Európában soha nem volt egyistenhit?
Európában a Kereszténység előtt, különböző sámánista, pogány hitek virágoztak. Aztán mikor eljött Jézus, nagy nehezen átvették a hitét, de azt is már egy eltorzított, háromfejű istenképpel, ami valójában, egy hozzáalakítása a pogány hitvilághoz. Cseberből vederbe. Most meg mikor haldoklik a kereszténység újra visszafordulnak a pogány hitekhez.
Miért van ez Európában?
Az európaiak miért jeleskednek ebben? Soha a történelem folyamán egyszer sem jártak a helyes hit útján. Ez olyan mint pl a paráznaságra/romlásra való hajlamuk. A Görög birodalom idején a pedofilság, homoszexualitás, házasságtörés itatta át a társadalmat. Ugyan ez volt a Római birodalom idején. A Kereszténységben az emberek ugyan úgy paráználkodtak, a papok egymást "foglalkoztatták", megy a pedózás is rendesen, az egyházon belül. Hollandiában legálisan drogoznak. Prostitúcióhoz engedélyt lehet szerezni.
Miért ilyenek az európaiak?
Sziasztok!
Látom, még mindig az egyistenhit kérdésén szenvedtek.
Itt van egy kis segítség, hogy ne rágódjatok már ezen annyit: www.bahai.org www.bahai.hu
Többet nem tudok rajtatok segíteni.
A kereszténységből máshova is vezet út: lásd a fentebbi linkeket.
Üdv: a baháí csaj
"Az iszlám teológia csupán a természeten, a természeti filozófián alapul (ezért alkottak a matematikában, logikában, természettudományban nagyot!) némely klasszikus metafizikával megspékelve + a hagyományos Korán elemzésével"
Ez nem igaz. Csak azért mondod, mert nem ismered a az Iszlám teológiát. Én tanultam, és tudom, hogy annál sokkal több, mint azt csak megálmodhatnánk. A szúfik hatalmas könyveit ismered? Ha beleolvasnál, sírva fakadnál attól, hogy eddig mennyi titoktól voltál elzárva.
"azonban a keresztény teológia a természetfeletti és a természetes rend között gondolkodik"
Mint az Iszlám, csak az a probléma, hogy ez úgy történik a kereszténységben, hogy ellentétbe keveredik saját magával. Lásd Tudós-Takács János, aki elismeri, hogy Isten, nem anyag, nem test, nem változik, nem osztható, utána meg kijelenti, hogy a szentháromság igaz. Mert Jézus változik, test, anyag, és az Isten osztott három részre!
"Az iszlámban pedig Isten semmit nem mondott magáról"
A Korán csak az Ő mibenlétéről beszél. Nyisd ki az első szúránál, és olvasd el! Ez csak az első! Sőt! A Koránban többször van szó az Istenről, mint a Bibliában.
"(amely által a keresztények felkészülnek a misztériumok befogadására, s nincsen kongó üresség bennük)"
Felhívom a figyelmed, egy érdekes jelenségre! A kereszténység a szeretetre koncentrál. Ha megfigyeled, mindig a szeretetről prédikálnak, és minden cselekedetüket a szeretetből szeretnék kimeríteni. Csakhogy az ember nem csak szeretetből áll. Az emberben rengeteg érzelem van, és nem csak a szeretet. Szeretet, félelem, gyűlölet, bátorság, gyávaság, becsület, kicsinyesség, irigység, nagylelkűség... stb. Az ember teljes énével ki fog foglalkozni? A keresztények minden cselekedütek a szeretetből szeretnék meríteni, de ez a gyakorlatban nem fog menni, mert néha nem elég a szeretet, hogy ne kövessen el az ember valami bűnt, hanem ott kell éljen a tudatában, hogy Isten büntet is, tehát félnie is kell! Néha nem elég a szeretet, hogy imádkozzunk, hanem éreznie kell az embernek hogy van jutalom, mert vágyik a javakra, és élvezetre. És így tovább. És még itt nem beszéltünk arról, hogy az emberek különbözőek. Akiben van szeretet, és nincs hiánya sem benne, mások felől, az pl nem fog keresztényekhez beállni, mert ott már csak olyat találna, ami neki megvan. Ezért lehet észrevenni, hogy általában, szeretett mániás, "lágy" emberek akik megtérnek a kereszténységbe. De sok ember megvan a szeretettel, ami van neki és elég is neki, de más hiányzik neki, amit keres.
Ő lehet buddhista lesz, vagy sportoló, vagy valami. De az Iszlámban minden megtalálható, egy helyen, mert az Isten utolsó üzenete, ami már mindenkire alkalmas. Pont ennek köszönheti, hogy a legjobban terjed az egész világban, és a kereszténység pont annak köszönheti, a térvesztését, hogy túlságosan szeretett orientált. A szeretet orientáltsága, pedig Jézustól származik, aki csak a zsidókhoz küldetett(Biblia!). Azért koncentrált rá nekik a szeretetre, és megbocsájtásra, mert nekik már minden megvolt. Egyistenhívők voltak, tudták a helyes szokásokat, tízparancsolatot ismerték. De gőgösek voltak, és beképzeltek. Ezért kellet nekik a szeretetről prédikálni! Na ezt a tanítást, nem lehet egy világra kiterjeszteni, mert annak kudarc lesz a vége!(amit látunk is) Egy önkormányzatnak a rendeleteit, nem globalizálhatjuk az egész világra!
"az iszlám mit tud adni a kereszténységnek?"
Pont ezt! Megoldást a problémáikra, igaz út, és hamisítatlan történelem.
"Nem szabad elfelejteni, hogy az ember természete jobban megkívánja az ájtatosságot, a misztérium s a kegyelem átélését - nem véletlenül lettünk így beprogramozva..."
Az Iszlám misztikában több van ebből mint a keresztényben. Ezt garantálom neked. És mint mondtam, pont úgy, hogy nem lép fel ellentmondás!
"Azért nem tudunk érdemben vitázni, mert a muszlimok a filozófiát a teológia fölé emelik, a keresztények pedig fordítva."
Ez sem igaz. Rengeteg olyan dogma van, amit csak hittel lehet elfogadni, de nem irracionális!
"Jézustól származik, aki csak a zsidókhoz küldetett"
tévedés. Nagy.Nagyon-nagyon-nagyon nagy.
Jn 8,57-59
Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?
Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.
Köveket ragadának azért, hogy reá hajigálják
Jn18,35-37
Felele Pilátus: Avagy zsidó vagyok-e én? A te néped és a papifejedelmek adtak téged az én kezembe: mit cselekedtél?
Felele Jézus:
Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak.
Ámde az én országom nem innen való.
Monda azért néki Pilátus:
Király vagy-é hát te csakugyan?
Felele Jézus:
Te mondod, hogy én király vagyok.
Én azért születtem, és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. Mindaz, a ki az igazságból való, hallgat az én szómra.
Ezeknek az idézeteknek, semmi köze a témához.
Lennél szíves, ilyen világos, és egyértelmű idézeteket bemásolni, mint ez???!!!
„Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.”
"Ekkor így szólt hozzá Jézus: „Asszony, nagy a te hited, legyen úgy, amint kívánod!"
amúgy miért ne lenne köze? Átírod az Evangéliumokat?
Menj a viharba!
milyen alapon? azért mert NEM ÉRTED azért ez még világos. Másnak.
1. Én nem látok benne semmit, ami ellenkezőjét bizonyítaná, mint amit én állítok.
2. Ha te látsz benne, akkor fejtsd ki!
"Mint az Iszlám, csak az a probléma, hogy ez úgy történik a kereszténységben, hogy ellentétbe keveredik saját magával. Lásd Tudós-Takács János, aki elismeri, hogy Isten, nem anyag, nem test, nem változik, nem osztható, utána meg kijelenti, hogy a szentháromság igaz. Mert Jézus változik, test, anyag, és az Isten osztott három részre!"
Igen; a matéria elsősorban a hagyományos teológiában Istennél alacsonyabb rendű, mert Isten tiszta forma. Azonban ez nem azt jelenti, hogy Isten ne tudjon a szűkölködés szintjére, az anyagba magát beoltani, mert a tiszta formának az anyag minden porcikája megadja magát, hiszen önmagát az anyag képtelen létben fenntartani. Az ember is anyag és lélek elválaszthatatlan egysége, hát akkor az Emberfiának mi volt az a természete, amely az emberré válását valamilyen szinten megakadályozta?
"A Korán csak az Ő mibenlétéről beszél. Nyisd ki az első szúránál, és olvasd el! Ez csak az első! Sőt! A Koránban többször van szó az Istenről, mint a Bibliában."
De az embereket elsősorban Isten _ki_benléte, s akarata érdekli. A mibenléte egyáltalán nem haszontalan, de másodlagos az üdvösség szempontjából.
"Felhívom a figyelmed, egy érdekes jelenségre! A kereszténység a szeretetre koncentrál. Ha megfigyeled, mindig a szeretetről prédikálnak, és minden cselekedetüket a szeretetből szeretnék kimeríteni. Csakhogy az ember nem csak szeretetből áll. Az emberben rengeteg érzelem van, és nem csak a szeretet. Szeretet, félelem, gyűlölet, bátorság, gyávaság, becsület, kicsinyesség, irigység, nagylelkűség... stb. Az ember teljes énével ki fog foglalkozni? A keresztények minden cselekedütek a szeretetből szeretnék meríteni, de ez a gyakorlatban nem fog menni, mert néha nem elég a szeretet, hogy ne kövessen el az ember valami bűnt, hanem ott kell éljen a tudatában, hogy Isten büntet is, tehát félnie is kell! Néha nem elég a szeretet, hogy imádkozzunk, hanem éreznie kell az embernek hogy van jutalom, mert vágyik a javakra, és élvezetre. És így tovább. És még itt nem beszéltünk arról, hogy az emberek különbözőek. Akiben van szeretet, és nincs hiánya sem benne, mások felől, az pl nem fog keresztényekhez beállni, mert ott már csak olyat találna, ami neki megvan. Ezért lehet észrevenni, hogy általában, szeretett mániás, "lágy" emberek akik megtérnek a kereszténységbe. De sok ember megvan a szeretettel, ami van neki és elég is neki, de más hiányzik neki, amit keres.
Ő lehet buddhista lesz, vagy sportoló, vagy valami. De az Iszlámban minden megtalálható, egy helyen, mert az Isten utolsó üzenete, ami már mindenkire alkalmas. Pont ennek köszönheti, hogy a legjobban terjed az egész világban, és a kereszténység pont annak köszönheti, a térvesztését, hogy túlságosan szeretett orientált. A szeretet orientáltsága, pedig Jézustól származik, aki csak a zsidókhoz küldetett(Biblia!). Azért koncentrált rá nekik a szeretetre, és megbocsájtásra, mert nekik már minden megvolt. Egyistenhívők voltak, tudták a helyes szokásokat, tízparancsolatot ismerték. De gőgösek voltak, és beképzeltek. Ezért kellet nekik a szeretetről prédikálni! Na ezt a tanítást, nem lehet egy világra kiterjeszteni, mert annak kudarc lesz a vége!(amit látunk is) Egy önkormányzatnak a rendeleteit, nem globalizálhatjuk az egész világra!"
Ez nem igaz. A szeretetnek két egyenrangú pajtása van: ez a tiszta hit, és a remény. A szeretet elsősorban nem olyan szinten volt a kereszténységben, mint pl. LasOneLeft állítja: a puszta önzés, - TTJ szerint is (Isten nyugosztalja!) - egy kukk versben sincsen benne. Csak azok dobálóztak ilyen szavakkal, akinek hátsó szándéka van. Van hamis és igaz önszeretet is. Nem véletlenül mondta: "Nem békét hoztam a világra, hanem kardot."
A kereszténységnek a harcias életmódja teljesen a középkorban bontakozott ki. Egy kereszténynek vannak helyzetei, amelyben vagy irgalmasan, szeretetteljesen, vagy igazságosan, és szilárdan kell hozzáállni a dolgokhoz. A kereszténység ezen kívül egy harc is.
Amit a zsidókról mondtál, hogy az ő megpuhításukra jött volna le Jézus, az egy vicc. Ez olyan vélemény, mint a mai liberális, kávéházi, csupán erkölcsi részét kidomborító keresztényeknek. Ő, mivel Atyja megígérte nekik, hogy Fia az ő törvényeik igáján keresztül fog élni. Isten végtelenül irgalmas és igazságos. Majd 3 éves tanítása után (amelyek csak magok voltak a kereszténység szempontjából, hisz a Szentlélek mondott el mindent) Ádám bűnét saját magán keresztül, tisztává tette az emberi nemet, aki Krisztusba a keresztség és Szentlélek által beoltotta magát. Ez az egyik sarkalatos pontja, és a alapja a kereszténységnek, hogy Istenünk önmagát a legszégyenteljesebb, legvégtelenebbül ártatlanabb áldozatát mutatta be értünk, és az eredeti bűntől szenvedéseinket teljesen megtisztította, és üdvösségünket elnyerte.
"Pont ezt! Megoldást a problémáikra, igaz út, és hamisítatlan történelem."
Valóban. Azonban mennyiben áll fenn a Biblia hamissága?
"Ez sem igaz. Rengeteg olyan dogma van, amit csak hittel lehet elfogadni, de nem irracionális!"
És mi abban az irracionális, hogy Istennek három személye van, és egy lényege? Lehet, hogy értelem felüli, de nem értelemellenes.
"Azonban ez nem azt jelenti, hogy Isten ne tudjon a szűkölködés szintjére, az anyagba magát beoltani"
De ezt jelenti. Mert Isten nem változik.
"De az embereket elsősorban Isten _ki_benléte, s akarata érdekli."
Szavak játéka. Pontosan úgy értem és is, hogy magáról beszél. Olvasd el az első szúrát, és ne játssz a szavakkal!
"Egy kereszténynek vannak helyzetei, amelyben vagy irgalmasan, szeretetteljesen, vagy igazságosan, és szilárdan kell hozzáállni a dolgokhoz. A kereszténység ezen kívül egy harc is."
Ezt csak akkor fogod megérteni, hogy kevés, ha megismered az Iszlámot. Ezen kívül, a saját szememmel látom hogy a helyzet, a véleményem igazolja!
"Amit a zsidókról mondtál, hogy az ő megpuhításukra jött volna le Jézus, az egy vicc."
Pedig az idézet is engem igazol.
"Valóban. Azonban mennyiben áll fenn a Biblia hamissága?"
- Ellentmondások.
- Prófétákról való lehetetlenségek. Pl Lót részegen paráználkodik, a lányával. Ez képtelenség!
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
"És mi abban az irracionális, hogy Istennek három személye van, és egy lényege? Lehet, hogy értelem felüli, de nem értelemellenes."
Egy Isten=3 személy ez nem irracionális?
1+1+1=1 Ez nem irracionális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!