Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megélted már Istent? Volt már...

Megélted már Istent? Volt már Vele konkrét élményed?

Figyelt kérdés
2011. dec. 4. 16:53
 81/113 melcsiboszi ***** válasza:
Ja, és légyszi mutasd már meg azt a részt a Bibliában, ahol le vannak írva azok a dolgok, amiket írtál!
2011. dec. 25. 18:51
 82/113 anonim ***** válasza:
melcsiboszi te most hivö vagy?
2011. dec. 25. 19:01
 83/113 anonim válasza:
igen volt már vele konkrét élményem, és nagyon jó volt. én sem voltam feltétlenül hívő..jártam templomba mert a szüleim elvittek... de istennek ez nem volt elég. igazából szerencsém van hogy megtapasztalhattam őt ennyire közelről, mert így nme is látom értelmét kételkedni a létezésében:) és ez elég megnyugtató érzés, egyáltalán nem vagyok egyedül.
2011. dec. 25. 19:07
 84/113 anonim ***** válasza:

18:22

"Rendben van hogy nem hisztek hiszel, de akkor mit keresel ezen az oldalon?Ezt komolyan nem értem ?Mi vallásos emberek teljesen jól elbeszélgetnénk egymással .Nem kellenek ide az ilyen nagy tudású emberek mint te és a társaid .Te jössz lehet fröcsögni!!"

Azért leírom:

1.Nem mondtam,hogy nem hiszek Istenben.

2.Az oldal készítői nem kötötték ki,hogy csak bizonyos vallású emberek válaszolhatnak itt.

3.Elsőként te reagáltál a kommentemre,bunkóztál,meg hülyéztél,én normálisan válaszoltam neked,leírtam az őszinte véleményem,ami szerinted fröcsögés,mert neked nem tetszik.Természetesen erről én tehetek.bocsánat,hogy élek.

Melcsiboszi

A hatalom nem azért van,hogy másoknak bizonygassuk.hiszek amiben hiszek,tudom,amit tudok.De amúgy,ha Bibliai igehelyet kérsz,akkor János evangéliuma 14.részt olvasgasd.

13:35

2011. dec. 25. 19:32
 85/113 anonim ***** válasza:
Nem téged bunkoztalak
2011. dec. 25. 19:53
 86/113 anonim ***** válasza:

Tudod kedves ateista és közben istenhívő barátom megsúgom neked hogy téged és a hozzád hasonló embereket manipulálnak és pontosan ez a céljuk és tervük veled hogy te azt hidd te látsz tisztán és minket manipulált meg az egyház. hülyén hangzik de így igaz. és a kereszténység alatt én nem feltétlenül a katolikusságot venném alapul mert nem csak ők vannak és ők általában csak lejáratták..

és élsz ebben az álomvilágodban amit a média meg az egész világ az elméd köré húzott ami azt mondja neked hogy mi hívők élünk álomvilágban. én is ebben az álomvilágban éltem és ugyanezen a véleményen voltam de aztán egyszer felébredtem és rájöttem hogy eddig hazugságban éltem. és nem belém magyarázták ennél azért szkeptikusabbnak tartom magam..

2011. dec. 25. 20:01
 87/113 anonim ***** válasza:
légyszi pontosan ezt kinek irtad?
2011. dec. 25. 20:07
 88/113 A kérdező kommentje:

"...és a kereszténység alatt én nem feltétlenül a katolikusságot venném alapul mert nem csak ők vannak és ők általában csak lejáratták.. "

Elnézést, ehhez had szóljak hozzá:

Az egész kereszténység azért abszolút egyedi a Föld összes vallásai között, mert nem emberek (Buddha, Krishna, Mohammed), hanem Maga Isten (Jézus) alapította meg, ez az alapítás a mai Katolikus Egyház. (Amikor Jézus Péterre bízta, a "Sziklára" az egyházát).

Tette ezt Isten nyilván azért, mert tudta, hogy az ember nem lenne képes magától egy hibátlan vallás kialakítására.

De mi is a vallás? Talán elöbb ezt kéne tisztázni. Szerintem nem más, mint a minket láthatatlanúl körülvevö valóság tudatosítása és "elmagyarázása", ill az Isten által az ember számára adott (ajándékozott) természetfeletti segítségek közvetítése...

Ha nem lenne Egyház, nem kaphatnánk meg pld. a "belépöjegyet" a mennybe, mert nem lenne, aki megkeresztelne... (Ezáltal válunk Isten "gyermekeié").

Egyház nélkül nem lenne, aki a Szentlelket lehívná ránk a bérmáláskor és ezáltal aktiválná, felerösítené azt, amit a keresztelésnél már ugyan megkaptunk, de a "cukor a kávéban a csésze alján csak most lesz felkeverve, hogy megédesítse a kávénkat"...

Egyház nélkül nem kaphatnánk meg a betegek kenetjét, aminek olyan Istentöl jövö ereje van (Ö adja a papon keresztül nekünk), hogy sokan spontán meggyógyulnak töle..., de ha nem testi, akkor lelki, szellemi gyógyulásban részesülnek!

Egyház nélkül nem tudnánk szakrálisan házasságot kötni, melynek keretén belül szintén egy "eröátvitelt" kapunk a papon keresztül, ami képessé (néha csak "képesebbé") tesz, egy életen át tartó házasságra, hüségre, kitartásra...

Ès még lehetne további példákkal demonstrálni, hogy az Egyház nem a "mi", hanem Isten alapítványa, amiböl mi csak részesed(het)ünk... (és profitál(hat)unk.)

Tehát Isten emberré vált (most éppen megint aktuálisan = karácsony), hogy lemossa az emberiség büneit és kinyissa számunkra is a menyország ajtaját, ha meghalunk.

De ehhez nekünk is hozzá kell tennünk a magunkét, hogy mit és hogyan, azt közvetíti szintén az Egyház.

Az Egyház tehát az isteni szabályok, kérelmek tanára is.

Az egyház mindezekáltal a "kegyelmek" közvetítöje, ha úgy tetszik, ezért létezéséröl nem mondhatunk le...

(A magunk érdekében!)

Isten az ember számára adott sok ajándéka között is ki kell emelni az Eucharisztiát (áldozás), aminek keretén belül a kis, gyarló ember egyesülhet a világegyetem megteremtöjével: az átlényegíett ostya (ez is csak az Egyház közvetítésével megy!) magához vételével, megemésztésével "beleolvaszthatja" testébe Teremtöjét!

Miután Isten tökéletes, minden alkalommal kapunk ebböl a tökéletességböl egy darabkát, ha csak egy "ostyányit" is...

Katolikusok általában naponta járnak templomba, pont ezért! Ezáltal az Eucharisztia által "ostyaléptekkel" fejlödünk spirituális utunkon a menny felé...

Sehol másutt annyi szentéletü ember (a Szentek), mártír, ki Jézusért, a hitért életét volt képes odaadni, nem volt, mint az Egyházban. Nem azért, mert ezek az emberek "jobbak vagy szebbek" voltak mint mások..., hanem mert ez a kis "isteni darab" (felszentelt ostya) segített nekik ebben...

Az ember olyan, amilyen, senki nem tökéletes.

De az Egyház tökéletes (a tanai azok!), mert Magától Jézustól származnak, s mind a mai napig a Szentlélek (Jézus halála után leküldött lelke) vezetése alatt állnak.

2011. dec. 25. 21:17
 89/113 melcsiboszi ***** válasza:

Igen, hívő vagyok.

Ne haragudj, de ezzel a "A hatalom nem azért van,hogy másoknak bizonygassuk.hiszek amiben hiszek,tudom,amit tudok." mondattal nem tudok sok mindent kezdeni, Krisztus senkinek sem bizonygatott semmit,szeretetre tanította és új életre hívta az embereket, és akiknek megnyitotta a szívét, azoknak nem kellett semmiféle bizonyíték, a többieknek meg valószínűleg hiába magyarázott volna... (mindenesetre senkit sem hagy békén).

A János 14-et pedig akárhogy olvasom, nem tudok belőle mást leszűrni, minthogy Krisztus Isten Fia, Ők Egyek, plusz a Lélek (Szentháromság), és mivel Egyek, ebből következik, hogy mindhárman isteni lények. Vagy nem tudom, mire gondoltál, hogy mit kéne leszűrnöm belőle.

2011. dec. 25. 21:42
 90/113 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Kár, hogy a te válaszaidat nem lehet értékelni, mert amit az egyházunk védelmében leírtál nagyon tetszett.Köszönöm.

Áldott,Békés Ünnepeket kívánok neked és családodnak és nagyon Boldog Új Esztendőt!

2011. dec. 26. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!