Melyik vallás az IGAZI? Miért?
Amelyikben hiszel..
Alapelveiben nekem talán az iszlám a szimpatikus.
Hangsúlyozom: alapelveiben...
" a római katolikus az ősi vallás, szerintem az az igazi"
megbocsáss de a zsidó az ősi vallás
Az, amelyik leellenőrizhető.
Amelyik a vak hiten alapulnak, az hazug.
A Biblia ellenőrizhető a próféciákon keresztűl. A történelem igazolta, hogy mindazokat, amelyeket megprófétáltak, csak olyan valaki adhatta, ki ura az időnek.
Példa: Ha Jeruzsálemre ráköszönt a béke, akkor a Biblia alapja összeomlott. Amíg Krisztus el nem jön, Izraelben nem lesz béke "végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás". Ez az egyik 'kedvenc' (nem a tartalma miatt) próféciám, de rengeteget lehet felhozni, mely beteljesült prófécia.
"Melyik vallás az IGAZI? Miért?"
Ennek a kérdésnek a megválaszolása nagyon egyszerü.
Az a vallás az igazi, amit Isten Maga alapított.
Tudom, ez most sokaknak nem fog tetszeni, de ezek tények, és ez a római katolikus vallás.
Jézus ezt mondta Péternek: "Te vagy a köszikla, erre a kösziklára építem az egyházamat, amit soha, senki, az alvilág eröi sem fognak tudni megszüntetni, tönkretenni."
(most szabadon idézve.)
Ès utána ezt is mondta: "Menjetek el a világ minden irányába (végéig) és hirdessétek a "jó hírt", tehát az evangéliumot, miszerint nincs halál (mert megváltottalak benneteket töle, tehát a büneiteket magamra vettem), hanem feltámadás és örök élet van, ...stb."
Ezt Ö a halálával és feltámadásával (hetekig utána még megjelent és tanitotta a népet), ill. a Szentlelket is leküldte a taníványaira (érdemes elolvasni, milyen természetfölötti hatást váltott ez ki!!), be is bizonyította.
Minden más vallást valamilyen EMBER alapított (tehát NEM Isten), aki egyrészt nem halt meg a követöiért, másrészt nem jött visza a halálból újra a Földre, harmadrészt nem vezekelte le, nem vette magára az egész emberiség összes büneit.
Ezért "katolikus" a kat. vallás, mert ez a szó azt jelenti, hogy:
mindenkire, mindenhol (az egész világon) és örökérvényüen igaz.
Csak EGY Isten van. Nem számít, melyik "vallást" választod, Isten ugyanaz, egyedüli, legfeljebb néha másképpen nevezik.
Ha komolyan tanulmányozod a különböző vallás-irányzatokat, akkor rájössz, hogy nagyjából hasonló ünnepek, böjtök és mindenféle egyebek fellelhetőek mindegyikben.
Isten csak egy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!