Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megélted már Istent? Volt már...

Megélted már Istent? Volt már Vele konkrét élményed?

Figyelt kérdés
2011. dec. 4. 16:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/113 anonim ***** válasza:
100%
Én először hittem .Utána a kommunisták kimosták az agyamat ,hogy nincs Isten,naná ,hogy elhittem ,mert tényleg nem láttam.Most már látom.Kell egy kis idő..
2011. dec. 5. 16:12
 12/113 A kérdező kommentje:

Nagyon örülök, hogy ilyen gyorsan ennyi válasz futott már be, ez bizonyítja, hogy Isten nem egy langyos téma...

Idöhiány miatt sajnos még nem tudok az egy-két kérésnek eleget tenni és privát írni, de majd igyekszem...

Addig is sok szeretettel üdvözlök itt Mindenkit!

2011. dec. 5. 19:18
 13/113 anonim válasza:
100%

Láttuk Istent? Nem

Hallottuk Istent? Nem

Van Isten

Láttuk az agyadat? Nem

Hallottuk az agyadat Nem

Akkor nincs agyad.

2011. dec. 6. 09:03
 14/113 anonim ***** válasza:
81%
Érdekes, a lövészárokban nincsenek ateisták. :-D
2011. dec. 6. 09:48
 15/113 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13/14 ez nem épp a legszerencsésebb hasonlat, hiszen az emberi agy létezése többféleképpen is bizonyítható. ( MRI, CT, boncolás)

Isten létét nem bizonyíthatjuk tudományosan, ezért írja a Biblia, hogy :"A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." (Zsid 11,1)

2011. dec. 6. 13:33
 16/113 Synesztro ***** válasza:
Én előre elnézést szeretnék kérni,nem akarok belefolyni a vallási háborúkba, tisztelem mindenki nézetét, életfelfogását! Én csak a kérdésre szeretnék a magam szemszögéből választ adni. Én nem igazán Istenben, vagy Jézusban illetve a vallásban hiszek, mert szerintem ezek, már csak azért is, mivel a Bibliát is halandó emberek alkották meg, számomra nem valósak!Azt viszont elhiszem, hogy azok akik előttem írták hogy ilyen - olyan dolgok megtörténtek velük minden további nélkül elhiszem. Az hogy ők ezek mögött Istent vélték felfedezni, ez mindenki saját hite - vallása!Én a Sorsban hiszek, ill. abban hogy van valamiféle felsőbb erő is, ami mozgat olyan dolgokat, melyekről nekünk még a fantáziánk sem terjed ki talán!Az életben rengeteg szokatlan, ismeretlen dologról látni, olvasni, átélni, hallani lehet! Ezek túl sokak hogy véletlenek legyenek!Kell, hogy legyen valami más is, és persze hinni is kell valamiben!Én hiszem, hogy a Sorsom, bár részben én is irányítom, de egy magasabb létnek is beleszólása van a dolgokba, és az élet is csak 1 a sok állomás közül!Még egyszer elnézést kérek, mindenkitől, akinek a vallási hovatartozását ez sértette, senkit nem állt szándékomban megbántani!
2011. dec. 6. 18:55
 17/113 anonim ***** válasza:
100%

Nem sértetted senki vallási hovatartozását, mi is tiszteletben tartjuk a te véleményedet.

Freya

2011. dec. 6. 19:44
 18/113 A kérdező kommentje:

Itt nem arról van szó, hogy kritizáljuk (netán degradáljuk) mások hitét (vagy ateizmusát), világnézetét, hanem, hogy aki már megélte, megtapasztalta Istent, tehát aki már "elörébb" van, az segítsen azoknak, akik Hozzá még nem jutottak el.

Az életünk végülis ezért adatott. Elöbb-utóbb rájönni, megválaszolni tudni az élet nagy kérdéseit: honnan jövünk, hová megyünk, miért vagyunk itt és mi itt a feladatunk.

Ha eljutunk Istenhez, ezek a kérdések automatikusan meg lesznek válaszolva...

Egy emberi élet csak akkor sikerülhet, ha ezek a kérdések tisztázódnak. Ezért olyan fontos minden embernek Istenhez eljutni. Mert csak így, Öáltala lehetünk boldogok, lesz az életünknek értelme. Az ember úgy lett megteremtve, hogy fontos neki egy cél, egy feladat, amire törekedhet, amit el akar érni, ami értelmet ad az életének.

Isten minden embert EGY bizonyos célból, egy bizonyos feladatra teremtett meg és ezt meg is lehet találni, de Csak az Ö segítségével. (Magunktól ezt soha nem fogjuk megtudni!) De ha kérjük Öt (ima), Ö oda fog minket -abszolút egyértelmüen különben- vezetni ehhez a feladathoz, ami számunkra ugyanakkor egyértelmüen bizonyítani is fogja az Ö létezését!

Aki tehát nem tud (még) Istenben hinni, az indúljon el ezen az úton, nem fog csalódni!

Ha öszintén fordulunk Istenhez, öszintén kérjük, hogy mutassa meg Magát, ha létezik, nyilatkoztassa ki Magát az életünkben (pld. hogy odavezet minket ehhez az életfeladathoz, vagy pld. az Általa számunkra eltervezett/megteremtett élettárshoz), meg fogja tenni, ezt saját tapasztalatból szabad közölnöm!

Nagyon sokminden van a világon, amit nem látunk, de azért az ott van! TV, rádió, telefon mind láthatatlan sugárzással müködik.

A bibliát nem emberek hozták létre, hanem Isten (Szentlélek) adta be az embereknek (prófétáknak), kik csak továbbították az emberek felé. (Minden prófétát különben megöltek, tehát nem lett volna érdemes ezeket a dolgokat kitalálniuk...)Tehát Isteni "sugallatra" jött létre.

Ilyen "sugallatot" ma is kapnak emberek Istentöl (én is 4 alkalommal megéltem ezt), tehát ebben nincs semmi különös.

Ha rendszeresen foglalkozunk Istennel, ezek a dolgok "jönnek".

2011. dec. 7. 10:56
 19/113 A kérdező kommentje:

Kiegészítés:

A bibliában azt mondja Isten, hogy ami Közte és köztünk akadályként ott áll, azok a büneink. Amíg ezek ott vannak, megnehezítik a "kapcsolatfelvételt" Vele.

Szerintem a legtöbb ember ezért nem tudja Istent megtapasztalni, mert ezt nem tudja.

Tehát, ha Istenhez közelebb akarunk kerülni, akkor elkerülhetetlen, hogy rendszeresen gyónjunk, ill. ha valaki nem katolikus, legalább rendszeresen bünbánatot gyakoroljunk.

2011. dec. 7. 11:14
 20/113 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van.

Megélni Istent,találkozni vele, nagyon különleges érzés.

Pici gyerekkorom óta hiszek benne, mióta a nagyszüleim beszéltek nekem róla, hogy nekik hogyan hallgatta meg az imáikat.Nekem is sok imámat meghallgatta, így hittem benne, de sajnos nem volt vele "élő" kapcsolatom,amolyan automataként használtam Őt, ha bajban voltam elmondtam 1-2 imát aztán hetekig még csak rá sem gondoltam, nem érdekelt, hogy Ő mit szeretne, mit vár tőlem,így amikor jöttek a zűrös kamaszévek eltávolodtam tőle.

20 évre rá egy betegség, a depresszió és az ebből fakadó reménytelenség érzése döbbentett rá, hogy hogyan is éltem eddig. Végső elkeseredésemben újra Istenhez fordultam, de most már nem csak azt kértem, hogy gyógyítson meg, hanem először is átgondoltam az életemet és szívből megbántam mindent amivel a jó Istent megbántottam és kértem, hogy jöjjön be a szívembe és alakítsa át a gondolkodásomat, formáljon olyanná, amilyen szeretné, hogy legyek.

Döbbenetes volt a változás az életemben. Nap mint nap érzékeltem és érzékelem azóta is az úr munkálkodását az életemben, a gondolataimban. Ha helytelenül cselekszem, abban a pillanatban figyelmeztet.

Ugye mondanom sem kell, hogy a depressziónak azóta se híre-se hamva. Gyógyszerek és orvosok nélkül gyógyultam ki belőle, egyedül Isten segítségével.

Azóta sikerült egy műtétet is megúsznom a segítségével és számtalan más apró jellel tudatja velem, hogy velem van, vezet,mert nagyon szeret és soha nem hagy cserben.

A legfantasztikusabb érzés számomra amikor tisztán érzem az Úr békéjét.Ilyenkor semmi sem tud felbosszantani,határtalan türelmet, megértést érzek az emberek iránt. Azt tudni kell rólam, hogy olyan ember vagyok aki hamar felidegesíti magát apróságok miatt is, de hamar le is nyugszom.

Én katolikus vagyok, és amit hiányolok az egyházam tanításai közül az az, hogy nem tanítják meg, hogy hogyan lehet személyes kapcsolatba lépni Istennel.

Soha nem halottam a papjainktól, hogy mit jelent valójában megtérni,hogyan hívhatom be Jézust a szívembe, honnan tudhatom, hogy Ő velem van.

Szívből kívánom minden embertársamnak aki még nem állította helyre a kapcsolatát Istennel, hogy mihamarabb megtörténjen velük is ez a csoda.Ezért imádkozom mindennap.

Béke veletek!

2011. dec. 7. 13:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!