Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » El kell ítélni a templomokban...

El kell ítélni a templomokban a modern énekeket?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy nálunk vannak olyan Istentiszteletek ahol rendesen dobbal meg gitárral énekelünk, mint valami koncerten:) És ez tök jó mert a gyerekek figyelmét is fellehet kelteni, legalábbis többen figyelnek oda az ilyen áhítatokon, mint a "simán". Bár azt sem értem hogy aki nem figyel oda rendesen mindre az minek megy egyházi suliba...de ez másik kérdés...

Én hasznosnak találom az ilyen énekeket, mert mondhatjuk, hogy a korral együtt kicsit ujjit a vallás is. És az énekek ugyan azok...csak kicsit át van írva a kotta, hogy lejátszható legyen...Szerintem ebben semmi rossz...

Szóval nektek mi a véleményetek az ilyen dobos gitáros (már-már rock szerű) énekekről? Megengedhető e a templomokban, avagy sem?

2010. jan. 31. 10:04
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%
Sztem semmi gond vele.
2010. jan. 31. 10:13
 2/41 anonim ***** válasza:
0%
Ez melyik hitgyülekezet/egyház?
2010. jan. 31. 10:21
 3/41 anonim ***** válasza:
91%
Természetesen megengedhető.Gondolom,nem a ma divatos,trágár dalokat éneklik.
2010. jan. 31. 10:21
 4/41 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a katolikus templomban már évek óta így van.
2010. jan. 31. 10:22
 5/41 anonim ***** válasza:
nálunk már rezidens DJ is van:)
2010. jan. 31. 10:24
 6/41 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Teljesen egyetértek ezzel az irányzattal, mert életszerű, vidámít, örömet hoz, stb.

De:

Azt azért látni kell, hogy a régifajta módszerek és stílusok sokkal inkább alkalmasak arra, hogy módosult tudatállapotba vigyenek, amelynek során közelebb kerülhet az ember a Teremtőjéhez.

Mindkettő módszer hasznos, jól kell ötvözni.

2010. jan. 31. 10:28
 7/41 anonim ***** válasza:
70%
Ilyenek már kb. 40 éve is voltak, apukám mesélte, hogy amikor ő gyerek volt, akkor mindig volt "beat-mise", ugye akkor az volt a divatos stílus. Ott is volt gitár meg dob, meg minden. Szerintem is jó ez, mert a fiatalokhoz ez közelebb áll.
2010. jan. 31. 10:32
 8/41 anonim ***** válasza:
27%

Sajnos egyre terjed ez az irányzat, minden történelmi egyházban is. Teljesen elferdítve az istentisztelet, szentmise lényegét, a hitvallás, tanítás helyett az egyénieskedő magamutogatást állítja középpontba.

Teljesen elítélem, és csak remélni tudom, hogy egyszer az egyházi vezetőknek újra Isten lesz a fontos és nem a tömegigény kielégítése.

2010. jan. 31. 11:39
 9/41 anonim ***** válasza:
31%

ma 11:39

Én ezzel a válasszal teljesen egyet értek!

Most lehet hogy rögtön megkapjuk hogy prűdek vagyunk és bezárkózottak meg begyöpösödöttek. De azért elég furcsa ilyet keresztények szájából hallani, amikor az egész kereszténység a konzervativizmusra, tradícióra, hagyományokra, tekintélytizteletre épül. És a gitáros mise épp ennek a meggyalázása. Sajnos az egyházban ez az a tendencia, amikor az igazság helyett a népszerűséget, a minél nagyobb tömeget hajszolják.

2010. jan. 31. 11:45
 10/41 anonim ***** válasza:
0%
örülök, hogy nem csak én látom így :)
2010. jan. 31. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!