Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért imádkoznak Máriához?

Miért imádkoznak Máriához?

Figyelt kérdés
Emberek!!! A Megváltó Jézus Krisztus! Csak Ő általa lehet az Atyához jutni!
2011. okt. 20. 09:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
74%
Közbenjárásért (=kérje ő is Istent)
2011. okt. 20. 10:05
 12/79 A kérdező kommentje:

A 10:02-es válaszadónak!

Egy Isten van!!! Ábrahám, Izsák és Jákob Istene! Azt mondja az Úr "ne imádj idegen isteneket!"

Mária egy ember volt akit Isten kiválasztott, de Jézus megszületése után is ember maradt! Ha valaki hozzá imádkozik akkor a ellentmond a Bibliának mert Isten az élők Istene és nem a holtaké! Jézus él, Ő meghalt a bűneinkért és harmadnapon feltámadt! Ő él!!!

2011. okt. 20. 10:26
 13/79 anonim ***** válasza:
0%
OKé,ne izgasd fel magad.
2011. okt. 20. 10:27
 14/79 anonim ***** válasza:
100%

09:56! Embeeer! Miket zagyválsz itt össze? Honnan a túróból szedted ezt a szöveget? Mi az, hogy szekták? Ki szektás itt? Én nem vagyok szektás, jó, ha tudod. Vallásom szerint református vagyok. És nincs itt semmiféle gőg, beképzeltség meg kisajátítás. Nagyon el vagy tévedve... azzal van problémád, hogy ezt írtam: az Atya Istenhez csak EGYETLEN ÚTON lehet eljutni? Ez a gond? Itt én semmiféle gőgöt meg kisajátítást nem mondtam. Ez egy TÉNY. A Biblia világosan mondja ezt. Ha nem hiszed, keress utána. Sajnálom, hogy nem értetted a dolgot. Ez nem a gőgről meg a kisajátításról szól. Dehát mindenki magából indul ki..

legjobbakat!

2011. okt. 20. 10:27
 15/79 anonim ***** válasza:
79%
kedves kérdéskiíró! Maximálisan egyetértek veled. De ezt a kérdést nem itt kellett volna kiírni, ahol többségében olyanok válaszolnák rá, akik nem Isten jelenlétében élik az életüket. Ezért is van olyan sok támadás. Engem már le is szektáztak csak így ismeretlenül, meg le is gőgösöztek, pedig én nem a saját agyszüleményemet közöltem velük, hanem a tényt: Jézus Krisztus az út. Ezen kívül NINCS MÁS ÚT AZ ATYÁHOZ. Se Mária, se vallásos élet, se Miatyánk elmondása napi 10-szer. Élő hitre van szükség. Működő kapcsolat, beszédes kapcsolat Jézussal. Ez az út minden ember előtt nyitva áll! Ezt értsétek már meg, kedves leszektázók! Előttetek is, előttem is, mindenki előtt! Viszont csak ez az egyetlen út, nincs más ezen kívül. Kisajátítást én itt sehol nem látok...
2011. okt. 20. 10:32
 16/79 A kérdező kommentje:
Csak azért írtam ki, hogy minél több ember belássa, hogy "tévhitben" él! Azt , hogy le szektáznak sajnos ez is meg van írva! "Az én nevemért sokan üldözni fognak titeket" (nem szó szerint)
2011. okt. 20. 11:48
 17/79 anonim ***** válasza:
26%

Írnék a Bibliából néhány idézetet (szó szerint nem idézem, illetve a helyet sem tudom pontosan)

Áldottabb vagy te minden asszonynál

Ami velem történt, nem volt soha még, boldognak hirdet engem minden nemzedék

Íme a te anyád (ezt a kereszten mondta Jézus Jánosnak, s ezzel tette mindannyiunk Édesanyjává Máriát)

Ott a Napba öltözött Asszony alakja a Jelenések Könyvében. Vannak akik olyan lehetetlen hülyeségekkel próbálják ezt félremagyarázni, hogy az az Asszony Izrael meg ilyenek, holott a Napnál is világosabb, hogy Mária. :)

A kánai menyegzőn Mária szólt a Fiának, hogy nincs elég bor. Mivel a Bibliának minden egyes szavának súlya van, ezért egyértelmű, hogy Mária közbenjárására utal, aki mindig szót emel értünk az ő Szent Fiánál.

Aki nem szereti a Szűzanyát, az nem fogja ezt úgysem megérteni. Mivel Mária Isten legkedvesebb teremtménye (hiszen Isten őt választotta ki, hogy megszülje Jézust), ezért ha Ő is szót emel értünk istennél, biztos hogy hatásosabb lesz.

2011. okt. 20. 12:11
 18/79 anonim ***** válasza:
50%
bocsánat, "Istennél" , csak véletlenül kisbetűvel írtam, nehogy még ebből is az jöjjön ki, hogy a katolikusok odáig elmennek, hogy Mária nevét nagy, isten nevét pedig kisbetűvel írják. :))
2011. okt. 20. 12:13
 19/79 anonim ***** válasza:
100%

"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." Ján 14:6

A katolikusok nem olvasnak Bibliát, vagy nem értik?

Laci

2011. okt. 20. 12:45
 20/79 anonim ***** válasza:
66%

Próbálom elképzelni Jézust amint bíróként azt mondja a végítéletkor: "Ti pedig súlyos bűnt követtetek el, túlságosan tiszteltétek édesanyámat!"

Nekem ezt valahogy nagyon nehéz így elképzelni.

2011. okt. 20. 12:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!