Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megélted már Istent? Volt már...

Megélted már Istent? Volt már Vele konkrét élményed?

Figyelt kérdés
2011. dec. 4. 16:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/113 anonim ***** válasza:

"Isten és a hozzá tartozó többi köret azoknak való, akik nem bíznak önmagukban és valaki mástól várják azt, hogy az életük egyes pontjain, persze, pozitív irányban beavatkozzon, megoldja azokat a gondokat, amelyeket Önmagának kéne megoldania! Egy fejlett személyiséggel rendelkező embernek ilyesmire nincs szüksége."

Pedig akár hiszed, akár nem, nekünk fejletlen személyiséggel rendelkező személyiségeknek is ugyanúgy meg kell kűzdenünk az életünk problémáival, gondjaival mint nektek fejlett személyiségű ateistáknak, de mégis könnyebb helyzetben vagyunk mi ti, mert nekünk mégiscsak van kihez fordulnunk ha ehhez a kűzdelemhez erőre, kitartásra lenne szükségünk. Van olyan élethelyzet amikor a lelkileg legerősebb ember is térdre esik és úgy érzi, nincs tovább. Isten nem old meg helyettünk semmit.

Gondolom te is ismered a közmondást: "Segíts magadon, Isten is megsegít!"

Biztosan köztünk keresztények között is vannak akik várják, hogy a sült galamb a szájukba röpüljön, de ugyanez elmondható sok-sok fejlett személyiségű ateistáról is.

Van azonban még valami ami számunkra egyszerűbbé teszi az életet: a tudat, hogy Isten szeret minket,csodálatos terve van az életünkkel, hisz Ő tudja a legjobban, hogy mire van szükségünk. Ez engem mérhetetlen nyugalommal és békével tölt el. Amikor probléma adódik az életemben, nem azon kesergek, hogy vajon miért történik ez velem, pont velem,hanem tudom, hogy okkal történik és ezzel a nyugalommal máris egy lépéssel közelebb kerülök a probléma mihamarabbi megoldásához.Erre a tudatra már nagyon sokszor volt szükségem-nem egyszerű-életemben.

Béke veled!

2011. dec. 9. 19:21
 32/113 anonim válasza:
Nem értem a kérdést. Melyik istent?
2011. dec. 10. 12:09
 33/113 A kérdező kommentje:
A keresztények Istenét.
2011. dec. 10. 15:03
 34/113 felafejjel válasza:

Gyermekkoromban is megéltem Isten jelenlétét, pedig senkitől nem hallottam Róla, templomba sem jártunk. Aztán kamaszként szinte minden ideológia megtalált, és nagyon mélyre süllyedtem, nagyjából minden "szörnyűséget" kiprobáltam, de azért a szívemben őriztem a jó utáni vágyat és fiatal felnőttként megtalált Isten és hazavezetett. Akkor kezdtem magamtól Bibliát olvasni, aztán elvégeztem a Sola Scriptura Teológiai Főiskolát, ahol hihetetlenül tisztán, érthetően magyarázzák a Biblia összefüggéseit, részeit. (Régészet is van.)

Sokaktól olvasom, hogy a Bibliát mesének tartják, emberi kitalációnak. Megértem, mert az egyházak, leginkább a történelem korábbi korszakaiban a katolikus egyház elérte, hogy az emberek ne Istent tiszteljék, féljék, hanem a papokat, akiktől akár megvásárolhatják búcsúcédula formájában a lelki üdvösségüket...hát ez pl tényleg mese. A bibliából megismerhető Istent eltorzították, félelmetessé tették a hatalmuk gyakorlása érdekében.... Aztán a jelenben is fájó szívvel hallgatom, amikor karácsony közeledtével Jézuska így, megy úgy az iskolákban, biznisz a karácsony...mintha mesehős lenne Jézus. Pedig történelmi tény, hogy létezett Jézus Krisztus, és ha feltételezzük, hogy a Bibliában az Ő szavait olvassuk, mindenféle előítélet nélkül, akkor megtapasztalhatjuk, hogy ezt nem papok, nem emberek írták, mert akkor maguk ellen beszéltek volna. Jézus szavai egészen más életről tanúskodnak, a te életedben is újat hoz, ebben egészen biztos vagyok.

A Sola Scriptura iskolát azért is ajánlom, mert külön tanítanak a beteljesült próféciákról, ami már magában bizonyítja, hogy a Bibliát nem találhatták ki emberek...ezt csak érdekesség képpen. www.sola.hu

2011. dec. 10. 22:44
 35/113 felafejjel válasza:

Egyébként nagyon jó a kérdés,

bíztatóak a válaszok,

köszönöm a tapasztalatok megosztását!

2011. dec. 10. 22:47
 36/113 anonim ***** válasza:
Én hiszek Istenben! Nem volt még velem különösebb dolog,de tavaly karácsonykor(az éjféli misén) olyan szeretet és nyugalom járt be ,mint még soha...én mindig kérem Istenemet valamire és megsegít benne...aki nem hiszi,menjen és higgyen. :)
2011. dec. 11. 02:44
 37/113 A kérdező kommentje:

22:44-nek:

Biográfiád pozitív alakulása nagy örömmel tölt el, gratulálok!!

Engedd meg, ill. ne haragudj meg érte, ha valamit mégis tanácsolnék:

O.K., "valahol" el kell kezdeni...

De ha egy szektánál is kezdtük el, ne maradjunk meg annál.

Az általad ajánlott iskola az Adventisták iskolája. Nem baj, ök is jóratörekvö keresztények, mint minden "szabad egyház".

De a tanaik sajnos el vannak ferdítve, stb.

Ezért próbálj meg a jövöben az elismert "nagy" egyházak felé orientálódni.

Azokból többet fogsz -hosszútávon- profitálni.

Minden jót!

2011. dec. 11. 09:13
 38/113 A kérdező kommentje:

[link]

Ez egy link az Adventistákról.

Ne érts félre, biztos nagyon rendes emberek és komolyan veszik a hitet.

De a tanaik hibásak.

(Azt hiszem, ez már a linkböl is kiderül.)

2011. dec. 11. 09:20
 39/113 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok adventista de érdekes hogy ezt épp egy katolikus mondja másnak amikor a katolikusok bálványt imádnak (Jézus és máriaszobor is bálvány) nemhogy a Bibliában de még a 10 parancsolatban is benne vagy h ne imádj bálványt. meg miért egy megfeszített jézus kép elött imádkoztok meg csókolgatjátok? szerinted Jézus örül neki hogy ti úgy emlékeztek meg rá amikor itt a földön a legkiszolgáltatottabb legmegalázottabb állapotban volt? és ti csak ezt látjátok? amikor meztelenül megvolt feszítve leköpdösve megverve? te örülnél ha az unokáidnak egy ilyen kép lenne kinn rólad ahelyett mint mondjuk amikor valami nagy dolgokat teszel? a másik amit képzelj el ha te élsz és vannak unokáid mondjuk te örülnél ha az unokáid egy képhez beszélnének helyetted?? Jézus él akkor miért bálványokhoz beszéltek meg csokolgatjátok ahelyett hogy hozzá beszélnétek. Isten megparancsolta több helyen is hogy ne imádjatok bálványt! a csecsemőkori vizkeresztség pedig annyira eredeti és hatásos dolog még jóhogy a pár hónapos csecsemő szabad akaratból és tudatában van azzal mit csinál ezért eredeti és hatásos a ti vizkeresztségetek. és újszövetség van Jézus halála óta kb 2000 éve jó lenne ha felfognátok nem pedig ószövetség.. tovább nem sorolom a téves tanitásotokat.

elnézést kérek az indulatomért de ez most felboszantott leginkább az h a másik szeméből próbálod kipiszkálni a szálkát ahelyett hogy a sajátodból a gerendát. ezeken érdemes lenne elgondolkodnod...

2011. dec. 11. 10:49
 40/113 anonim ***** válasza:

Én katolikus vagyok, de még soha nem imádkoztam szobrokhoz, nem csókolgattam ezeket és soha nem is tanítottak ilyesmit nekem.

Én is láttam azonban idős katolikus néniket így cselekedni és most a válaszodat olvasva eltöprengtem azon, hogy ők vajon miért tesznek így.

Két dologra gondolok. Az egyik, hogy talán így akarják a külvilág felé kimutatni, hogy ők milyen mélyen vallásosak.

Lehet, hogy ilyen is van, de én a másik verziót tartom elképzelhetőbbnek.

Ehhez kérdeznék tőled valamit. Képzeld el, hogy szerelmes leszel. Érthető okokból a szerelmed nem lehet egész nap veled, te azonban folyton rá gondolsz, és vágysz arra, hogy legalább láthasd az arcát.Mit teszel? Kiraksz egy fényképet róla az asztalodra, faladra, hogy mindig láthasd. Amikor nagyon hiányzik,és elragadnak az érzéseid, talán még meg is csókolod a fényképét, mintha őt csókolnád. (szerelmes kamaszként én is tettem ilyet :))

Na most ez akkor azt jelenti, hogy te szerelmes vagy a fényképbe, vagy azt, hogy nagyon szereted a személyt akit ábrázol?

Én azt gondolom, hogy a Jézust ábrázoló szobrokat vagy képeket csókolgató hívek többsége is ilyen nagyon erős szeretetet érez az Úr iránt és nem a szobrot, képet bálványozzák, imádják, hanem akit ábrázol.

A kérdező nyilván meg van győződve arról, hogy az ő vallása az amely a lehető legjobb út az Úrhoz.

Ha megnézed az Adventisták, Jehova tanúi vagy bármely más egyház tagjainak kommentjeit, ők ugyanezt gondolják a saját hitvallásukról és igyekeznek az embereket meggyőzni erről. Ezért nem szabad elítélni őt, hiszen nem önző érdekből teszi, hanem puszta jóakaratból.

Én kicsit talán nyitottabb vagyok vallás témában, mert katolikus létemre érdekelnek a különböző egyházak tanításai is, melyekből amit össze tudok egyeztetni a saját hitemmel azt elfogadom. Én azt vallom, hogy tulajdonképpen mindegy, hogy melyik keresztény egyházhoz tartozunk, hisz mindannyian Krisztus követők, mindannyian a Bibliát tartják "tankönyvüknek" így bármelyikben lehetséges Krisztust követve élni.Az biztos, hogy ahány egyház, annyiféle Biblia értelmezés, de ez a lényegen nem változtat és szerintem ugyanúgy üdvözülhet egy Adventista mint egy Katolikus ha Jézus életét és tanításait tekinti példának a saját életére nézve.

Jó lenne ha a keresztények egyszer felhagynának az egymás vallásának kritizálásával és inkább azt tartanák szem előtt amiben mindannyian egyetértünk. Így talán az ateisták számára is vonzóbbá tehetnénk a kereszténységet.

"Szeressétek egymást amint én szerettelek titeket"

2011. dec. 11. 14:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!