Európában soha nem volt egyistenhit?
Európában a Kereszténység előtt, különböző sámánista, pogány hitek virágoztak. Aztán mikor eljött Jézus, nagy nehezen átvették a hitét, de azt is már egy eltorzított, háromfejű istenképpel, ami valójában, egy hozzáalakítása a pogány hitvilághoz. Cseberből vederbe. Most meg mikor haldoklik a kereszténység újra visszafordulnak a pogány hitekhez.
Miért van ez Európában?
Az európaiak miért jeleskednek ebben? Soha a történelem folyamán egyszer sem jártak a helyes hit útján. Ez olyan mint pl a paráznaságra/romlásra való hajlamuk. A Görög birodalom idején a pedofilság, homoszexualitás, házasságtörés itatta át a társadalmat. Ugyan ez volt a Római birodalom idején. A Kereszténységben az emberek ugyan úgy paráználkodtak, a papok egymást "foglalkoztatták", megy a pedózás is rendesen, az egyházon belül. Hollandiában legálisan drogoznak. Prostitúcióhoz engedélyt lehet szerezni.
Miért ilyenek az európaiak?
"Aztán mikor eljött Jézus, nagy nehezen átvették a hitét, de azt is már egy eltorzított, háromfejű istenképpel, ami valójában, egy hozzáalakítása a pogány hitvilághoz."
Aha. Tudod ám a Constantinus és Theodosius nem azért tette kötelezővé a kereszténységet, mert már a birodalom háromnegyede áttért... Á, dehogy. Szerintem ez nem JT, hanem egy muszlim. Ajánlom neked a kora keresztények értekezéseit.
"Pl a zsidók több mint 2500 évvel ezelőtt tiszta egyistenhiten voltak," Miért, most nem? És élnek Európában zsidók? Igen.
"Hollandiában legálisan drogoznak. Prostitúcióhoz engedélyt lehet szerezni. " Hollandia keresztény állam? Nem. Nem az egyház irányítja az államot. (Szerencsére) nem a vallás a törvény, nem abban a korban élünk. A vallás a vallásos ember számára törvény, és szerintem ez így van rendben.
"De Európában a történelem folyamán, még nem volt Egyistenhit! Erről kéne beszélni! Ez miért van így?"
Azért mert kisebb, elkülönültebb törzsekben éltek az emberek, nem hatalmas despotatusokban, így az istenek más szerepet kaptak. Elsősorban a több istenhit a do ut des (adok, hogy adj) elven működött, így a vallás a törzs szellemének megerősítését tűzte ki célul.
Pl a zsidók több mint 2500 évvel ezelőtt tiszta egyistenhiten voltak, nem ittak, nem paráználkodtak, de főleg nem pedóztak, meg homóztak
hát nem tudom, olvastad azért az Ószövetséget, ugye? Nekem nem tűnik valami erkölcsös népségnek az alapján.
Kár a vallása vagy a hite miatt összehasonlítani embereket...Szerintem több értelme lenne annak, hogy egyes emberek hogy viselkednek...
Lehet egynek sem. Nem is kell! Jöhet a háromság hite máshogy is! A lényeg, hogy nem egyistenhit!
Miért nem egyszerű egyistenhitet követnek az európai hívők?
Te szerintem csak provokálsz ! Vagy nem tudod mit jelent a monoteizmus ?
Semmit se hasonlíts ahhoz a szekta-tanokhoz. Az nem egy normális egyház - isten, ember, törvény utálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!