Mit imádkoznak a római katolikusok, amikor mise előtt megérkeznek a templomba?
Szerintem ha mar odaertel a templomba, akkor talan nem artana megismerkedned az ottani szertartasokkal.
Tudod az sosem art, ha tudod
A rózsafűzért ismerem,azt hangosan imádkozzák,de érkezéskor főleg az idősebbek 1-2 percre letérdelnek és imádkoznak-ezt szeretném tudni hogy mit?Mindenki szabadon,vagy régen volt erre egy ima.Nem ismerem az idősebbeket annyira hogy leszólitsam"Mit imádkozik?".
Többieknek:Kösz a semmit,sokat segitettetek.
Ima szentmise előtt
Imák
A legszentebb áldozattal együtt felajánlom Jézusom egész szívemet. Fogadj el engem irgalmas szereteted engesztelő áldozatának és add, hogy valóban az is legyek, "tiszta áldozat, szent áldozat, szeplőtelen áldozat." És aztán konszekrálj engem: hogy amint e fönséges áldozatban a kenyérből és borból Te leszel, belőlem is formálódjék ki, áldozatodnak termékenyítő hatására, szent Szíved, irgalmas szereteted képmása, egészen az Atya örök terve szerint. Amen.
"Jóságos Istenem, áldd meg azokat, akik már itt vannak a templomban,
oltalmazd azokat, akik úton vannak a templom felé,
Bocsáss meg azoknak, akik készülődnek, de sohasem érnek ide
és légy irgalmas azokhoz, akik sohasem készülődnek a templomba.
Ámen."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!