Akik itt magukat ateistáknak vallják, hogyan bizonyítják hogy nincs teremtő?
Mondhatnál egy logikai istenérvet, mert én még eddig egyet sem hallottam, ami meggyőző. Csak ilyen "miért pont a Földön alakult ki az élet?" típusút. Ez azonban nem meggyőző, hiszen a mi életformánk kialakulásához csak itt adottak a körülmények, tehát logikus, hogy itt alakul ki.
Valamint ugyanez "mekkora az esélye..." kezdettel. Erre logikusan az a válasz, hogy nullától különböző, tehát lehet.
Egyébként meg szerintem elég jó bizonyíték az, hogy állítólag Isten a maga képére megalkotta az embert állítólag. Állítólag ugyanúgy nézett ki az első ember is, mint mi most.
Na de akkor hogy magyarázod a régészeti leleteket, amelyek alapján pár millió éve az ember elődei tök másképp néztek ki? Merthogy ha olyanok vagyunk, amilyennek Isten megalkotta Ádámot, akkor ilyen leletek nem létezhetnének.
Számomra ez bizonyíték. Ha megmutatod, hol tévedek, akkor elgondolkozom rajta.
Kedves barátom.
A "bizonyítási teher" mindíg azt terheli, aki egy állítást tesz valaminek a létéről. Valaminek a létezését lehetséges csak bizonyítani, a nem létezésre eleve nincsen bizonyíték.
Annak kell tehát a teremtő létezését bizonyítani, aki állítja, hogy létezik.
"Számomra ez bizonyíték. Ha megmutatod, hol tévedek, akkor elgondolkozom rajta"
Ott tévedsz, hogy a bibliát és jelképes mondatokat veszel alapul és ebből akarsz bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!