Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A MUSZLIM NŐK is imádkoznak?

A MUSZLIM NŐK is imádkoznak?

Figyelt kérdés

lehet hogy hülye kérdés.. de tele van az internet olyan lképekkel ahol muszlim férfiak imádkoznak az utcán vagy bárhol.. de közöttük még sose láttam nőt.. ez miért van?

ők nem imádkoznak napi 5x? vagy ők máshogy imádkoznak? vagy a többiektől elézárva kell imédkozniuk?

2011. jún. 10. 15:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen.

A nők muszlim országokban elég ritkán járnak az utcán. Valszeg ezért nem látod őket. De otthon miért ne imádkozhatnának?

Mecsetekben amúgy rendszeresen előfordulnak, csak a férfiaktól külön kell lenniük.

2011. jún. 10. 15:42
 2/11 A kérdező kommentje:
tehát a férfiaktól külön kell imádkozniuk?
2011. jún. 10. 15:48
 3/11 anonim ***** válasza:
A mecsetekben imakor, istentiszteletkor (vagy ahogy ők nevezik) külön kell tartózkodniuk. De gondolom ha megy egy férfi meg egy nő egymás mellett az utcán és épp akkor van imaidő, akkor nem gyalogolnak el egymástól húsz métert, csak hogy ne legyenek egymás közelében. De, mint mondtam, a nők muzulmán országokban elég ritkán járnak el otthonról, (nincs rá túl sok okuk) úgyhogy ez a "veszély" minimális.
2011. jún. 10. 15:57
 4/11 Vadmeggy ***** válasza:
igen
2011. jún. 10. 15:57
 5/11 anonim ***** válasza:

15:42

Az iszlam orszagokban a nok is jarhatnak az utcan, es jarnak is. Viszont az ima ideje alatt imadkozni a kijelolt helyen szoktak.

TEhat Plaza uzletkozpont pl. van imahely, kulon a ffiak, es kulon a nok szamara. Az mar nem szokas, hogy az utcan imadkoznak, mivel mar sokkal kulturaltabban kiepitettek ezt.

2011. jún. 10. 17:15
 6/11 anonim ***** válasza:

"Az iszlam orszagokban a nok is jarhatnak az utcan, es jarnak is."

Állította valaki is ennek az ellenkezőjét?

Pusztán csak nem szokványos. Nemigen van okuk kimenni. Persze. Előfordul. Nem is ritkán. De messze nem látsz annyi nőt az utcán, mint Európában.

2011. jún. 10. 17:18
 7/11 anonim ***** válasza:
2011. jún. 10. 22:24
 8/11 anonim ***** válasza:
2011. jún. 10. 22:26
 9/11 anonim ***** válasza:
nekem van egy muzulmán barátnőm, akivel rendszeresen összejárunk, és nem egyszer pont akkor voltam nála, amikor ideje volt a következő imának, beszélgetés közben elnézést kért, és elment imádkozni. bement az egyik szobába, ahova picit beláttam, egy szép lepelt terített magára, kissé maga köré csavarta, hogy le ne essen, és csak az arca látszódjon ki, egy szőnyeget betájolt, és hallottam, hogy a saját nyelvén mondta az imát, egy kis idő múlva visszajött, megköszönte a türelmemet, és beszélgettünk tovább.
2011. jún. 11. 07:44
 10/11 anonim ***** válasza:

előző vagyok,

a férje is igazhitű, de őt soha nem láttam imádkozni, és soha más muzulmán ismerősömet sem. így nekem inkább olyan érzésem van, hogy a muszlim nők imádkoznak, és nem a férfiak

2011. jún. 11. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!