Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért imádkoznak Máriához?

Miért imádkoznak Máriához?

Figyelt kérdés
Emberek!!! A Megváltó Jézus Krisztus! Csak Ő általa lehet az Atyához jutni!
2011. okt. 20. 09:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
0%

"Mária volt, csak egy szép női név

Ez másnak csak ennyit jelenthet

Mária volt, s nekem több ennyinél

"Mert számomra ő volt a kezdet

:))

Ez kezd komédia lenni, Isten ilyenkor nevet, itt még a nap is kisütött.

2011. okt. 20. 13:15
 22/79 A kérdező kommentje:

A 12:11-es válaszadónak!

Igen Mária szól Jézusnak, hogy elfogyott a bor, de Jézus azt válaszolva "mi közöm néked hozzád asszony!" Nem jár közbe semmiért sem! Isten az ÉLŐK ISTENE és nem a holtaké!!! Csak Jézus aki közben ár az Atyánál! "Ha megvallatok engem az emberek előtt, én is megvallak az Atya előtt!"

2011. okt. 20. 13:41
 23/79 A kérdező kommentje:

A 12:48-asnak!

A tisztelet és az imádás között nagy a különbség!

2011. okt. 20. 13:43
 24/79 anonim ***** válasza:
100%

"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus" (1 Tim 2:5)

Ezt hogy lehet másképpen értelmezni???

2011. okt. 20. 13:45
 25/79 anonim ***** válasza:
Jézus egy kicsit kiakadt, mert elfogyott a bor:) Ennyi erővel olvashatnád a görög mitológiát, kb ennyire szórakoztató. A kereszténység kezdetben nem az ilyen kicsinyes dolgokról szólt, kár, hogy az ember saját képére formálta.
2011. okt. 20. 13:50
 26/79 anonim ***** válasza:
78%
NA most az a helyzet, hogy Mária azért lett kiválasztva mert a próféciák álltal ő volt az aki majd megszüli Isten fiát. Ezért ő nem lett se isten se közbenjáró, csak szimlpán volt egy feladata amit el kelett végeznie. Mért nem imátkoznak az emberek Pál apostolhoz? Ő rengeteg embert megmentett, mégsem isteítik (remélem). Mári nem a legkedvesebb teremtménye Istennek ezt jobb ha elfelejti mindenki. Ez szánalmas hülyeség. Isten nem személyválogató, Ő mindenkit ugyan úgy szeret. Krisztus az ki a legkedvesebb teremtménye és az első (habár a katolikusok ebben sem hisznek, hogy Krisztus elöbb volt az angyaloknál). Máriához nem lehet imádkozni mert az imádkozni szóban benne van az imádni szó, ami azt jelenti hogy felmagasztal stb.. Azt írja az Ige, hogy imádni csak Istent lehet. Igen. Ha máshoz imádkozunk akkor hamis istenekhez imátkozunk. Az a baj, hogy a 10 parancsolatból csak 7-et ismernek a katolikusok. Nem bírják elviselni , hogy az egész vallásuk úgy ahogy van elromlott... Ők mondják, hogy szektások... hehe Hát ők a legnagyobb szektások.. Oda nem tér meg senki, be vannak zárkózva, nem hírdetik az evangéliumot, csak kihirdetik, hogy VALJÁTOK MEG, HOGY KATOLIKUS VAGYTOK... Sajnálattal imádkozok a barátaimért, hogy lássák meg a megtérésnek a gyümölcsét az életemen és letörjön a sátánnak minden hamis gondolata a szívükben és ezt kívánom nektek is. Áldjon meg benneteket az 1 Igaz Isten!
2011. okt. 20. 15:06
 27/79 anonim ***** válasza:
100%

Amen!

"Oda nem tér meg senki, be vannak zárkózva, nem hírdetik az evangéliumot, csak kihirdetik, hogy VALJÁTOK MEG, HOGY KATOLIKUS VAGYTOK..."

Sajnos a katolikus vallásba a szüleik belekeresztelik az öntudatlan kisgyermekeket, akiknek ez nem a saját választásuk. Aztán később, felnőttként ha elkezdi kutatni a dolgokat, esetleg olvassa a Bibliát is, rájön, hogy őt bizony átverték számos dologgal kapcsolatosan!

De ha talál végre egy valóban Jézust követő egyházat/gyülekezetet, akkor megbélyegzik, hogy szektás...

Én is így jártam. A katolikus szüleim imádkoznak értem, mert "szektás" lettem, én meg imádkozom értük, hogy a Szentlélek adjon nekik is világosságot.

Azért a sátán nem ma kezdte... :(

2011. okt. 20. 15:23
 28/79 anonim ***** válasza:
0%
2011. okt. 20. 15:27
 29/79 anonim ***** válasza:
73%

Megnéztem a linket:

[link]

Pál élő embereket kért meg, hogy imádkozzanak érte, de nem szenteket, meg egy köztiszteletnek örvendő halott asszonyt.

Katolikus félremagyarázás...

2011. okt. 20. 15:56
 30/79 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező, kedves válaszolók!

Engedjétek meg, hogy néhány gondolatommal gyarapítsam, avagy szegényítsem a válaszokat! :)

Előljáróba kérdező, alapvetően a kérdéseddel egyetértek.

"mi közöm néked hozzád asszony!"

A görög szóról szóra így hangzik: mi nekem és neked asszony, még nem érkezett el az én órám.

Ezzel a mondattal úgy látszik Károli sem igazán tudott mit kezdeni. Nem egyszerű mondatrész. Pontosabb lenne a fordítás így: Mi dolgom nekem és neked ehhez asszony... Ugyanis a mennyegzőn ők meghívottak voltak, mi dolguk azzal a szégyennel, hogy a családnak elfogyot idő előtt a bora? Nem jó kedves kérdező ezt a mondatot Krisztus ellen úgy fordítani, mintha beszólt volna az anyjának. Nem ez történt.

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:11

Íme a te anyád (ezt a kereszten mondta Jézus Jánosnak, s ezzel tette mindannyiunk Édesanyjává Máriát)

Bocsánat, de ezt Jánosnak a fiatal, (valószínű már árva) szeretett tanítványnak mondta, ráadásúl Máriának meg azt mondta, hogy íme a te fiad. Ezzel Jánost mindannyiunk gyermekévé tette volna? Ez pusztán mellébeszélés.

Másik: "Ott a Napba öltözött Asszony alakja a Jelenések Könyvében. Vannak akik olyan lehetetlen hülyeségekkel próbálják ezt félremagyarázni, hogy az az Asszony Izrael meg ilyenek, holott a Napnál is világosabb, hogy Mária. :)"

Hát, jó, menjünk bele ebbe a játékba. Olvassunk tovább az asszonyról:

"Az asszony pedig elfuta a pusztába, hol Istentől készített helye van, hogy ott táplálják őt ezer kétszáz hatvan napig....De adaték az asszonynak két nagy sasszárny, hogy a kígyó elől elrepüljön a pusztába az ő helyére, hogy tápláltassék ott ideig, időkig, és az időnek feléig.

És bocsáta a kígyó az ő szájából az asszony után vizet, mint egy folyó vizet, hogy azt a folyóvízzel elragadtassa.

De segítségül lőn a föld az asszonynak, és megnyitá a föld az ő száját, és elnyelé a folyóvizet, a melyet a sárkány az ő szájából bocsátott.

Megharagvék azért a sárkány az asszonyra, és elméne, hogy hadakozzék egyebekkel az ő magvából valókkal, az Isten parancsolatainak megőrzőivel, és a kiknél vala a Jézus Krisztus bizonyságtétele;..."

Hát ez meg ki?

És ki az az asszony, akiről ezt olvassuk szintén a jelenések könyvében:

"Öltözött vala pedig az asszony bíborba és skárlátba, és megékesíttetett vala aranynyal és drágakővel és gyöngyökkel, kezében egy aranypohár vala, tele útálatosságokkal és az ő paráznaságának tisztátalanságával,

És az ő homlokára egy név vala írva: Titok; a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld útálatosságainak anyja.

És látám, hogy az asszony részeg vala a szentek vérétől és a Jézus bizonyságtevőinek vérétől; és nagy csodálkozással csodálkozám, mikor látám őt."

Ezt már nem magyarázod Máriának, mi? Ez már nem egyértelmű? Persze hogy nem.

"ezért ha Ő is szót emel értünk istennél, biztos hogy hatásosabb lesz."

Ez milyen ennek a fényében?:

"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus"

Nem látom, hogy 'meg Mária, meg a szentek, akiket emberek avattak erre a titulusra, meg a papok, kiknek hatalma van megbocsátást kérni az Istentől értettünk, magunk nem is, meg a pápa, meg a kehely, meg a bor, meg az oltár, meg az ostya, meg szent János, szent Ignác, szent József, szent László, szent István, szent Gergely, szent Erzsébet, szent Mária, szent vasárnap, szent karácsony, szent húsvét, szenteltvíz, szent kenet, szobrok és képek, rózsfüzér, a fél napig mondott miatyánk-üdvözlégy'.

Nem, katolikus félreinformált testvérem, az "ősi nagy egyház" tanításai sem a múltban, sem a jelenben nem egyezik Isten igéjével, Krisztussal. Ti a szokásaitokért jöttök össze, nem Krisztus nevében. Bizony helyesen mondta Ézsaiás a lélek által nemcsak Izrael népének:

"Mivel e nép szájjal közelget hozzám, és csak ajkaival tisztel engem, szíve pedig távol van tőlem, úgy hogy irántam való félelmök betanított emberi parancsolat lőn:"

Csak betanult emberi parancsolatok mindazok, miket imád a "nagy és hatalmas" egyház.

Nem megsértődni, gondolkodni. Krisztusra se haragudnátok remélem, pedig azt mondta, hogy akit ő szeret azt megfeddi és megfenyíti. Szeretném, ha nem emberek hagyományait, hanem Isten keresését tartanánk Istenképnek.

Sziasztok

2011. okt. 20. 17:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!