Megélted már Istent? Volt már Vele konkrét élményed?
Kedves Utolsó!
"Tanúságtételedet" nagy örömmel olvastam!
Pontosan erröl van szó, amit írsz: tehát nem egy "teorétikus" hitröl. Ez gyerekkorban még jó, ill. elmegy, de késöbb már nem elég ahhoz, hogy ki tudjunk vele az élet viharaiban tartani...
Isten (Jézus) élö "valóságok", személyek, tehát nekünk is egy ÈLÖ kapcsolatot kell Velük felépitenünk, fenntartanunk, ápolnunk, pontosan úgy, mint egy látható személyhez.
Istent (Jézust, Szentlelket) be kell vonnunk a hétköznapjainkba (Jézus a Szentlelket erre a célre küldte le a Földre, hogy mindenben kikérhessük a tanácsát), mint ahogy a családtagjaink is ott vannak. Ö is egy családtag, méghozzá a legfontosabb!
"Kritikád" különben érthetö és jogos is, bár nem egészen:
amit hiányolsz, azt nem a misén tanulja meg, "szerzi be" az ember, hanem privát iniciatíva alapján.
A papoknak ki van adva, hogy a misét elsösorban az ige továbbadására, magyarázatára szenteljék. A mise föként a liturgiából áll, ez a lényege, a centruma pedig az áldozás.
Amit Te hiányolsz (és ezzel én sem voltam másként), az a katekizmus ismerete. Nagyszeüleink ezt még megalapozott hittanoktatás keretén belül kapták meg.
Ma az internet korszakában minden információ elérhetö, megkapható, ez sem lehet tehát gond.
Remek könyvek is vannak, videók (YouTube).
Különben -talán Te még nem tudod-, de a karizmatikus mozgalom keretén belül ragyogó tanfolyamok, házassági elökészítök, "hivatást kiderítö" programok vannak, amiken részt lehet venni. (A Google-ban mindent megtalálsz.)
Ami még nagyon fontos, hogy továbbadjuk Istennel megélt tapasztalatainkat, mint ahogy most Te is tetted.
Kérlek, máshol is hozd meg a kedvet a hithez: munkahely, rokonság, internetportálok...
Az embereknek hallaniuk kell (a papokon kívül is!), hogy Isten hogy megváltoztatja az egész életünket, meggyógyít, perspektivát ad, egy megelégedett, boldog emberré tesz!
Minél többen mondjuk ezt, annál többen el is fogják hinni!
Még valami nagyon fontos: egy jó imakör.
A karizmatikus imakörökben kézrátétellel egymásért is imádkozunk, sokan már ettöl meggyógyulnak.
Szeretettel üdvözöllek!
Kedves Kérdező!
Sajnos nekem nem volt részem ilyen hitoktatásban gyermekkoromban és az internet sem volt még elérhető, talán ez is egy ok ami miatt ilyen hosszú ideig hiányzott Isten az életemből. A legfontosabb mégis a példamutató család lett volna, ám sajnos ez sem volt meg, hiszen a nagyszüleimen kívül mindenkim ateista.
Az internet tényleg fantasztikus. Rengeteg információt lehet a segítségével begyűjteni. Néha túlságosan sokat is, ezért jó, hogy a Szentlélek velünk van, mert segít eligazodni, segít kiszúrni a számunkra szükséges információkat a kártékonyak közül.
Amióta Jézus az életem része, igyekszem tanúságot tenni róla a történetemmel és az életemmel is.
Igazad van ezek a történetek a legmegfelelőbbek arra,hogy közelebb vigyük Istenhez azokat az embertársainkat akik még távol vannak tőle.Engem is nagyon inspirálnak és megerősítenek a hitemben mások tanúságtételei, szívesen olvasok ilyeneket.
A karizmatikus mozgalomról nem tudok semmit és ilyen imakört sem ismerek sajnos, de utána fogok nézni.
Béke veled !
"A legfantasztikusabb érzés számomra amikor tisztán érzem az Úr békéjét."
Azt hiszem ezt kezdem érezni én is. Régebben nagyon sértődékeny és érzékeny voltam. Most meg azt veszem észre hogy ha valaki megbánt, azonnal meg tudok neki bocsátani, egyáltalán nem zökkent ki a nyugalmamból.
"Én katolikus vagyok, és amit hiányolok az egyházam tanításai közül az az, hogy nem tanítják meg, hogy hogyan lehet személyes kapcsolatba lépni Istennel."
Ne általánosíts, azért van olyan pap is aki ezt megtanítja. Aki meg nem tanítja meg azért imádkoznunk kell. Ez a paphoz tartozó hívők feladata. Mivel őket különösen támadja a patás, sokat kell értük imádkozni.
23/23
Prima válasz!
Szerintem mindekinek saját joga eldönteni, hogy hisz-e istenben vagy nem. Mindenesetre azt biztosan mondhatom, hogy jobb hinni és bizni a jónak az eljövetelében mint csak itt lenni a világon nyugtalan lélekkel. Megjegyzem szerintem lelkünk csak akkor tud nyugodt lenni ha hiszünk valamilyen felsőbrendű dologban.
Ateista barátaimnak meg csak annyit üzennék, hogy inkább hiszek istenben mint hogy azzal éljek amivel ők, HOGY A MAJOMTÓL SZÁRMAZNAK. Válaszukból modorából itélve ők biztosan.
"Isten és a hozzá tartozó többi köret azoknak való, akik nem bíznak önmagukban és valaki mástól várják azt, hogy az életük egyes pontjain, persze, pozitív irányban beavatkozzon, megoldja azokat a gondokat, amelyeket Önmagának kéne megoldania!"
Aki Istenben hisz az először megtesz minden tőle telhetőt és csak azután kéri Isten segítségét.
"A Biblia egy szép történetet mesél el, melynek kb. annyi a valóságalapja mint pl. a Csillagok Háborújának, vagy ET-nek."
Ezt csak egy feltételezés a részedről. De ha egy kicsit utánanéznél akkor rájönnél hogy Isten ma is pont úgy működik ahogy azt a Bibliában 2000 éve leírták. Ma is történnek csodák is és Istent is meg lehet tapasztalni bárkinek aki szeretné.
Nézd meg ezt:
28/29-nek:
"Egy fejlett személyiséggel rendelkező emberben" legyen annyi kiváncsiság, hogy kitárja "szelleme ablakát" a VALÒ világ felé!
Dönteni valami mellett vagy ellene csak akkor tudunk, ha mindkét alternatívát elöször megismerjük, de ehhez elöbb foglalkoznunk is kell velük....
Ötletem számodra:
mi lenne, ha elkezdenél Istennel, a hittel elöbb kicsit foglalkozni? <ez a foglalkozás tapasztalatokat, megtapasztalást fog magával hozni, melyek talán majd más véleményre kényszerítenek...
Senki nem beszél be magának "meséket".
Sokan megtapasztalják Isten létezését, anélkül, hogy a témával egyáltalán törödtek volna elötte.
Itt is olvasható egy tanúságtétel valakitöl Krétán, nézz csak utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!