Melyik vallás az IGAZI? Miért?
Kedves Jehova Tanúja!
Kérlek reflektálj kicsit a Neked írt válaszokra!
Pld. a vallásalapítótok kilétére... (Okkultizmus stb.)
Ès kit feszitettek akkor keresztre? Jézust vagy a Mihály Arkangyalt?
Ès miért nem szabad Nektek a "Mi Atyánk"-ot imádkoznotok?
Ezt az imát Maga Jézus tanította...
De lehetne még sorolni.
"Kérlek reflektálj kicsit a Neked írt válaszokra!
Pld. a vallásalapítótok kilétére... (Okkultizmus stb.)
Ès kit feszitettek akkor keresztre? Jézust vagy a Mihály Arkangyalt?
Ès miért nem szabad Nektek a "Mi Atyánk"-ot imádkoznotok?
Ezt az imát Maga Jézus tanította..."
Bocsika, de ezek a kitérő, mandiner válaszok voltak, melyek jól láthatóan azért születtek, hogy ne kelljen a hozzászólásaimra érdemben válaszolni és hogy MÁS IRÁNYBA tereljék a vitát. Ez a tipikus "hogyan tegyük hiteltelenné" módszer, vagyis hogy keressünk valami nehezen védhető területet. Csak sajnos ezzel levegőt markolnak a vádolók, sőt egy értelmes ember számára kapásból kilóg a lóláb és átlát a dolgokon!
A primitív személyeskedő "érvek" helyett csupán őszintén válaszolni kellene az érvekre, melyeket egymásnak írunk. Válaszolni, de a Biblia alapján, mert ugyanis ez lenne a kereszténynek nevezett világban a közös pont.
Anélkül, hogy ezen a területen felvenném a kesztyűt, csak annyit: Jehova Tanúi sohasem tagadták, hogy voltak tévedéseik, mivel nem tökéletesek és nem is állnak ihletés alatt. Ők nem ihletett próféták abban az értelemben, mint ahogy a Bibliai beszámolókban szereplő személyek azok voltak. Mivel a modern időkben, az utolsó napokban a teljes Írás a rendelkezésünkre áll, azt kell kutatni, hogy nagyobbá legyen a tudás - mint ahogy a Dániel könyve írja.
A Tanúk fokozatosan kiigazítják hitnézeteiket, ha arra van szükség, ami nagyon kevesekre jellemző a vallásos világban. Ezért hagytak fel olyan írásellenes szokásokkal, melyekhez a legtöbb csoport még mindig ragaszkodik.
Jehova Tanúi és sokan mások úgy hiszik, hogy Jézus égi neve Mihály.
A mintaimát pedig az emberi véleményekkel ellentétben, természetesen szabad imádkozni, de ez nem olyan, mint egy pc. program, amin nem szabad változtatni, mert akkor nem működik. Ez nem valamiféle mantra, hanem a különböző élethelyzeteknek megfelelően kell Istenhez fordulni. Az evangéliumírók sem teljesen egyformán írták le.
Ezért mondtam, hogy nem mindenféle szándékú emberekre kell hallgatni, hanem az eredeti forrást kellene tanulmányozni.
De még mindig nem kaptam választ az eredeti felvetésemre!
"Jehova Tanúi és sokan mások úgy hiszik, hogy Jézus égi neve Mihály."
Szabad kérdeznem, milyen alapon??
Ez a Bibliában ÍGY nem állhat. (Meg tudod nevezni a helyet?)
És kik azok a "mások", mert szerintem ezt csak Ti hiszitek így...
Nem csak mi hisszük így, de mivel több kérdés is foglakozik ezzel (keress rá) és nincs is időm, így most elköszönnék.
Írd be a kulcsszavakat: Jézus Mihály
Csak hogy belekotnyeleskedjek: :)
Mihály = Krisztus mivoltát többek között (bár nem vagyok valláskutató) az adventisták is emígyen magyarázzák.
A magyarázat nagyon egyszerű.
Először is, ha megnézzük, hogy maga Mihály megemlítése mindig a sátánnal való kűzdelemkor "jelenik meg".
Másodszor a jelentése. Sajnos a Bibliában nincsenek lefordítva a nevek, pedig nagyon is le kellene.
A Mihály a héber mik-há-éli szavakból "született". Eredetileg ez a név szerepelt. Mik há éli, azaz ki olyan, mint Isten.
Harmadszor: A Mihály szóhoz van egyedűl társítva az arkangyal kifejezés. Ő nem angyal, hanem arkangyal. Ha megvizsgáljuk az ark előtagot, láthatjuk, hogy annak jelentése fejedelem.
Mik há Éli = Mihály = ki olyan, mint Isten, az angyalfejedelem, avagy az angyalok fejedelme.
Nem, valóban egy szó sincs, hogy például Mik há Éli, a mi Krisztusunk, de szerintem nincs ember, nincs angyal, ki olyan lenne, mint Isten, az angyalok fejedelme, ki kűzd a sátánnal, mint maga Krisztus. Szerintem egy 'kicsit' ráillik. Ha te úgy gondolod, hogy Mihály egy erős angyal, hidd azt. Szerencse, hogy az üdvösség kulcsa Isten egyszülött fiában való hit, és nem Mihály beazonosítása.
:)))
"Jehova Tanúi és sokan mások úgy hiszik, hogy Jézus égi neve Mihály."
"Szabad kérdeznem, milyen alapon??
Ez a Bibliában ÍGY nem állhat. (Meg tudod nevezni a helyet?) "
Jó, akkor majd ha lesz idöd, válaszold meg ezt a kérdést, mert érdekelne, honnan vezetitek le a Bibliából, hogy Jézus az égben a Mihály arkangyal... (És akkor ki a Mihály arkangyal???)
Addig is had írjam meg Neked a katolikus nézetet:
egy angyal Isten teremtménye, tehát a Mihály arkangyal is az.
Akkor viszont NEM lehet Jézus! (Mert Jézus Isten, tehát Isten nem teremthette meg saját Magát angyalként!)
Ti nem hisztek a Szentháromságban, amit megmagyarázni nem annyira nehéz:
ha Isten a szeretet, akkor szüksége van egy valakire, akire a szeretete irányulhat, mert a szeretet magában nem létezhet. A szeretethez mindig kell egy másik.
Ez Isten esetében Jézus.
A kettöjük közötti kapcsolat pedig a Szentlélek.
(a Kettejük szent lelke, mely egymással állandó "interaktiv" kapcsolatban van.)
"Bocsika, de ezek a kitérő, mandiner válaszok voltak, melyek jól láthatóan azért születtek, hogy ne kelljen a hozzászólásaimra érdemben válaszolni és hogy MÁS IRÁNYBA tereljék a vitát. Ez a tipikus "hogyan tegyük hiteltelenné" módszer, vagyis hogy keressünk valami nehezen védhető területet. Csak sajnos ezzel levegőt markolnak a vádolók, sőt egy értelmes ember számára kapásból kilóg a lóláb és átlát a dolgokon!"
Nem mi tesszük hiteltelenné egyházatok alapítóját, hiszen ezt megtette ő maga.
Egyébként amikről itt vagy más fórumokon beszélnek az emberek az egyházatokkal kapcsolatban, az mind hazugság?
Tényleg nem szakadtak szét családok a hitetek miatt?
Tényleg nem közösítitek ki azokat a társaitokat akik nem tudják többé elfogadni a tanaitokat? Nem alázzátok meg őket? Nem hamisítják vezetőitek a Bibliát, ahogy az érdekük megkívánja?Nem hagytok embereket meghalni, amikor segíthetnétek is rajtuk?Folytathatnám a kérdéseket.
Tudom, hogy ti magatokat tartjátok az egyetlen igaz keresztény egyháznak, de ha felteszem magamnak a kérdés, hogy :Vajon Jézus is ezt tenné hasonló helyzetekben? Nem tudok igennel válaszolni.
Ami még nagyon érdekelne, hogy pl. te személy szerint, hogyan tértél meg?Hogyan kommunikálsz az Úrral. Hogyan válaszol a kérdéseidre? Szoktál kérdezni tőle? Bibliai igéket idézni és magyarázni rengeteg tanút hallottam már, de SOHA egyetlen egy tanút sem hallottam (sem olvastam) a saját bizonyságáról beszélni, pedig annál nagyobb inspiráció nincs is számomra, mint amikor valakit a saját Istenélményéről hallok beszélni.
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:35
Bocsi, nem követtem végig rendesen a válaszokat, csak most megakadt a szemem egy mondatodon:
"...annál nagyobb inspiráció nincs is számomra, mint amikor valakit a saját Istenélményéről hallok beszélni."
Nekem az utóbbi napokban – egyebek mellett, amiket hosszú lenne leírni, ill. nem is publikus mindegyik - ezek a dalok voltak ilyenek:
Brandon Heath - Give Me Your Eyes
http://www.youtube.com/watch?v=XEfIcMqAzvs&feature=player_em..
Lakatos Projekt - Van valami baj
http://www.youtube.com/watch?v=ZChaSZsCqk4&feature=share
Lakatos Projekt – Nem kell félned
http://www.youtube.com/watch?v=PFeegFwk5U8&feature=share
Pintér Béla – Új szív
http://www.youtube.com/watch?v=eRrlerZhRE8&feature=share
Ezek pedig kb. egy hónapja, csak épp kéznél voltak a linkek, mert mutattam őket egy másik kérdésnél is:
MercyMe – Crazy Enough (jó a videója)
http://www.youtube.com/watch?v=LfmNKmB-Ap8
Ugyanez lyrics-es változatban:
http://www.youtube.com/watch?v=rENTa2Q5wNg&feature=related
MercyMe – Move (szöveg a leírásban):
http://www.youtube.com/watch?v=MmUDDxflt6o
A két időpont közöttieket meg inkább nem kezdem sorolni, nem tudom, mikor végeznék. :)
Az a nagy helyzet, hogy sokan írják a saját elképzeléseiket, amiben semmi logika nincs. Nem célozgatok senkire, nem akarok megsérteni senkit, de ha kicsit is őszinték akarunk lenni, akkor észre vesszük, hogy ez így van.
Na most, próbáljunk meg logikusan gondolkozni.
Jézus ezt mondta:(János 13:35) "Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.”
Tehát szeretet van az igaz vallás követői között. Ebből adódik, hogy nem háborúznak egymással. Mivel nem hiszem, hogy azok, akik öldösik egymást, szeretnék egymást...
Első szempont: Az igaz vallás gyakorlói nem vesznek részt hadakozásban.
Akkor ott van a Háromság tan... Jézus imádkozott az Atyjához, mielőtt elfogták. Ha Jézus az Atya is, akkor kihez imádkozott? 1János 4:15 "Aki vallja, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, azzal az Isten egységben marad, ő pedig egységben az Istennel." Érdemes elolvasni a János leveleit, sok helyen meg lehet találni (máshol is, de itt kiváltképp), hogy Jézus nem egyenlő Istennel.
Második szempont: EGY Isten van.
Van még több is, ha valakit érdekel írjon rám privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!