El kell ítélni a templomokban a modern énekeket?
Úgy értem, hogy nálunk vannak olyan Istentiszteletek ahol rendesen dobbal meg gitárral énekelünk, mint valami koncerten:) És ez tök jó mert a gyerekek figyelmét is fellehet kelteni, legalábbis többen figyelnek oda az ilyen áhítatokon, mint a "simán". Bár azt sem értem hogy aki nem figyel oda rendesen mindre az minek megy egyházi suliba...de ez másik kérdés...
Én hasznosnak találom az ilyen énekeket, mert mondhatjuk, hogy a korral együtt kicsit ujjit a vallás is. És az énekek ugyan azok...csak kicsit át van írva a kotta, hogy lejátszható legyen...Szerintem ebben semmi rossz...
Szóval nektek mi a véleményetek az ilyen dobos gitáros (már-már rock szerű) énekekről? Megengedhető e a templomokban, avagy sem?
Teljesen egyetértek ezzel az irányzattal, mert életszerű, vidámít, örömet hoz, stb.
De:
Azt azért látni kell, hogy a régifajta módszerek és stílusok sokkal inkább alkalmasak arra, hogy módosult tudatállapotba vigyenek, amelynek során közelebb kerülhet az ember a Teremtőjéhez.
Mindkettő módszer hasznos, jól kell ötvözni.
Sajnos egyre terjed ez az irányzat, minden történelmi egyházban is. Teljesen elferdítve az istentisztelet, szentmise lényegét, a hitvallás, tanítás helyett az egyénieskedő magamutogatást állítja középpontba.
Teljesen elítélem, és csak remélni tudom, hogy egyszer az egyházi vezetőknek újra Isten lesz a fontos és nem a tömegigény kielégítése.
ma 11:39
Én ezzel a válasszal teljesen egyet értek!
Most lehet hogy rögtön megkapjuk hogy prűdek vagyunk és bezárkózottak meg begyöpösödöttek. De azért elég furcsa ilyet keresztények szájából hallani, amikor az egész kereszténység a konzervativizmusra, tradícióra, hagyományokra, tekintélytizteletre épül. És a gitáros mise épp ennek a meggyalázása. Sajnos az egyházban ez az a tendencia, amikor az igazság helyett a népszerűséget, a minél nagyobb tömeget hajszolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!