Akik itt magukat ateistáknak vallják, hogyan bizonyítják hogy nincs teremtő?
Kérdező még egy kicsit okosodhatnál.
Az ateisták a teremtőben hisznek, ami nem azonos az istennel. Lehet, hogy nálad a kettő azonos és te találtad ki - kommenteidből ez jön le.
De az általad említett isten több ezer hívő fohászkodása, imája ellenére sem jelenik meg, akkor miért hiszed, hogy van? Meg tudod magyarázni? Egy kicsit ezzel szórakozzál.
Vallástól, és hittől elvonatkoztatva is "logikai bukfenc" az a kísérlet, hogy bizonyítsuk valaminek a nemlétét. Ez logikai lehetetlenség.
Valaminek a létezésére lehetséges bizonyíték, ami vagy ismert, vagy nem ismert.
Eleve nemlétező dolog nemlétezésére sem létezik bizonyíték.
Bármi teologiai kérdés csak ezután vethető fel.
"Isten nemletet nem lehet bizonyitani.De letezeset igen."
Na ez az, amire mindannyian várunk, hogy valaki mellette érveljen, bizonyítson, hogy létezik.
Én sokmindenre nyitott vagyok, lehet próbálkozni. :p
Amint már Helmet is írta,minden információ,amit érzékelünk,a tudatunkban keletkezik,tehát teljesen szubjektív,és hogy ez ne legyen elég,a valóságból folyamatosan egyetlen pillanatot érzékelünk,az előző pillanat máris elenyészik,csak a memóriánkban őrzünk (szubjektív)élményeket.
Szóval egyáltalán nem biztos,hogy megtörtént bármi is,vagy létezik egyáltalán bármi is a tudaton kívül.
Ez alapján azt mondhatjuk,hogy vagy semmi nem létezik,vagy minden létezik,ami a tudatunkban van.
Szóval amit elképzelek az máris létezik.
Legyen az Isten,vagy a nirvána,vagy amit csak el tudok képzelni.
Anyagi bizonyíték nincs arra,hogy valami létezik,vagy nem létezik.
Róm 1:19 Mert ami az Isten felől tudható nyilván van ő bennük; mert az Isten megjelentette nekik:
Róm 1:20 Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
Ezek szerint minden amit látsz,bizonyíték Isten létezésére!
Utolsó:
Hogyan fogok Isten előtt állni - konkrétan, nem idézetek, nem szimbolikusan, hanem a saját eszed utáni magyarázat alapján?
Kösz.
Nem vagyok ateista.
Csak annyit akarok mondani a ki teremtette istent kérdezőknek, hogy egy istent nem kell teremteni.
Azért nevezik istennek, mert mindenható, és elvileg tőle indul a mi kezdetünk.
A másik dolog meg az, hogy ha végiggondolják a kétkedők azt, hogy minden ami körülöttük van, ahogyan élnek, amit alkotnak, tesznek, azt egy gondolat előzi meg mindig.
Bármire ránézek, annk a létrejöttéhez kellett egy gondolat. Tehát úgy néz ki a dolog, hogy minden a gondolatból indul, ami alátámasztja, hogy világunk egy gondolati építmény, és ebből adódik, hogy valaki gondolta, egy istennek nevezett lény. Anyagot még nem tapasztaltam, hogy gondolatot szűlt volna.
De aki nagyon kételkedik az nézze meg az alábbi linket.
Ilyent nem alkothat más, csak isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!