Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megélted már Istent? Volt már...

Megélted már Istent? Volt már Vele konkrét élményed?

Figyelt kérdés
2011. dec. 4. 16:53
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/113 anonim ***** válasza:

"melcsiboszi

Igen, hívő vagyok.

Ne haragudj, de ezzel a "A hatalom nem azért van,hogy másoknak bizonygassuk.hiszek amiben hiszek,tudom,amit tudok." mondattal nem tudok sok mindent kezdeni, Krisztus senkinek sem bizonygatott semmit,szeretetre tanította és új életre hívta az embereket, és akiknek megnyitotta a szívét, azoknak nem kellett semmiféle bizonyíték, a többieknek meg valószínűleg hiába magyarázott volna... (mindenesetre senkit sem hagy békén)."

Ezek szerint mégiscsak megértetted.

"A János 14-et pedig akárhogy olvasom, nem tudok belőle mást leszűrni, minthogy Krisztus Isten Fia, Ők Egyek, plusz a Lélek (Szentháromság), és mivel Egyek, ebből következik, hogy mindhárman isteni lények. Vagy nem tudom, mire gondoltál, hogy mit kéne leszűrnöm belőle."

Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek. Mostantól fogva azonban ismeritek és látjátok őt."

"Uram, szólt közbe Fülöp, mutasd meg nekünk az Atyát! Ez elég nekünk."

"Jézus így válaszolt: "Már oly régóta veletek vagyok és nem ismersz engem Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát is. Hogyan mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát?"

2011. dec. 26. 08:48
 92/113 anonim ***** válasza:

Könyörgöm emberek szálljunk már le erről a lerágott csontról hogy a katolikus egyház az igazi mert a legrégebbi és maga isten és az apostola alapította a tani igazak mert istentől származnak.......................................

Ja ez eddig tök jó és szép és igaz és ha ennyi lenne talán én is katolikus lennék. DE nem folytatta eddig ezt a gyönyörű felmagasztaló mondatot senki, de akkor én befejezem: ez a csodálatos igaz egyház amit isten alapított fogta magát és egy kis római nyomásra meg piszkálásra beadta a derekát és egy szép kis kompromisszumot kötött a rómaiakkal ugye a rómaiak imádták a bálványt és nekik kell bálvány szóval írjuk át a 2. parancsolatot és hát had legyen már bálvány mert amugy tetszik ez a vallás nekünk de 1-2 dolgot variáljunk át hogy mégjobb legyen nekünk. és még a többi ocsmányság amibe belementek a katolikusok na ezért nem értek én egyet azzal hogy egyetlen igaz isten alapította egyház. mert igen az volt ez tény de SAJNOS csak rövid ideig... ezt fel kéne végre fogni szóval nem a katolikusok a frankó keresztények és inkább szégyellni kéne magukat a multjuk miatt és helyrehozni nem tovább csinálni 2000 évig...

2011. dec. 27. 12:27
 93/113 A kérdező kommentje:

Kedves Attila! (utolsó hozzászóló)

Alapvetö dolgokat nem értettél (még) meg, de nem baj, majd megpróbálom elmagyarázni, csak ez kicsit hosszú lesz, majd ha futtya kicsit az idömböl.

Ezek a dolgok tényleg nem egyszerüek, egy kis vallástörténeti ismeret szükséges hozzá, meg egy kis hitismeret is, mert ahogy itt tapasztalom, a katolikus vallást inkább csak kívülröl és csak klisék alapján ismerik a nem katolikusok.

Addig is üdv. és BUÈK!!

2011. dec. 27. 13:22
 94/113 anonim ***** válasza:
nem érdekel hova csűröd csavarod a dolgokat a lényegen nem változtat semmit a lényeget meg már 10 előző kommentben leírtam amire érdekes módon nem válaszoltál mert egész egyszerűen az rá a válasz hogy nem Istenközponú és Bibliakövető felekezet a katolikus egyház hanem egy felszínes dolog semmi más. de kinyitni nem tudom a szemed egy egyházon látszik Isten munkája de a katolikus egyházon 2000 éve tartó Istenmentesség látható...
2011. dec. 28. 21:59
 95/113 anonim ***** válasza:

Kedves Attila !

Komolyan nem értem az indulatodat és a nem éppen felebaráti szeretettel átitatott szavaidat.

Én katolikusként úgy hiszem, hogy Isten egyháza nem földi eredetű, mert egyetlen olyan egyházat sem tudsz mutatni nekem, melynek minden tagja Krisztusi mintára él.Az Ő egyháza azon keresztények közössége akik átadták életüket az Úrnak és törekednek arra, hogy Jézus Krisztust követve éljenek. Ezek az emberek katolikusok, reformátusok, evangélikusok, baptisták, Hit gyülisek, Jehova tanúi... és hadd ne soroljam fel az összes keresztény egyházat, mert biztos vagyok abban, hogy valamennyiben akad legalább néhány ember, aki igaz keresztény, azaz komolyan veszi az Úr új parancsolatát, azaz szereti embertársait és nem ítélkezik felettük.

Isten áldjon!

2011. dec. 29. 01:44
 96/113 A kérdező kommentje:

K.Attila99 -nek:

Kedves Attila,

ne haragudj, de úgy érzem, hogy amiket írsz, annak egyszerüen nincs alapja.

Honnan veszel ilyen nézeteket?

Tehát:

azt hiszem, Téged a "képimádás" zavar a legjobban...

Nos, az ember mindíg szerette volna látni Istent, de sajnos Isten mindíg intette öt, hogy meghalna, ha ez megtörténne. (Hiszen tudjuk a Bibliából, hogy még az angyalok is rettenetes félelmet váltanak ki azokból, akiknek megjelennek, ök sem csak olyan kis "puttócskák"...

Viszont Jézus megjelenésével megtörténhetett ez a csoda is, Isten a Fia által ilyen módon megint eléjött az emberek kívánságának, tapinthatóvá, megfoghatóvá vált. ("Aki Engem látott, az az Atyát látta").

Tehát ettöl kezdve LÁTHATJUK Istent! Ezáltal a Ószövetség ilyen szempontból nem érvényes már, vagy legalábbis nem úgy, mint azelött.

Jézust tehát SZABAD látnunk, lefestenünk, imádnunk, ez nem bálványtisztelet.

Mint már azt hiszem írtam is korábban, hogy a lengyel Faustyna (Fausztina) növérnek, akinek Jézus egész élete során megjelent, Jézus még egy megbízást is adott, hogy Öt fesse le és ezt a képet az egész világon terjessze el. (Mármint az Egyház).

A kép alá ezt a szöveget kellett írnia: "Jézus, én bízom Benned!" Ehhez a képhez gyönyörü ígéretek füzödnek, melyek elterjesztése szintén Jézus akarata volt (ill. most is az).

Pld. a könyörületesség és az ahhoz füzödö új rózsafüzér praxisa, a "Könyörületesség vasárnap" beiktatása az egyházi életbe (Húsvét utáni elsö vasárnap), aki ezen a vasárnapon gyón, Eucharisztiát gyakorol stb. az a saját , de az összes személy számára, akiért ezt felajánlja Istennek, elnyeri az összes büneinek eltörlését, a következményeikkel együtt.(Itt kell megemlíteni, amit valószínüleg megint csak a katolikusok fognak fel így, hogy a büneinket Jézus ugyan mind lemosta rólunk, de a bünök következményei attól még megmaradnak, ezért is fontos a Purgatórium (tisztítótüz), ahol végérvényesen feldolgozzuk majd ezeket is.

Egy példa: ha egy gyerek focizás közben betör egy ablakot, ezt megbánja, bocsánatot kér a szomszédtól (akié az ablak volt), az ha megbocsát neki, akkor a dolog el van intézve, a bün meg lett bocsátva, (el lett törölve), de attól az ablak még nem lett kijavítva, az még összetörve ott áll.

A másik dolog, ami Téged zavar, az a gyerekkeresztelkedés, azt majd késöbb válaszolom meg, most mennem kell.

Üdv.!

2011. dec. 29. 09:33
 97/113 anonim ***** válasza:

csak 1 úton és módon lehet követni Istent nem elég annyi én hiszek meg ő is meg az is Isten ezt úgyis látja ő mindent megért és elnéz és megbocsájt a gyermekei vagyunk ezért mindenki a mennybe kerül csak azok nem akik álkeresztények.

ez SAJNOS nem így van. a biblia szerint 1 igaz egyház van de annak a FELE nem kerül be a mennybe (okos szűz és bolond szűz példázata) szóval nem elég hogy a sok irányzat közül csak 1 a jó de még annak a fele is elvész. nem leszünk ám több milliárdan a mennyben meg minden vallásból meg egyházból jönnek. Isten szuvenír Isten és van megengedő akarata tehát lehet tenni fog pár kivételt de nem milliós számban. a szeme fénye a kiválasztott népéből akik többmillióan vannak világszerte abból csak 144000 ezren fognak elragadtatni. nos gondolkodj el ennek alapján az előzőkön.

a csecsemőkeresztséget nem lehet biblikusan értelmes módon megmagyarázni ezért ne is koptasd a billentyűzeted kérlek.

újszövetség van. ez a hit korszaka. ha valamit látunk abban már nem lehet hinni mert láttuk. az a nemtudom milyen nő nem igazán foglalkoztat meg nem is megyek bele biblikus ellentmondásokba. Isten mivel szuvenir megjelenni megjelenhet de csak nagyon kivételes és nagyon fontos dolgoknál és egy festmény hogy tegye közzé a világnak nem csak hogy ellentmondana saját magának de még csak nem is függne rajta országok sorsa. többet nem írok erről mert egyszerűen ez tényleg már totális hülyeség.

még annyi hogy a sátán viszont előszeretettel megjelenik külömböző formában embereknek és én jobban el tudom róla hinni hogy ő szeretné azt ha egy képet az emberek imádnának... és a sátán pont ilyenekkel téveszti meg a keresztényeket hogy istennek állítja magát. többször csinált már ilyet..

kritizálsz engem hogy milyen hangnembe irok még maga Isten is kiborult meg kiabált a képmutatókkal meg az árusokkal a templomba persze engem ez nem jogosít fel ilyenekre de ember vagyok eredendően bűnös most is vannak még bűneim és a nevem nem Szent Attila tehát nem ezalapján kéne megítélni hogy milyen hangnembe irok ide attól még lehetek igaz keresztény és normális ember csak dühít pl az is hogy itt mondod nekem a hangnemet meg a szeretettel átitatottságot mások fele akkor a te egyházad miért tüntetett más felekezetek ellen hogy ne kapják meg az egyházi státuszt és hogy töröljék el? hoppá egyébként lehet ők is azt gondolták mint én hogy vannak "felesleges nem igaz egyházak" amik csak becsapják az embereket ezért kaptak az alkalmon. de szerintem nem ez lenne a megoldás erre.

a te egyházadnak a pápája amikor ott lett volna a lehetőség hogy felszólaljon nem is olyan rég Isten kiválasztott népének érdekében hogy ne töröljék el akkor hallgatott mint a sír. és máskor se érdekelte őt pedig elég nehéz helyzetben vannak és a biblia szerint áldott aki áldja...

2011. dec. 31. 12:08
 98/113 A kérdező kommentje:

"....kritizálsz engem hogy milyen hangnembe irok..."

Az nem is én voltam, összetéveszted a kommentelöket...

2011. dec. 31. 20:26
 99/113 anonim ***** válasza:
Jajj, már megint beugrottam. Most esett le, hogy melyik egyházhoz tartozol.
2011. dec. 31. 21:21
 100/113 A kérdező kommentje:

És melyikhez?

Nekem az az érzésem, hogy a Jehova Tanúihoz.

De végsösoron (majdnem) mindegy.

A lényeg, hogy Jézushoz egy SZEMÉLYES kapcsolatot építsünk ki, arra minden felekezet jó.

Aztán, ha ez megtörténik, majd a Szentlélek ugyis tovább vezet.

Mert a fejlödési lehetöség gyakorlatilag végtelen. (Még a mennyben is megy tovább!)

2012. jan. 1. 11:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!