Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallás az IGAZI? Miért?

Melyik vallás az IGAZI? Miért?

Figyelt kérdés
2011. okt. 12. 17:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/135 anonim ***** válasza:
0%
katolikus keresztény
2011. okt. 13. 20:00
 32/135 anonim ***** válasza:
68%

Mindegyik, és egyik sem.

A hit maga az (istenhez vezető) út keresése. A vallás pedig nem más, mint egy lehetséges segítség az út megtalálásához. Mindenkinek a saját hitéhez, életfelfogásához és erkölcséhez legközelebb álló vallást kellene választania.

2011. okt. 13. 21:09
 33/135 anonim ***** válasza:
14%

Ennyi válasz és egy Biblia szerinti sincs köztük...! Nem semmi. Persze, lehet hogy elkerülte a figyelmemet valamelyik, mert voltak kissé pontosabbak. Megnyugtatásul közlöm, hogy nem a saját (fanatikus) igazamat hirdetem, hanem próbálom a véleményemet a Biblia álláspontjához igazítani. Ha az Isten ihletett Szava, akkor van némi mondanivalója a feltett kérdéshez.

"Aki azt mondja, hogy az ő vallása az igazi, az elvakult és bigott. Csak azt írhatja, hogy számára ez és ez a vallás az igazi, mert megtalálta benne azt, amit keresett. Aki lenézi a másik vallását, az árt a saját vallásának, és árt a másik vallásának is. Ebből fakadt a dzsihad, a keresztesháborúk és az egyéb vallási alapú népirtások."

Ezt a választ be kellett másolnom, mert jól tükrözi azt a liberális, de mégis nagyon szűklátókörű és ezért kirekesztő álláspontot, ami manapság annyira népszerű.

Milyen fura, igaz? Szabadelvű, mégis kirekesztő! Igen, valójában ez a felfogás azt okozza, hogy éppen a logika szerint feltételezhetően létező EGYETLEN igazságnak nem hagy teret, hiszen "fanatikus" idiótáknak bélyegzi azokat, akik meggyőződésesen vallják, hogy ismerik a "vallásos igazságot". Jó, persze elismerem, hogy sok csoport méltatlanul dobálózik e szavakkal és csak lejáratja az igazságot, de könyörgöm: abból akkor sincs egyszerre több, bármit állítasz is! A logika szerint vagy egy van vagy egy se, de kutasd kicsit a bibliát, kell-e hogy legyen legalább egy igaz vallás?

Kell, és az én meggyőződésem, hogy van is. Akkor én egy bigott fanatikus vagyok?

Persze, sok a csaló, még akkor is, ha "meggyőződésesen" vallják magukról, hogy náluk van az igazság, de ez kizárja, hogy legyen ténylegesen egy?! Ha egy festménynek számtalan hamisítványa létezik, akkor ez azt bizonyítja, hogy nincs belőle eredeti?

Az a válaszoló, akit idéztem beszélt itt dzsihádról, meg keresztesekről, ami szerinte a magukat kizárólagosnak tartó hívők gondolkozásából fakad.

Akkor én pontosítanák: kedves barátom, ha a pontos isteni igazságot hiszed és aszerint élsz, akkor esélyed sem lesz ilyen őrült fanatikusnak lenni!!!

Na mit szólsz? Az általad említett szélsőséges irányzatok nem azért károsak és pusztítóak (Jézusi szóhasználattal élve: rossz gyümölcsöt termők), mert "kizárólagosak" a hitükben, hanem azért, mert hazug eszmékben hisznek! Bocsi, de ez az igazság.

Csak gondolkodj el ezen, érdemes.

Egy Jehova Tanúja

2011. okt. 14. 01:04
 34/135 anonim ***** válasza:
77%
Figyelj, Jehova Tanúja! Mi van, ha rossz helyen keresgélsz, és nem a Bibliában van az igazság? Ne legyél már ilyen szemellenzős!
2011. okt. 14. 01:54
 35/135 anonim ***** válasza:
54%

Jó, akkor a te kedvedért csak feltételezem. :))

De most függetlenül attól, hogy hol kell keresni az igazságot, az elv, amiről írtam elfogadható szerinted?

2011. okt. 14. 02:39
 36/135 anonim ***** válasza:
10%

A mai kor "relativizmusa" a Sátán legjobb trükkje, amivel elvonhatja az embereket az -igenis létezö!- igazságtól és egyetlen igazi vallástól.

Az egyetlen igazi vallás az kell, hogy legyen, amit maga Isten (Jézus Krisztus) alapított, nem?! (Ès ez a kereszténység.)

A kereszténység ma szét van hullva, mert sajnos Luther óta folyamatosan szakadnak le csoportok az eredeti, Jézus által beindított tanokról...

Ezeket a tanokat egyedül a római katholikus egyház örizte/örzi töretlenül 2000 év óta meg.

EZ (!) az igazság, amit nem lehet megkerülni.

A leszakadt csoportoknak ezen el kéne gondolkozniuk és az anyaegyházba visszatérniük. (Reformátusok, evangélikusok és a különbözö szekták, mint a Jehovák is.)

2011. okt. 14. 07:40
 37/135 anonim ***** válasza:
79%

"De most függetlenül attól, hogy hol kell keresni az igazságot, az elv, amiről írtam elfogadható szerinted?"

Kedves Jehovás!

Kérlek, próbáld meg az igazságot Istennél (Jézus Krisztus) keresni!!!

A Jehovások tanai ugyanis NEM Töle származnak, hanem egy (amerikai) embertöl, sajnos alapos tévedésekkel...

2011. okt. 14. 07:55
 38/135 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Jehova Tanúja !

Van kapcsolatom Jézus Krisztussal. Naponta vezet, tanít engem.Nem egyszer megtapasztaltam már szeretetét és segített felismerni hamis tanításokat.

Többször imádkoztam már hozzá, hogy segítsen megtalálnom azt az egyházat amely az Ő igaz egyházának nevezhető, ahol legigazabban értelmezik a Bibliát.Tudod milyen választ kapok újra és újra?

"A lényeg ÉN vagyok. Ott szeress Engem, ahol vagy. Ott vállald sorsomat. Nemcsak benned vagyok, hanem érted va­gyok benned. Bízzál az Én benned végzett munkámban. Jó úton jársz, mert ÉN VAGYOK AZ ÚT."

Igyekszem naponta olvasni a Bibliát, de még nem találkoztam olyan igével, mely kimondja, hogy az egyetlen igaz egyház Jehova Tanúi.

Az a legnagyobb gond a ti vallásotokkal, hogy ti már-már bálványozzátok a Bibliát, pedig a Biblia ugyan segítheti, de nem helyettesítheti a Isten munkáját bennünk.

Ha hagynátok Istent munkálkodni bennetek, lehet, hogy másként gondolkodnátok dolgokról.

Jézust semmiféle intézmény nem képes beszűkíteni önmagába. A Jehova-tanúi sem foglalhatják le maguknak. Ő személyekben gondolkodik, és nem intézményekben, és nem tanokban. Ő SZERETETBEN gondolkodik. Minél többet vállal magára ebből valaki, annál közelebb van HOZZÁ!

2011. okt. 14. 09:24
 39/135 anonim ***** válasza:
86%

Nekem van egy ismerősöm, ő a Krisztus Szeretete Egyház tagja. Ő azt mondta, minden ember ugyanabban hisz és minden ember jó keresztény (akkor is, ha nem tartja magát annak, mert ez csak egy fogalom), ha tud szeretni, és erkölcsösen élni. Mert a törvények és a vallás arra való, hogy megmutassa azoknak az utat, akik maguktól nem fedezik fel. És sok ember, aki ateistának vallja magát, valójában hisz és Istennek tetsző életet él, még akkor is, ha nem használja az emberek által ráaggatott neveket. (keresztény, zsidó, muzulmán)

Amikor ezt mondta, én tök hülyének néztem, de azóta sok teológiával foglalkozó könyvet és írást olvastam el, és igazat adok neki.

(Az egyházának nevét nem biztos, hogy jól írtam)

2011. okt. 14. 09:50
 40/135 anonim ***** válasza:
54%

Kedves katolikus válaszoló (07:40)!

Teljes mértékben egyetértek veled abban, hogy van egy igaz vallás. Napjaink népszerű, de következetlen nézeteivel szemben már az is nagy szó, ha valaki hisz EGY igazságban, melyet ráadásul még meg is lehet találni. De mint mondottam volt, ez a felfogás is nagyon veszélyes fegyver lehet, ha mögötte a tartalom jogosan megkérdőjelezhető "igazságokat" tartalmaz.

Feltettem a kérdést az előző válaszomban, hogy igaz-e, miszerint nem önmagában a "kizárólagosság" a rossz gyümölcsök oka, hanem inkább a hazug eszmék? (Persze a kettő együtt is járhat, de ebben az esetben a kizárólagosság nem egyedül jár.) Akik válaszoltak, valahogy ezt "elfelejtették" megválaszolni, helyette egész más irányban próbálták a Tanúkat kikezdeni. Nem nevezném ezt tisztességes érvelésnek.

"A leszakadt csoportoknak ezen el kéne gondolkozniuk és az anyaegyházba visszatérniük. (Reformátusok, evangélikusok és a különbözö szekták, mint a Jehovák is.)"

Ugye tudod, hogy sok neves és tanult ember szerint is éppen a római katolikus egyház a legnagyobb szekta a világon? Akik "leszakadtak", azok csak erről szakadtak le. Persze nem sikerült olyan jól ez a szakadás, hiszen több olyan tanítást és filozófiát magukkal vittek a legtöbben, amelyek nem bibliai eredetűek.

"Jehovák" pedig nincsenek, már csak ezért sem értünk veled mindenben egyet. Ez azért elég csúnya "elszólás" egy katolikustól is.

"Igyekszem naponta olvasni a Bibliát, de még nem találkoztam olyan igével, mely kimondja, hogy az egyetlen igaz egyház Jehova Tanúi."

Nos kedves válaszoló, én sem találkoztam még olyan szöveggel, ahol ez szerepelne: "Ott szeress Engem, ahol vagy."

De az ellenkezőjével igen!

2011. okt. 14. 22:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!