A minap azon vettem észre magam, hogy Szűz Máriához imádkozom este. Női problémáim voltak, szerelmi bánatom, és vele beszéltem meg :/.Rosszat tettem? 15/L
Nem. A katolikusok azért imádkoznak Máriához,hogy közbenjárását kérjék Jézusnál. Ha imádkozol hozzá,az nem azonos azzal,hogy imádod. Imádni csak Istent lehet,de neki is kérhetjük a segítségét.
2011. jan. 11. 21:32
2/30 anonim válasza:
Katolikus szempontból nem, reformátusból nem tudom, de tudtommal a ref. egyház a szentek, ill. Szűz Máriához való imádkozást, ezeknek szobrait igenis bálványimádásnak tekinti.....de nem tudom pontosan, nem vagyok református.
2011. jan. 11. 21:33
3/30 anonim válasza:
igen, bálványimádás, mert Mária csak egy ember volt.Leírja a Biblia a 2.parancsolatban, hogy :"Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót...Ne imádd és ne tiszteld azokat".
sajnálom, ha valakit kiábrándítottam, de teológiai értelemben bálvány Mária és szobra,képe is.
2011. jan. 11. 21:43
4/30 anonim válasza:
Máriához ,nem kell imádkozni teljesen felesleges .Az Atyához vezető út csak és kizárólag Jézus Krisztus!
2011. jan. 11. 21:49
5/30 A kérdező kommentje:
hát igazából nem is imádkoztam ha jobban belegondolok, csak "beszélgettünk"...és most mit tegyek? Ez bűn volt? Bocsánatot kell kérnem?
2011. jan. 11. 21:52
6/30 anonim válasza:
Nem volt bűn. És csak az a bálványimádás,ha a szobrát imádod!
2011. jan. 11. 21:56
7/30 anonim válasza:
Szerintem ne izgulj! Amit Te tettél az nem a "hétköznapi értelemben vett" bálványimádás volt. És ha Isten hallotta az imádat, egészen biztos, hogy nem vette a dolgot bűnnek :) Szerintem megérti... hát ki ha nem Ő :D
2011. jan. 11. 22:08
8/30 anonim válasza:
kérdezőnek:nem kell bocsánatot kérned !Csak meg térni.(biblia.hu szó keresés," megtérés ".
2011. jan. 11. 22:09
9/30 anonim válasza:
22:08 D okos vagy ,de nem mindenben Isten eszt is meg érti.
2011. jan. 11. 22:12
10/30 anonim válasza:
Mutass egy igét ,amely alátámasztja,hogy Máriához is lehet imádkozni.Jézus nevében kell az Atyához imádkozni!
Ef.5.20.Hálákat adván mindenkor,mindenekért az Istennek és Atyának.
Ján.14.14.Ha valamit kértek az én nevemben én megcselekszem azt.
Ján.15.16....akármit kértek az Atyától az Én nevemben,megadja néktek.stb.stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!