Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hiszitek azt, hogy...

Miért hiszitek azt, hogy Isten nem létezik?

Figyelt kérdés

EZ NEM EGY PROVOKATÍV KÉRDÉS!!

Nem akarom a véleményem (vallásom) senkire sem ráerőltetni!

Én megígérem, hogy bárki bármit válaszol is, és NEM FOGOK LEPONTOZNI SENKIT! Kérlek kulturáltan írjatok, mindenki véleményére kiváncsi vagyok!

Az én véleményem az, hogy sokan azért látják így ezt a kérdést, mert valami rossz dolog történik velük, és úgy gondolják, hogyha Isten létezik, akkor nem kéne rossz és igazságtalan dolgoknak történnie. Szerintem pedig ezekre a dolgokra is szükség van, ahhoz hogy tanulni és fejlődni tudjunk egyrészt, másrészt pedig ki tudja, hogy egy rossz dolognak milyen pozitív következményei lesznek a jövőben.

Én úgy gondolom (bár ez már nem tartozik szorosan a valláshoz), hogy minden ember meghatározott életfeladattal születik le a földre, hogy valamit meg kell tanulnia, meg kell tapasztalni, amitől fejlődik, több lesz! Ezért (tudom, hogy durván hangzik) ha látjuk, hogy valaki mondjuk sokat szenved egy betegségben, akkor sem feltételnül arra kell gondolnunk, hogy nincs Isten, hanem hogy az illetőnek valamit meg kellett tanulnia. Én hiszek a reinkarnációban, úgyhogy nem mondanám magam kereszténynek, de Istenben hiszek.

2009. febr. 10. 23:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/87 anonim ***** válasza:
27%

"2006-ban, első megjelenésének 10. évfordulóján újra kiadták Behe betsellerré vált könyvét, amelyhez a szerző új utószót fűzött. Ebben összefoglalta az addigi kritikákat, és rámutatott azok sikertelenségére. Az egyszerűsíthetetlen összetettség első definícióját érő bírálatokkal kapcsolatban megjegyzi:

„A defínícióm célja az volt, hogy rávilágítsak, milyen empirikus nehézségekkel küzd a fokozatosságon alapuló darwini elképzelés a komplex, egymással kölcsönös kapcsolatban álló elemeket tartalmazó rendszerek összerendezése tekintetében, a biológia valódi világában. Nem az volt a célom, hogy a szavakkal bűvészkedjem. A „Darwin fekete doboza” néhány kritikusa azonban úgy próbálta szőnyeg alá söpörni a természetes szelekció előtt álló problémát, hogy szőrszálhasogató módon megpróbált belekötni az „egyszerűsíthetetlen komplexitás” definíciójába...”

Ugyanebben a tizedik évfordulós utószóban Behe így ír a biológiai összetettség valós problémájáról, amely egyre tüntetőbbnek mutatkozik:

„Ha valaki meggyőző módon érvényteleníteni szeretné a tervezettséget, akkor az lenne a leghatásosabb, ha megmutatná, hogy a darwini folyamatok tényleg képesek arra, amit reklámozói állítanak: létre tudják hozni az élet molekuláris alapjainak funkcionális összetettségét. Azonban a kritikusok égető vágyának dacára, és annak ellenére, hogy a biokémia hatalmasat fejlődött az elmúlt tíz év során az élő szervezetek működésének megismerésében, nem történtek jelentős előrelépések, hogy darwini módon megmagyarázzák azokat a példákat, amelyek a „Darwin fekete dobozában szerepelnek. Csak újabb spekulatív sztorik születtek”."

Tehát nem pusztán a biológiai komplexitás (amire egyesek számokat várnak) a lényeges kérdés, hanem a lépcsőzetes evolúciós folyamatok teóriája is, mely ellentétes azzal, amit az élő szerveződésekben tapasztalunk.

2009. febr. 25. 17:27
 82/87 Srapnel ***** válasza:
50%

Ez most komoly?

Mert akkor mondhatnám azt is, hogy ez elképesztő és helytelen érvelés. Ezért:

(")Ha valaki meggyőző módon érvényteleníteni szeretné az evolúciót, akkor az lenne a leghatásosabb, ha megmutatná, hogy az ID magyarázatai tényleg képesek arra, amit reklámozói állítanak: meg tudják teremteni a világegyetemet, vagy egy meglévő világegyetemben az életet.(")

2009. febr. 25. 23:52
 83/87 Srapnel ***** válasza:
73%
Meg megint csak arról van szó, hogy az EE ilyen, meg olyan. Eh. Önmagában életképtelen ez az ID.
2009. febr. 25. 23:58
 84/87 anonim ***** válasza:

16:42

"Az igazi probléma az, hogy neked senki sem lenne hiteles, aki ellentmond e témában!"

Nem önmagadra gondoltál itt? :)

"nem volt mulasztásom az, hogy az idézetek forrását nem mindenhol közöltem"

Azért egy fórumon nem árt. Sokszor bizony számít a forrás - pláne, ha egy eleve elfogult oldalról jön.

Ja, és pláne, hogy meg is cáfolták. :)

"nem az a lényeg, vajon honnan van, hanem igaz-e?"

Mindettől függetlenül nem igaz.

11:30 és 21:45

Ismétcsak elismerésem. ;)

Tudod, mennnyi időt megspórolsz nekem? Köszönöm! ;)

Egyébként nagyon jó olvasni a vitátokat.

2009. febr. 26. 18:26
 85/87 anonim ***** válasza:

Én ateista vagyok. Azért nem hiszek istenben, mert szerintem maga az ember alkotta istent, az embereknek kellett valami(vagy valaki), akihez lehet fordulni, és segít, ha baj van, aki választ ad az élet nagy kérdéseire(pl: miért élünk?).

Ettől függetlenül nem ítélek el senkit a vallása miatt.

2009. márc. 25. 21:14
 86/87 anonim válasza:

Isten létezik. Albert Einstein is ugyanúgy hitt Istenben mint én pedig ő korunk legnagyobb elméi közé tartozott.

Hogy lehet ez? A válasz egyszerü Einstein tudta, HOGY AZ ESÉLY ARRA, HOGY AZ ÉLET MAGATÓL ALAKULT ÉS FEJLŐDÖTT KI A FÖLDÖN 1:20 a 100. hatvanyon. Matematikusok szerint valami aminek 1:10 az 50. hatványon az esélye a LEHETETLEN kategóriába sorolandó. Akit érdekel erre a pontos magyarázat szivesen elküldöm neki emailben.

Az evolúció elmélet valóban megbukott, már a kezdetben is sokaknak sőt maguknak az alkotóknak is nagyon sok kétségük volt de az akkori polgárságnak szüksége volt valami "tudományosra", hogy elszakadhassanak az "egyháztól".

Akinek kétségei vannak Istennel kapcsolatban...csak azt javaslom, hogy felejtsétek el a vallásokat mert ISTEN NEM A VALLÁSOKBAN VAN.

Nyugodtan kételkedjetek mindenben amit az emberek mondanak emellett ha hiszel Istenben ne hiszékenységből tedd hanem szilárd meggyőződésből ÉS HA NEM HISZEL AZ NE AZÉRT LEGYEN MERT MÁSOK SEM HISZNEK BENNE. Egy neves pszihológus azt mondta, hogy az intelektuális ember kutatás útján győződik meg hitéről.

Végül 1 idézet ami elárul mindent Isten gondolkodásmódjáról:

MÁTÉ 7:12 : "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták"

2009. máj. 24. 20:58
 87/87 anonim válasza:
Erről órákat tudnék beszélni, hogy miért nem létezik.
2018. júl. 31. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!