Akik itt magukat ateistáknak vallják, hogyan bizonyítják hogy nincs teremtő?
"Ő a kezdete,a forrása mindennek.Hisz mindennek kell,hogy legyen kezdete.Semmi sem lehetett csak ugy."
nah te nagy tudós, akkor azt magyarázd meg, hogy ki teremtette az istenedet?
Bocsánat kérdező,nem idegesíteni akarlak,de ezt még ideírom,mert volt valaki,aki épp a következővel kapcsolatban írt:
Azelőtt,ahogy olvastam arról hogy Isten a maga képére formálta az embert,én ezt szó szerint értettem.Most viszont tudom,hogy érti ezt az Ige.Nem arról van szó,hogy külsőleg hasonlítunk Rá-van szemünk,szánk,hanem abban,hogy Isten háromság,és az ember is háromság,csak alacsonyabb rendű.Isten:Atya,Fiú,Lélek.Az ember:test,lélek,szellem.Erre gondol az Ige,amikor az Isten és ember közti hasonlóságról beszél.
Kedves Helmet.
Ebben nagyon is igazad van, büntijogban is ez az alapelv,tudom miről beszélsz.
Viszont be lehet azt bizonyítani, hogy valami nincs.
Hogyan? :)
Ha ÉN állítom, hogy NINCS a pincémben egy nagy, zöld, háromfejű sárkány, azt hogyan bizonytod be TE?
Persze feltéve, hogy nem jutsz a közelébe, és nincsen módod információt szerezni.
vicces vagy kérdező, vagy inkább szánalmas?:)
lehet szavazni!
Akkor mi a megfejtése a buddhista koan-nak?
"Hol volt Isten, mielőtt megteremtette a világot?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!