Megélted már Istent? Volt már Vele konkrét élményed?
Van egy "újévi meglepetésem" a számotokra!
Talán még nem ismeritek Kelet-Európa legmonumentálisabb Krisztus-szobrát Erdélyben? (20 m magas).
Szerintem valóban csodálatos!
Így igaz kedves kérdező.
Azért Attila hozzászólásai elég sokáig megtévesztettek. Eddig nem tapasztaltam a Tanúk részéről ilyen indulatos reagálást.
Ami a leginkább közös bennünk, hogy az ő egyházát legalább annyi támadás éri mint a miénket (ha nem több).
Talán ennek tudható be az indulatos hitvédelme.
A 8. és 23. komment írójának:
Ez az élmény, amit Te Krétán megéltél, aránylag gyakori.
Egy híres példa erre a Kapitalista Hubert Liebherr, német gyárosdinasztia fia (a család repülögépek, fridzsiderek, daruk gyártója, az egész világon üzleti részvétellel!), akinek a WEB-lapját itt közlöm. Aki tud németül, elolvashatja.
Ö ugyanígy, egy kis útszéli kápolnában kapott egy ilyen "égi érintést", olyannyira, hogy utána egész örökségéröl, vezetö állásáról a családi vállalkozásban, lemondott és egész életét mind mai napig csak az evangelizációnak szenteli. (Többek között zarándokutak szervezése és vezetése Medjugorjéba.)
Ez mutatja, mennyire REÁLIS Isten, aki megélte Öt, az utána "mindenre" képes...
szépen elkönyveltetek engem Jehova Tanunak csak tudnám mi alapján... majdnem annyi tévtanításuk van mint nektek csak ők inkább a viselkedésükkel járatják le a kereszténységet.
ha a valaki a Biblia alapján válaszol meg mond dolgokat az szerintem nem megtévesztés (és nem is szántam annak) hanem hátha felnyílik valakinek a szeme ha hallják Isten véleményét a dolgokról. de aki eretnek meg megveti Isten szavát azzal nem lehet mit kezdeni. én semmit sem magamtól mondtam mint ahogy Jézus se mondott semmit magától mind az Atyától hallotta és közvetítette. én a bibliát vettem alapul a válaszaimnak persze a saját szavaimmal fogalmaztam meg de nem csürtem csavartam a dolgokat és semmiképpen nem változtattam meg Isten szavát. ti viszont nem tudtok és nem is tudjátok alátámasztani azt biblikusan amit csináltok amit mondotok csak elkönyvelitek a másikat a hangneme alapján az megse fordul a fejetekben hogy mond valamit. ti nem tudtatok válaszolni az én állításaimra és kérdéseimre persze bibliai módon nem is lehet mert ellentmondana. Jézus ís így szégyenítette meg a farizeusokat és járatta le őket hogy nem tudtak értelmes módon válaszolni inkább próbálták lejáratni. nem is lepődöm meg hogy 2012 ben az igazságra még mindíg ez a reakció dehát csak magatokkal szurtok ki én csak segíteni akartam de ti meg magatokat ássátok csak még mélyebbre.
tényleg őszintén sajnálom ezt az egészet. csak mélyüljetek el a gondolataitokban és legyen mellettetek egy nyitott biblia és egy enciklopédia (bibliai szavak tartalomjegyzéke melyik szót hol lehet találni) se árt. isten szava könyebben be tud hatolni a szivetekbe mint az én hozzászólásaim. de azért megpróbáltam.
"Isten mivel szuvenir megjelenni megjelenhet de csak nagyon kivételes és nagyon fontos dolgoknál"
Szerintem Isten akkor jelenik meg amikor csak kedve van, hiszen mindenható.
Egy ember megtérése nem hiszem hogy nagyon kivételes és nagyon fontos dolog lenne (bár Istennek valószínűleg az de gondolom Te nem neveznéd annak) és mégis ismerek olyanokat akik többször is nagyon kézzelfoghatóan megtapasztalták a jelenlétét.
Képileg megjelenni csak Jézus jelenhet meg, valóban általában csak Szenteknek.
(Isten látásába belehalnánk, ez majd csak a tisztítótüz után lesz lehetséges.)
De Isten jelenlétét bárki megélheti, érezheti, vannak, akik a hangját is hallják..., akikhez beszél is, de ez már ritka. (Pld. jelen korunk egyik nagy misztikusa: Alan Ames)
"Ez az élmény, amit Te Krétán megéltél, aránylag gyakori."
Azóta hallottam már olyanról is egy nagyon közeli ismerősömtől hogy például Isten fizikailag is megérintette. Úgy hogy a homlokára tette a kezét. Látni nem lehetett semmit se de érezte a tenyérből áradó testhőt (normál mértékű emberi test melegsége) és a tenyér érintését a homlokán. Ez annyira valóságos volt hogy elsőre azt hitte hogy a felesége tette a homlokára a kezét és csak utána jött rá hogy ez egy természetfeletti élmény volt.
Ugyanennek az ismerősömnek volt olyan élménye is hogy a Szentlélek betöltötte, ez pedig úgy történt hogy egy nagyon-nagyon erős, szinte már égető forróság töltötte el, ami a legerősebb a szívénél volt. Csak pár percig tartott a dolog, de ez is egy nagyon konkrét élmény. Ez egyébként a Szentlélek-keresztsége után történt néhány hónappal.
Utolsónak:
Szerintem a tenyérérintésnél több alternatíva is lehetséges, pld. Jézus (tehát nem az Atya!), védöangyal, egy már meghalt személy (Szent), én inkább ilyesmire tippelnék.
A forróság stb., igen, ez így van, ilyenkor általában történik egy nagy gyógyulás is, ált. fizikailag, de lehet hogy más síkon, tehát lelki, szellemi gyógyulás.
A Szentlélek "érintései" egyébként olyan erösek is lehetnek, hogy az emberek elnyúlnak töle a földön és "édes boldogságban" nyugszanak ott még egy ideig...
Ez az Alan Ames-nél is mindíg így történik, amikor itt volt nálunk nagyon muris volt, ahogy egy csomó ember egyszercsak hanyattesik (másoknak kell tartaniuk öket hátulról és óvatosan lefektetni), úgy nézett ki a templom, mint egy kissebb csatatér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!