Miért imádkoznak Máriához?
Krisztus az Úr és egyetlen egyetemes pásztor, valamint az egyetlen főpap az Atya Isten előtt, és az egyházban ő tölti be a főpapnak vagy pásztornak minden tisztét a világ végezetéig. Ezért nem szorul sem földi helytartóra, sem más közbenjáróra, hiszen arra csak a távollevőnek lenne szüksége. Krisztus azonban jelen van az igaz egyházban, jelen van az újjászületett hívőkben, ezért a Mária közbenjárásához folyamodók, maguk tesznek bizonyságot arról, hogy nincs élő közösségük Isten Fiával:
1Kor 1:9 "Hű az Isten, ki elhívott titeket az ő Fiával, a mi Urunk Jézus Krisztussal való közösségre..."
Utolsónak: Ez igaz amit írsz, Istennek valóban nincs szüksége arra hogy bárki bárkiért imádkozzon. Nekünk embereknek viszont van. Közbenjáró imára sok példa van a Bibliában.
"a Mária közbenjárásához folyamodók, maguk tesznek bizonyságot arról, hogy nincs élő közösségük Isten Fiával"
Miért, a mennyben talán nem leszünk jóban Máriával? Vagy ott is majd csak Istenhez szabad szólni?
09:33Mária nem érte el az üdvösséget. Van erre bizonyíték valahol? Laci
Kedves Laci. Igen, én tudom, hogy elérte. Jézus a legkeevesebb tanítványára bizta, a legjkedvesebb tanítványát rá bízta. Elég értelmetlen lenne a világ, ha Ő, "Isten szép leánya" (ahogy egy szép ének mondja) sem érhette volna el, hogy Jézus mellett legyen, akkor akár minden lány,asszony a kardjába dőlhet, most és azonnal a reménytelenségében. Most jöhetnék, hogy arra vajon milyen bizonyíték van, hogy nem érte el? Ha Mária, az inkarnálódó Isten szülőanyja nem érte el, akor, ki az a nő, aki elérte? hm?
* Jézus a legkedvesebb tanítványára bízta őt,
a legkedvesebb tanítványát őrá bízta. -a-
Én biztos jóban leszek majd Máriával. :-) De nem tulajdonítok neki semmilyen misztikus ajándékot, amitől különbnek tartanám a többi szentnél akik az Úrnál vannak, ezért sem most, sem majd akkor nem fogok imádkozni hozzá. Sőt! Átkozott az a férfi, aki emberben bízik, mert jobb az Úrban bízni, mint főemberekben reménykedni:
Zsolt 146:3 "Ne bízzatok a fejedelmekben, emberek fiában, aki meg nem menthet!"
A mennyben élő szentek nem tudnak beavatkozni a földi szentek sorsába. Se imával, se közbenjárással. Mivel Mária se nem mindenható, se nem mindentudó, ezért meg sem hallhatja a többmillió Katolikus hívő egyszerre elmondott fohászát. Nem tudom honnan veszik ezt a Katolikusok. Csak Jézus Krisztus, a Szent Szellem, és az Atya hallja a hívők imáit. És ezek közül is csak azok kapnak meghallgatást, amelyek tiszteletben tartják a mennyei protokollt. Egy ember képtelen a mennyből minden imát és kérést meghallgatni ami a földön elhangzik, mert nem mindenütt jelenlevő... De a sátán és a csatlósai szívesen veszik az olyan dicséreteket és imákat, amiket Máriának címeztek.
"De nem tulajdonítok neki semmilyen misztikus ajándékot, amitől különbnek tartanám a többi szentnél akik az Úrnál vannak, ezért sem most, sem majd akkor nem fogok imádkozni hozzá."
Jól van akkor ne imádkozz hozzá.
"A mennyben élő szentek nem tudnak beavatkozni a földi szentek sorsába."
Ezt mi alapján mered ilyen határozottan kijelenteni?
Kedves "A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 10-22 11:57" !
Vitatkozni nekem sincs időm, de kedvem sem; nem is ezért másoltam be azt a jegyzetrészletet. Ha neked sincs időd, azt megértem; de beláthatod, hogy források hiányában nem lehet megvizsgálni, hogy vajon van-e igazságtartalma az állításaidnak.
A többi témádhoz csak annyit, hogy nem is vezetne sehova még egy beszélgetés sem, mivel úgy látszik, a katolikus dogmákon, a szenthagyományon felül még az okkult praktikákat is gyakorlod, pedig azokat a katolikus egyház is bűnnek tartja.
Azt pedig biztosan állíthatom, hogy többszázezer vagy többmillió protestáns él a földön, aki nálad nem kevésbé akarja Krisztust követni; de mégsem kéri Mária közbenjárását. Ennek nagyon szimpla oka: a Biblia szerint egyetlen közbenjárónk van az Atyánál, maga Jézus Krisztus. Ez viszont nem zárja ki, hogy Mária üdvözült volna - nem mellesleg: szerintem üdvözült - ; csak azt zárja ki, hogy bármilyen üdvösséget nyert személyhez forduljunk Jézus helyett / mellett.
Tehát nem kellene ilyen kirekesztőnek lenned, mert ettől már csak egyetlen lépés az, hogy a nem katolikusok nem is üdvözülhetnek.
Isten áldjon, minden jót neked.
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 10-23 11:41
Ezzel a kocsmastílussal, amit itt előadtál, nem kívánok társalogni. Még annak a hitelessége is megkérdőjeleződik, amit a trágár kirohanásod előtt nagyon jól leírtál.
A kommented elejét olvasva örültem, hogy a helyükön vannak nálatok otthon a dolgok. De amilyen arrogánsan nyilatkoztál meg utána, az eléggé hiteltelenné teszi mindazt, amit leírtál, és nem vet jó fényt sem rád, sem arra, amit képviselsz, még ha az alapvetően jó is lenne.
Szerintem mások tisztelete és megbecsülése alapvető bibliai tanítás; legyen szó akár egy általad nem ismert szerzőről, akár egy ismeretlen és névtelen fórumozóról. A szerzőnek meg akár utána is lehetett volna nézni, mielőtt nekiestél. A béreabelieket azért dicsérte meg Pál, hogy mindent megvizsgálnak, nem pedig azért, hogy ismeret nélkül vagdalkoznak és sértegetnek.
Még egyetlen apróság: Nem mindegy, hogy valaki (jelen esetben én) elfogad olyan, a Szentíráson kívüli érveket amelyek nem állnak ellentétben az Igével; vagy hogy valaki (jelen esetben te) abszolút elzárkózik mindentől. Nem igazán tartom hihetőnek, hogy soha egy írásmagyarázatot, egy tanítást ne olvastál / hallgattál volna, amelyet megvizsgálva döntötted el, hogy összhangban áll-e az Igével.
Úgyhogy kérlek, próbálj meg indulatoskodás és trágár kifejezések használata nélkül írni ezeken az oldalakon. Ellenkező esetben nem fogok reagálni.
"Mint a város, amelynek csupa rés a kőfala, olyan az az ember, akinek nincs önuralma." (Példabeszédek 25:28)
Isten áldjon, és vezessen téged a helyes úton.
"A mennyben élő szentek nem tudnak beavatkozni a földi szentek sorsába."
Ezt mi alapján mered ilyen határozottan kijelenteni?
Az alapján állítom határozottan, hogy a mennyben élő szenteknek nincsenek isteni tulajdonságaik, amelyek által a föld bármely pontján, bármely időben meghallgathatnának egy protekciós imát a földi szentek érdekében. Ilyen mese nincs a Bibliában. Egyedül Isten képes jelen lenni mindenhol:
Péld 15:3 Minden helyeken vannak az Úrnak szemei, nézvén a jókat és gonoszokat.
Az Atya meg tud hallgatni minden imát bárhol, bármikor:
Máté 6:6 Te pedig amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, aki titkon van; és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet neked nyilván.
A Fiú is képes meghallgatni minden imát, mert mindenütt jelenlévő:
Máté 18:20 Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.
Máté 28:20 ...és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!
Isten Szelleme is meg tud minden imát hallgatni, mert a Szent Szellem is mindenütt jelen lévő:
Zsolt 139:7 Hová menjek a te Szellemed elől és a te orcád elől hova fussak? Ha a mennybe hágok fel, ott vagy; ha a Seolba vetek ágyat, ott is jelen vagy...
Ján 14:17 Az igazságnak ama Szellemét: akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.
Az angyalok esetében is azt látjuk a Bibliában, pedig jóval nagyobb erejűek az embereknél, hogy nem képesek egyszerre több, különböző zajló eseményre koncentrálni. Bemásolom a Dániel 10,12-14-et, és láthatod hogy a Dániellel beszélő angyal nem volt képes egyszerre több helyen is jelen lenni:
Dán 10:12 És monda nekem: Ne félj Dániel: mert az első naptól fogva, hogy szívedet adtad megértésre és sanyargatásra a te Istened előtt, meghallgattattak a te beszédeid, és én a te beszédeid miatt jöttem.
Dán 10:13 De Perzsiának fejedelme ellenem állott huszonegy napig, és íme Mihály, egyike az előkelő fejedelmeknek, eljöve segítségemre, és én ott maradék a perzsa királyoknál;
Dán 10:14 Jöttem pedig, hogy tudtodra adjam, ami a te népedre az utolsó időkben következik: mert a látomás azokra a napokra [szól].
Nem szabad embereket olyan tulajdonságokkal felruházni, amely csak Istennek van meg. Különben az ilyen cselekedet törvényszegés:
2Móz 20:3 Ne legyenek neked idegen isteneid én előttem.
Kedves Berta!
Elolvastam mégegyszer, amit írtam, de ha nem haragszol sem kocsmastílust, amit álítólag előadtam, nem találtam, sem trágár kirohanást nem olvastam ki belőle, sem arrogáns nyilatkozatot nem találtam, pedig szerinted vannak benne ezek. Kérlek, próbáld meg mégegyszer elolvasni, szerintem te magad sem találsz benne ilyeneket. 10.23 11:41
"Szerintem mások tisztelete és megbecsülése alapvető bibliai tanítás". Nem. Mások szeretete, mint önmagunk szeretete az alapvető tanítás. Akit szeretsz inkább fedd meg és fenyítsd meg, mintsem mosolyogva mindent elfogadsz, mit tesz, vagy állít.
"A béreabelieket azért dicsérte meg Pál, hogy mindent megvizsgálnak.." Nem. Azért dicsérte meg Pál, mert mindennek szorgalmasan utánnanéztek az írásokban, amit Pál tanított. Nem mindenféle irományokban, hanem az írásokban. Az, hogy kezdetben a nőt a férfi segítőtársául teremtette a férfiból, ez fedi az írásokat.
"Nem mindegy, hogy valaki (jelen esetben én) elfogad olyan, a Szentíráson kívüli érveket amelyek nem állnak ellentétben az Igével; vagy hogy valaki (jelen esetben te) abszolút elzárkózik mindentől. Nem igazán tartom hihetőnek, hogy soha egy írásmagyarázatot, egy tanítást ne olvastál / hallgattál volna, amelyet megvizsgálva döntötted el, hogy összhangban áll-e az Igével."
Te azt állítottad, hogy megmagyarázza egy Dr. titulusu illető, hogy Pál leveleiből mi az, ami erre, avagy mi az, ami amarra vonatkozik. Ez nagyon veszélyes. Ami tetszik, avagy egyezik a gyülekezet tanításaival, azt kiemeljük, ami nem, arra ráhúzzuk, hogy ennek, avagy annak írta.
Töröljük ki az összes Pál leveleit, hiszen azt a Korintusiaknak, a Rómaiaknak, Titudnak, Timóteusznak, az Effézusiaknak írta, stb. Végül is a kőtáblát is Isten akkori népe, a zsidó nép kapta meg, mi dolgunk vele? Nem, Berta, nem fogadom el az általad említett illető írását, pusztán csak azért, ahogyan felvezetted. Ha arról szól, hogy Pál kiknek írta azt amit és miért, akkor okafogyottá válnak az írásai.
"Úgyhogy kérlek, próbálj meg indulatoskodás és trágár kifejezések használata nélkül írni ezeken az oldalakon. Ellenkező esetben nem fogok reagálni."
Tedd azt, nem kötelező. Végigolvasva a kommentemet én pusztán egy állításod ellen emeltem fel a hangom a Biblia szava által. Nagyon szeretem sok válaszodat, mert béketűrő, következetes válaszokat adsz. De ennek fejébe ne szóljak egy hamis tanítás láttán? Megsértődsz? Én Dr. Fiksz Ipszilon írását nem fogadom el, mert azt írtad, hogy arról szól, hogy Pál miért írta azokat a bizonyos gyülekezeteknek. Ezzel arra következtetek, hogy Pál írásait ezen gyülekezeteknek, azaz nem nekünk írta. Ami tetszik, az frankó, azt lehet idézni, mint például ezt:
2Tim 3,16 "A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre"
Ami nem, arra lehet mutogatni, hogy ennek, meg annak írta, mint például ez: 1Kor 14,34 "A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, a mint a törvény is mondja.".
Én az általad említett illető írását fikáztam, és sem a személyét, sem a te személyedet nem. Ellenben te nem ezt tetted. Értelmes válasz hiányában engem tettél a célkeresztbe. Én vagyok, ki kocsmajellegű, arrogáns, trágár, ennek fényében eddigi írásaim megkérdőjelezetté tevő vagyok. Oké, hogy én vagyok itt most a rossz?
Azért mert nem tetszik, amit írok, nem kell a személyt tapodnod.
De nagyon nem baj, én ennek nagyon örülök. Minden tiprás bizonyság számomra. Úgyhogy kérlek ne fogd vissza magad, válaszolj nekem, és mindenki válaszoljon nekem bizonyságul ellenük. Köszönöm.
Sziasztok :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!