Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A nagy figyelmeztetés próféciá...

A nagy figyelmeztetés próféciák igazak vagy hamisak?

Figyelt kérdés

A legtöbb magánkinyilatkoztatás megegyezik abban hogy hamarosan (napokon, hónapokon belül) eljön a nagy figyelmeztetés.

Néhány link a témáról:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Medjugorjében is sok szó van valamilyen jelről, figyelmeztetésről. Mit gondoltok erről? Ez az összes mind hamis prófécia vagy ez lehet komoly? Főleg keresztények válasza érdekelne.

2011. aug. 4. 16:31
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/132 anonim ***** válasza:
8%

"Ajjaj...

Nincs út Krisztushoz, ő az út.

Nincs közbenjáró más, csak Krisztus.

"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus" "

Jézus Krisztus valóban az egyedüli Út. Az egyedüli Út a Mennyei Atyához. De ez nem zárja ki, hogy magához Jézushoz ne kellenének utak, amelyek egy életet hozzá elvezetnek, még akkor is, ha ezen az úton Ő jön elénk.

Mária már abban is út, hogy megszülte Jézust, hiszen ezen az úton jött közénk a Megváltó.

Véleményem szerint, ha a próféciákat és az Írásokat szavanként kellene értelmezni, mert minden szó egy oszlop volna, hát bizony a Szentírás ma egy értelmezhetetlen romhalmaz lenne. Ha csak a különböző redakciós rétegeket nézzük, az eredeti szövegekben. A Szentírás szerepe, hogy az életben el tudjuk helyezni, meg tudjuk élni szívvel és ésszel egyaránt, különben a szöveg halott. Ahogy a Szentírás kutatás központi kérdése az egyes szövegrészek életben való helyének a megállapítása.

A próféciákkal kapcsolatos általam leírt gondolatok nem felületes nagyzolások, annál sokkal-sokkal mélyrehatóbbak. Sajnálom, ha számodra nem.

Viszont a provokatív, cinikus, gúnyolódó és kizárólag a Szentírásból néhány kiragadott szövegrészlettel érvelő ember szellemisége, szerintem nem attól származik, Aki az Igazságot hirdeti nekünk.

A próféciák, s így a Nagy Figyelmeztetés értelmezése kapcsán sokkal inkább együtt gondolkodásra és együtt érzésre lenne szükség.

Élettől elragadott, életidegen és merev magyarázatokkal, ez nem fog menni.

2011. aug. 20. 23:04
 52/132 anonim ***** válasza:
47%

Nyomon követhetők a legújabb üzenetek fordításai is:

[link]

2011. aug. 20. 23:18
 53/132 A kérdező kommentje:

"Én lászlónak:

Akkor a te állításod szerint az egyház szülte Jézust.

Azért olvasd el egy kicsit figyelmesebben a hozzászólásomat, biztos rá fogsz jönni, hogy jó nagy marhaságot következtettél le belőle..."

én lászlónak:

Ne haragudj hogy tiszteletlen voltam, sajnos túl hirtelen sikerült válaszolnom és ez lett az eredménye. :(

2011. aug. 22. 11:09
 54/132 A kérdező kommentje:

"Szeretett Anyám, a világosság Angyala, diadalmasan fogja kiosztani irgalmasságomat, és második eljövetelemet kihirdetni. Második eljövetelemet az Én hűséges Anyám, a szeplőtelen Fogantatás, mint Közvetítő fogja előkészíteni."

Ez eddig sose jutott eszembe, hogy esetleg Mária azért jelenik meg mostanában olyan sokszor, mert ahogy 2000 évvel ezelőtt előkészítette Jézus születését, most Jézus második eljövetelét készíti elő.

2011. aug. 23. 14:54
 55/132 A kérdező kommentje:
Az idézet innen van: [link]
2011. aug. 23. 14:56
 56/132 anonim ***** válasza:
72%

Kedves Kérdező!

Te mit vársz Jézus második eljövetelétől?

2011. aug. 23. 15:53
 57/132 anonim ***** válasza:
12%

Az farizeusok és írástudók szokása volt feltenni Jézusnak olyan kérdéseket, amelyre egyik válasz sem helyes. Jézus átlátva álnokságukon, válaszát mindig egy magasabb szinten fogalmazta meg.

Vigyázzunk, hogy soha ne essünk ebbe a csapdába! Csábító dolog ugyanis az írástudó képében tetszelegni.

2011. aug. 23. 20:38
 58/132 anonim ***** válasza:
10%

"Ez eddig sose jutott eszembe, hogy esetleg Mária azért jelenik meg mostanában olyan sokszor, mert ahogy 2000 évvel ezelőtt előkészítette Jézus születését, most Jézus második eljövetelét készíti elő."

Csodálatos összefüggés világosodott most meg!

Magam is próbáltam sugallni és körülírni ezt a ragyogó tényt, amikor Szűz Mária eszkatológikus (végidőbeli) szerepének jelentőségére hívtam fel a figyelmet.

De most egyértelmű megfogalmazást nyert az üzenetek által.

Ennek szívből örülök!

2011. aug. 23. 20:47
 59/132 A kérdező kommentje:

"Kedves Kérdező!

Te mit vársz Jézus második eljövetelétől?"

Jelenlegi kialakult véleményem szerint Jézus nagyjából akkor fog eljönni, amikor már megtörtént a nagy figyelmeztetés, megjelent az antikrisztus, az egyházat tönkretették, és a nagy szorongatás is elkezdődött. Azt várom hogy Jézus egy pillanat alatt felveszi a mennybe azokat akik hűségesek voltak hozzá, és ezeknek a szeretteit. Így ezek az emberek meg lesznek kímélve a nagy szorongatás hátramaradó idejéből.

2011. aug. 25. 09:55
 60/132 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Kérdező!

És mit vársz a mennytől?

2011. aug. 25. 13:09
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!