Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Máriához imádkozni bálványimádás?

Máriához imádkozni bálványimádás?

Figyelt kérdés

A minap azon vettem észre magam, hogy Szűz Máriához imádkozom este. Női problémáim voltak, szerelmi bánatom, és vele beszéltem meg :/.Rosszat tettem? 15/L

(református)

2011. jan. 11. 21:29
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
47%

jó Mária közbenjárását kérni.. Istenanya, Istenszülő - segít. Ő jó, tiszta, különben a megtestesülő Isten nem jelenhetett volna meg olyan tisztán. Mint ahogy a Hold képe sem látszik olyan szépen egy háborgó, zavaros vizen, mint egy csöndes tiszta, nyugodt tó tükrében.

Böjte Csaba mesélte a viccet(!)egyik miséjén, prédikáció közben : )))

- Szent Péter haragosan megy a JóIstenhez: visszaadom a kulcsokat, nem vállalom a feladatot!

- De hát mi a baj?- kérdi az Úr.

- Valahányszor elküldök valakit az ajtónál, hogy nem mehet be, mert rossz volt, Anyád az ablakon beenegedi!

: )))

2011. jan. 12. 11:30
 22/30 anonim ***** válasza:

""A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:33"

Politeista bálványimádó!"

Én? dehogy :)

2011. jan. 12. 11:54
 23/30 anonim ***** válasza:
40%

Böjte Csaba többistenhitet terjeszt?

Tehát ha az Isten úgy dönt, hogy xy, nem mehet be a Menybe, akkor Mária, aki egy teremtmény lény(vagy szerintetek, nem is?), az Isten fölé emelkedhet, és beengedi oda az embereket, amit nem is ő teremtett???!!!

2011. jan. 12. 13:27
 24/30 anonim ***** válasza:

közbenjár segítő Mária,

"Emlékezzél meg rólam, Uram, midőn eljössz a Te országodba"

2011. jan. 12. 13:41
 25/30 anonim ***** válasza:
Álljon meg a menet! Ha közbenjár, akkor nem lehet hozzá imádkozni, vagy olyat kérni, ami isteni kiváltság. Akkor max kérni lehet, de ez sem helyes! Mert nem bizonyított, hogy meghallja!
2011. jan. 12. 20:53
 26/30 anonim ***** válasza:
Böjte Csaba nem úgy értette, mivel oda van írva, hogy az egy vicc. Egyébként muszlim barátunk utána nézhetne a Tawassul (توسل‎) kifejezésnek, mivel ehhez (valamelyest) hasonló gyakorlat az iszlámban is van.
2011. jan. 12. 20:57
 27/30 anonim ***** válasza:
Az teljesen más! Semmi féle isteni tulajdonságot nem tulajdonítanak, semmilyen teremtett lénynek. A mária imádók, meg igen. Hoppá!
2011. jan. 12. 23:49
 28/30 anonim ***** válasza:
Mária >imádók< nem léteznek, hiszen Máriát nem szabad imádni, hanem csak magas fokban tisztelni, akinek nem is tulajdonítunk isteni tulajdonságokat.
2011. jan. 13. 09:14
 29/30 anonim ***** válasza:
Tisztelni, és is tisztelem Máriát, sőt szeretem, és példaképem is. De a katolikusok legfőképpen, akik tulajdonítanak neki isteni tulajdonságokat.
2011. jan. 13. 14:44
 30/30 anonim ***** válasza:
Nem ruháznak Máriára isteni tulajdonságokat, olvasd el a tegnap 03:06-es hozzászólást.
2011. jan. 13. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!