Megélted már Istent? Volt már Vele konkrét élményed?
"Csak érdekelne, hogy mit mondott pl. a vizsgálat, vagy mit mondotok ti a máriapócsi könnyező Mária-kegyképről. Aminek az eredetijét elvitték Ausztriába, a helyére kitett másolat viszont Máriapócson ugyanúgy könnyezik... "
Én régóta nem élek M.o.-on, így sajnos nem tudom, mi történt otthon és mi lett a vizsgálat eredménye.
Ez az eset egyszerüen csak az "ég" beavatkazását mutatja. Természetesen a kép nem magától sír, hanem, mert a Szüzanya AKARJA, hogy sírjon. Ezt bizonyítja a tény is, hogy a jelenség nem magához a képhez kötödik, hiszen a pótkép ugyanúgy könnyezik.
Rengeteg ilyen jelenség van a világon, még sokkal meredekebbek.
"A Biblia szerint MI vagyunk a szentek, akik Krisztushoz tartozunk. Az elköltözött szentek más téma, nem is értem igazából, miért kell velük foglalkozni, de mindegy. Ennyi erővel lehetne imádkozni Lutherhez vagy Kálvinhoz is, vagy épp Kathryn Kullmanhoz, vagy Derek Prince-hez... "
Egy helyen már írtam, h. a katolikus egyház kit nevez szentnek. Egy katolikus számára Jézus Krisztus példakép, Aki megmutatja, milyenné kell(ene) nekünk is válnunk.
Aki egy figyelemreméltó, magas szintre eljut ebben a (heroikus) igyekezetben - kivétel nélkül óriási szenvedések által- ebben is Krisztushoz hasonlóan(!), az lesz majd egy Szent. Ezeknek az embereknek Jézus életük során különbözö képességeket adhat (általában természetfeletti képességeket), ennélfogva a katolikus Szentek tényleg nem voltak átlag emberek...
Hogy ezek után "mi", egyszerü hívök hogy titulálhatnánk magunkat szentnek, azt nem tudom.
Hol áll ez így a biblában, meg tudnád adni a helyet?
""Ilyen kijelentést, hogy Szentekhez imádkozzunk, nem kapunk. "
Itt a hangsúly az "imádkozzunk"-on van. Imádkoznunk nekünk csak a Szentháromsághoz (Atya, Fiú, Szentlélek)szabad.
A Szenteket csak tisztelhetjük és megkérhetjük.
"A tisztítótűz tana ismét csak belemagyarázás tudomásom szerint, azaz nem okés;"
A tisztítótüzre az ószövetségben van egy utalás, majd kikeresem. De a Katekizmusban is utána lehet nézni!
Ja, a tisztítótüz létezése logikus következtetés is.
Isten elé nem kerülhet senki, aki még a legkissebb bünnel is rendelkezik.
Ilyen szeplötelen ember gyakorlatilag nincsen, még a (kat.) Szentek sem!
(Pió Atyáról tudjuk, hogy még neki is 3 napig -földi értelemben- kellett várnia, míg Isten színe elé léphetett.)
Tehát halálunk után kell egy hely (állapot), ahol a még meglévö büneinket levezekelhetjük. Ez a Purgatórium =tisztítótüz, (= ahol quasi kiégnek a büneink belölünk...)
Az ittartózkodást megrövidíti, ha halottainkért imádkozunk, vezekelünk, ök már jobbítani nem tudnak a helyzetükön.
Válasz erre.:
Hogy sok "jelenésed" volt azt elhiszem, miért ne?
De Isten nem jelenik meg senkinek sem. Ha ilyesmit megélni hittél, akkor az egy démon volt, aki legfeljebb Istennek adta ki magát.
A tudatalatti meg álom-kivetüléseket illetöen részben igazad van, de csak részben. (Most erre nem akarok kitérni).
Ha Istent igazán megélted volna már (mint pld. a krétai élményéröl beszámoló személy, mely nagyon authentikus leírása egy ilyen élménynek, hiszen így, ilyen formában nagyon sokan megélik Öt, pld. karizmatikus imakörökben..., akkor 200%-osan tudnád, hogy VAN Isten és nem csak kitaláció.
Istent megélni, a szeretetét stb. az egy AKKORA élmény, amit az ember soha nem felejthet el, mélyen belevésödik a lelkünkbe és általában egy radikális életváltoztatáshoz (a jó irányba) vezet
Szóval. :)
A jelenéseim sokkal erősebbek, és autentikusabbak voltak mint mondjuk a legtöbb prófétának. Az egyik lelkipásztor ismerősöm szerint hihetetlen, hogy nem veszem észre mennyi elhívást kapok.
A Krisnások szerint egyszer hatalmas szent leszek. Sokan beszélnek rólam hülyeségeket, sokszor vágják a fejemhez, hogy lehet, hogy én vagyok a messiás.
Szerintem ezek nem jelentenek semmit. A jelenések meg a tudatalattim játékai. Rengeteg különböző valláshoz tartozó embert ismertem meg az életem során. Ebben a megyés püspöktől a missziós lelkészig, a Krisnás szerzeteseken át, az újkeresztény egyház hittéretőjéig sokféle előfordult.(ja meg a Mormonok is) Ezért foglalkozik ennyit a tudatalattim a témával. (ha napközben mondjuk 50 szerzetessel együtt étkeztem, és beszélgettem, ne csodálkozzak, ha ilyen élményeket kapok a rim fázisban) A legutolsó ébrenléti jelenésem, vagy hallucinációm egy védőoltástól volt.
Láttam olyan embert, aki sok Lsd hatására azt képzelte, hogy ő egy billiárd golyó. Attól még nem volt billiárd golyó. Attól, hogy az agyam mit vetít ki a rim fázisban, ufókat akik elrabolnak, vagy Istent, vagy Jézust, vagy akárkit még nem jelent valóságot. Példa erre az, hogy rengetegen észlelik, hogy elrabolják őket az ufók. Régebben amíg nem ismerték az ufókat egy ilyen észlelés sem volt, hanem azt mondták, hogy skubus ült rájuk. Ez tipikus rim fázisban lezajló agyi játék. Azt, hogy mit érzel, ki vagy, hogy érzed magad, leginkább pár hormon, és ingerületátvivő anyag határozza meg. Személy szerint, azért nem mondom magam csak ateistának, mert az ateistának támadó hangsúlya van. Szerintem a kereszténység nagyon fontos volt a világunk formálásában, és örülök, hogy abba a régi totális babonaságba egy kis rendet hozott. Nincs olyan finoman kidolgozott vallás, mint a Hinduizmus. Erkölcsi értelemben a legtöbb katolikus szent nem üti meg egy sima Budhista elvárásait, de itt Európában mégiscsak ez volt a legmeghatározóbb egységesítő, és tudatformáló erő. Hiszek abban ,hogy akinek szüksége van rá, annak mindenképpen egy jó dolog a vallás. Viszont zavar az, hogy itt marják egymást, a különböző Keresztény irányzatok. Emberek vagyunk, és rohadtul felesleges falakat húznunk egymás közzé még ezzel is. Ahogy egy afrikai muzulmán barátom szokta mondani, azok az emberek a legelőítéletesebbek, akik alig láttak valamit a világból. Jézus ha élne, szerintem rohadtul nem azzal lenne elfoglalva, hogy melyik vallás milyen, hanem hogy ne veszekedjetek már. Illetve szólna a Krisnásoknak, hogy segítsenek kiosztani a kaját a rászorulóknak. Persze a Budhisták szerint, hívság volna, de ez abszulult nem érdekelné :)
Én meg hevernék a fűben, és nézném az emberek sürgés forgását, és arra gondolnék, hogy hál Isten nincs munkám :) Illetve, hogy mennyit beszéltem magamról, ami megint csak hívság, mert az ember ne magával foglalkozzon. Kedves kérdező, ha meg szeretnéd élni minimálisan azt, hogy milyen érzés, és öröm, amikor teszed a dolgod másokért, akkor ajánlom, hogy próbáld ki magad valamilyen szervezet önkénteseként. Teréz anya is így élte meg a hitét, és így kapott bizonyságot, te se magadért keresd.
Kedves kérdező!
Sokkal nagyobb egységben lehetnénk, ha nem azzal foglalkoznánk, hogy ki katolikus és ki más keresztyén vallású, de pont emiatt néznek ránk furcsán a világi emberek, mert nem azt látják, hogy felekezettől függetlenül egymást szerető, segítő, egymással békében élő emberek csoportja vagyunk, hanem azt, hogy egymást marjuk a különböző egyházi szokásaink miatt.
És a "szét van szakítva" kifejezés talán pontosabb, ha úgy fogalmazunk, hogy amikor Krisztus egyháza méltatlanná vált erre a névre, voltak emberek, akik vissza akartak térni a Biblia tanaihoz, mindenféle körítés meg mellébeszélés nélkül, és nem hiszem, hogy akár Luther, akár Kálvin vagy bárki más ezért pokolra jutott volna.
A 7 szakrament valóban fontos dolog, de nem rémlik, hogy bárhol is olvastam volna őket így összeszedve, kiemelve, "megparancsolva" a Bibliában, szóval szerintem vannak fontosabb részei is, mint pl. "Szeressétek egymást", stb.
"Maximálisan jó" egyház szerintem nincs, mivelhogy maximálisan jó ember sincs, és az egyházat emberek alkotják. És ahogy már írtam, egyik sem jobb a másiknál, hiszen mi is egyenlőek vagyunk isten előtt, felekezettől függetlenül, akkor is, ha valaki mondjuk baptistaként éli le az életét.
Az ajándékokkal, amiket írtál, pedig vigyázz, Isten nem mindenkinek adja őket egyformán, mint ahogy meg van írva az 1 Korinthus 12-ben: [link]
A "szent" szónak az eredeti jelentése "Isten számára elkülönített", nem pedig az, hogy tökéletes, sem más, szóval ezek fényében kellene magunkat szentnek tartani vagy nem szentnek.
Sőt, ez így nem is helyes, mert maga isten tart minket azoknak, erről szól az Igehely, amit kerestél: [link]
Olyan érdekes, ahogy olvasom a válaszaidat...
Leírnád, hogy az a "logikus következtetés", amiről írtál a tisztítótűzt illetően, hol van a Bibliában?
Mert azért azt figyelembe kell venni, hogy a Bibliában nemcsak logikus dolgok vannak. És amit írtál, olyan, mintha azt mondanád, hogy Isten csak akkor "fogad" minket, ha bűntelenek vagyunk, és szót sem ejtesz a kegyelemről, a megváltásról, a bűnbocsánatról.
A halottakkal való foglalkozásról, értük való imádkozásról pedig ajánlom figyelmedbe ezt: [link]
(bár nem az imádkozásról szól, hanem a temetésükről, de szerintem a lényege ugyanaz: rajtuk már nem tudsz segíteni imádkozással sem, inkább az élőkért imádkozz, akiket még megmenthetsz)
És azt is írd meg légyszi, hogy hol van az a rész a Bibliában, ahol erről van szó, hogy halálunk után kell egy hely, ahol még a meglévő bűneinket levezekelhetjük...
mert bár a Biblián nőttem fel, egyetlen igeversre sem emlékszem, ami ezt írta volna, Jézus sem mondott erről soha egyetlen szót sem, pedig jópárszor elolvastam már az evangéliumokat.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Ezen a lapon, ha lemész az aljára, talán megkapod a kért válaszokat.
"....Ma eszembe jutott az a vita, amiben mindketten benne voltunk a nyár végén, ezért megkerestem. 2011. 08. 17- től 09. 14-ig tartott; 9 oldalon 90 válasz..."
Kedves Berta W.!
A fenti sorokat Te írtad, tegnap szerettem volna belenézni ebbe az "izgalmasnak" tünö beszélgetésbe (miért kéne rögtön viátank nevezni?), de nem tudom, hogy lehet a legkevesebb idöráfordítással (hogy ne kelljen 300 kérdést véginézni) megtalálni?
Talán meg tudnád adni a linkjét?
Elöre is köszönöm.
Kezdjük magyarórával, szerintem. Az ősmagyar csak mássalhangzókat jegyzett le valaha. Tehát: STN. Ezt a (katolikus) biblia iSTeN-nek, más vallások SáTáN-nak írják le. A katolicizmus esete igen érdekes, hiszen a saját bibliájuk írja le azt, hogy "Álpróféták és álkrisztusok fognak fellépni, és nagy jeleket és csodákat visznek végbe, hogy megtévesszék, ha lehet, még a választottakat is."-na ez az, ami miatt kiveri nálam a biztosítékot, ha valaki csodás gyógyulásáról hadovál. A(z) STN-isták szerint az EGO-d felismerése, megerősödése, ha megtalálod önmagadban az erőt, így képes lehetsz önmagad meggyógyítani (öngyógyítás). Objektíven, egyik oldal mellett sem állva azt mondom, hogy ne hallgass rám, hanem olvass utána hogy melyik aspektus mit jelent. Ami én, az egyéni véleményemként mondhatok: A(z) STN benned van. Ha kívül keresed, megtalálhatod ott is, egy másik lényben. DE. Keresd inkább a sajátod, mert abban nem fogsz csak csalódni. Akik azt írják ott lentebb, hogy "ha elé kell állni"... Az valószínű a tükör lesz. Akik ilyeneket szólnak, azok előszeretettel élnek ördögimádóan, azaz a bűneikért elmennek egy papnak nevezett emberhez, aki "leveszi" a bűnt, "feloldozza" őket. A(z) STN-isták vállalják tetteiket, így nem szorulnak feloldozásra. Az, hogy melyik igaz, csakis a gyümölcséről(!) ismerheted meg. Egy STN-ista gondolkodásmódja arra alapul, hogy önkontrollja olyan erős, hogy képes uralni tetteit, képes a jó cselekvésekre. A katolicizmus alapvetően bűnösnek titulál, (gyümölcs!!!) amit így beléd szuggerálva nem is igyekszel majd jókat cselekedni, mert bűneid alól majd úgyis feloldoznak. Nos, abban minden vallás egyetért, hogy most következik egy időszak lezárulása, amikor is egy hit marad majd fenn. Az említett kiválasztásához az alábbi szempontokat vedd figyelembe:
1,"Az emberiség nagy része a széles ösvényen jár, ami a pusztuláshoz vezet, és kevesen járnak a keskeny ösvényen, ami az örök életbe visz"
2,"A háttérhatalom az echelon-elmeirányító, elmeuralmi technológiák által olyan mély sötétségben, butaságban, tudatlanságban tartja az Emberiség nagy részét, mintha állatok lennének. De bizonyos szintig azok is, hiszen semmit sem tudnak az életüket legjobban meghatározó dolgokról. Mert ha ismernék Isten szavát, akkor megértenék azt, hogy mi az oka annak, hogy ennyi szörnyűség történik a Föld bolygón, ami jelen pillanatban van."
3, "Sokan jönnek majd a nevemben, s azt mondják magukról, én vagyok a Krisztus, és sokakat megtévesztenek."
4, "Akkor ha valaki azt mondja: Íme, itt a Krisztus vagy amott! ne higgyétek."
5, "Álpróféták és álkrisztusok fognak fellépni, és nagy jeleket és csodákat visznek végbe, hogy megtévesszék, ha lehet, még a választottakat is."
Én annyit mondhatok, hogy az én olvasatom az, hogy jelenleg a katolicizmus a "széles ösvény", a "Hit gyülekezete", az "Élő kövek gyülekezete", a "Jehova tanúi" mind a széles úton járnak, ezt bizonyítja a viselkedésük gyümölcse, és az említett bibliai idézetek alapján is oda lehet őket sorolni. Igen, én állítom, hogy találkoztam ,találkozok minden nap STN-nel, hiszen számomra nem más, mint az önzetlenségre képesség, a tetteim következményének vállalása. Egy ember, aki az Ördögben hisz, valószínűleg ordítva kel ki ez ellen, és bújik gyáván mentora esernyője alá, ha ráeszmél: Bűnt követett el. És a legfontosabb: Legyen mindenkinek hite szerint.
"Akik azt írják ott lentebb, hogy "ha elé kell állni"... Az valószínű a tükör lesz."
Te Istent nem önálló lénynek tartod? Mert nekem eddig az volt a tapasztalatom hogy nagyon is önálló. Amit kérek Tőle azt teljesíti de nem úgy ahogy én kitalálom hanem úgy ahogy Neki tetszik (pl. állást kértem és egy ideiglenes munkát adott, vagy gyógyulást kértem és nem a hátfájás múlt el hanem az évek óta tartó gyomor probléma). A Szentlélek is akkor jön amikor úgy tetszik Neki, nem amikor hívjuk.
Ezt most csak azért írtam mert úgy tűnt nekem hogy te úgy gondolod hogy hogy Isten mindenkiben ott van, és ez igaz is, de amit írtál abból úgy tűnik mintha Isten csak az embernek lenne egy kis része, ez pedig nem így van.
K.Attila99 -nak:
Kedves Attila!
Ès ahhoz mit szólnál, ha azt mondanám, hogy Maga Jézus Krisztus és Maga Szüz Mária adott Magáról egy képmást az emberiség számára??
Mert ez így igaz!
A harmadik esetben pedig Jézus kért meg egy lengyel apácát, hogy fesse le Öt és ezt a képet az egész világon terjessze el?!
Tehát most minden elöítéletedet próbáld levetközni és nézz bele a köv. linkekbe:
1. Jézusnak ez a képmása a világ 2 legnagyobb csodájának egyike. Nem emberkéz festette, létrejötte megmagyarázhatatlan.
Manoppello:
Könyvtipp: Paul Badde: "Az isteni arc"
2.Maria von Guadalupe
Ez a másik "csodakép", mely szintén nem emberkéz által jött létre.
Egy szegény mexikói indián ponchóján tünt elö, az ócska textilalap ellenére, mely normális esetben pár évtized után szétesik, mind a mai napig sértetlen, nem lehet tudni a szinek miböl vannak, mert nem festék és lebegnek a vászon fölött, színüket változtatva, stb. (Ki van állítva, meg lehet tekinteni. YouTube-videók!!)
Könyvtipp:
Paul Badde: "Maria von Guadalupe"
P.B. erröl a képmásról is írt egy rendkívül szép és izgalmas könyvet, sajnos a net-en nem találom magyarul.
3.Jézus Faustyna növérnek adott megbízása:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!