Miért hiszitek azt, hogy Isten nem létezik?
EZ NEM EGY PROVOKATÍV KÉRDÉS!!
Nem akarom a véleményem (vallásom) senkire sem ráerőltetni!
Én megígérem, hogy bárki bármit válaszol is, és NEM FOGOK LEPONTOZNI SENKIT! Kérlek kulturáltan írjatok, mindenki véleményére kiváncsi vagyok!
Az én véleményem az, hogy sokan azért látják így ezt a kérdést, mert valami rossz dolog történik velük, és úgy gondolják, hogyha Isten létezik, akkor nem kéne rossz és igazságtalan dolgoknak történnie. Szerintem pedig ezekre a dolgokra is szükség van, ahhoz hogy tanulni és fejlődni tudjunk egyrészt, másrészt pedig ki tudja, hogy egy rossz dolognak milyen pozitív következményei lesznek a jövőben.
Én úgy gondolom (bár ez már nem tartozik szorosan a valláshoz), hogy minden ember meghatározott életfeladattal születik le a földre, hogy valamit meg kell tanulnia, meg kell tapasztalni, amitől fejlődik, több lesz! Ezért (tudom, hogy durván hangzik) ha látjuk, hogy valaki mondjuk sokat szenved egy betegségben, akkor sem feltételnül arra kell gondolnunk, hogy nincs Isten, hanem hogy az illetőnek valamit meg kellett tanulnia. Én hiszek a reinkarnációban, úgyhogy nem mondanám magam kereszténynek, de Istenben hiszek.
"Minek érveljek? Hittel szemben???
Hisz épp ti jelentettétek ki, hogy a hitnek nem lehet ellenérve a tudás! (És igaz is. A hitnek semmi köze a tudáshoz. Az csak hit; hogy egyeseknek könnyebb legyen. :) )
:DDDD"
Ez a hozzászóló nyilván nem tud különbséget tenni hit és tudás között! Erős fogalomzavarban van.
Ki tagadhatja, hogy a mindennapi élet tele van hittel (nem csak a vallásosról beszélek), reménnyel. A társadalom erre épül, ezt el kell fogadni, meg kellene érteni.
A barátok, a partner, vagy a politikusok megválasztásánál gyakran csalódunk, de miért?
Mert a hitünk, amivel kiválasztottuk őket, megbízható volt? Vagy netán az ítélőképességünket elhomályosította valami, valaki?! Hányszor lehet mondani, hogy a hitünk megalapozatlan volt? Vagyis vakon hittünk olyan dologban, amire egyébként nem voltak bizonyítékaink? Ugye sok ilyen dolog van a mindennapi életben?
Ki tagadná, hogy az egyébként nem vallásos emberek is sokszor, sokmindenben kell, hogy csalódjanak, mivel a reményeik nem voltak megalapozottak?
Ellenben, ha valaki gondosan és alaposan tervez, a lehető legkörültekintőbben jár el, és a lehető legtöbb PONTOS információt gyüjti be a dolgokról, tehát nem felületes, annál több az esélye arra, hogy ne kelljen csalódnia!
Az ilyen ember hite, reménye nem a hiszékenységre épül, és méltán hiheti, hogy sikerrel jár.
Már bocs, de a hitet senki sem tudja levetkőzni magáról, számtalanszor van befolyással az életünkre, csak az a kérdés, hogy mennyire vagyunk racionálisak mellette.
De akármennyire is vagy racionális, a hitet nem tudod nélkülözni!!!
23:30-es!
Komolyan mondom, csodálattal adózom a tudásodnak.
Nekem valami fizikus/biológusfélének tűnsz, de lehet, hogy tévedek.
Őszinte gratulációm a logikus gondolatmenetednek és a kiváló megfogalmazásnak! Le a kalappal. ;)
15:11-es!
"Ki tagadhatja, hogy a mindennapi élet tele van hittel"
Az, hogy a tiéd tele van vele, az nem azt jelenti, hogy az enyém is.
Miért általánosítasz?
Azért mert te rózsaszínben látod a világot, még nem biztos, hogy más is. Az emberek különböznek.
Persze te HIHETED, hogy én hiszek, én meg TUDOM, hogy nem hiszek.
Ennyire egyszerű az egész. (Mondjuk nem biztos, hogy ezt felfogod, de azért leírtam.)
Mindenesetre azért megint jót nevettem. Köszönöm. :)))
A kérdező fő kérdésére pedig:
Én (és sokan mások) nem azt hisszük, hogy Isten nem létezik, hanem NEM HISSZÜK a létezését.
Nagy különbség!
"'Ki tagadhatja, hogy a mindennapi élet tele van hittel'
Az, hogy a tiéd tele van vele, az nem azt jelenti, hogy az enyém is.
Miért általánosítasz?
Azért mert te rózsaszínben látod a világot, még nem biztos, hogy más is. Az emberek különböznek.
Persze te HIHETED, hogy én hiszek, én meg TUDOM, hogy nem hiszek.
Ennyire egyszerű az egész. (Mondjuk nem biztos, hogy ezt felfogod, de azért leírtam.)
Mindenesetre azért megint jót nevettem. Köszönöm. :)))"
Te robot vagy?
Mert ha nem, azokat a példákat, amiket leírtam, Te sem tudod kikerülni. És ha egy átlagos pali, aki nem tartja magát "vallásosnak" és büszkén hirdeti is ezt, aki állandóan leadja a voksát valamely politikusra, és csalódik, nem hiszékeny? Aki csalódik egy embertársában, mert alkalmanként óhatatlanul CSALÓDIK, nem volt túl hiszékeny? Ezt egy egszséges gondolkozású, normális (nem fogyatékos) ember nem tudja kikerülni. A mindennapi életünkben mindannyian HISZÜNK abban, hogy amibe belefogtunk, az sikerül is! Ennek a "rózsaszín világhoz" semmi köze!
A hit tart életben bennünket. Írd már le nekem, hogy ennélkül hogyan élnél?
Már sokszor leírtam, hogy NEM MINDEN vallásos hit hiszékeny.
De leírom a másik oldal problémáit is, csak hogy azoknak is tiszta legyen, akik valóban "rózsaszínben" látják ezt az álláspontot:
Az evolúcionizmus problémái:
-Az élet megjelenése
-Ellentmondó törzsfák
-Hiányos kövületanyag
-Rendhagyó leletek
-Embrionális anomáliák
-Nincs megfigyelés nagyléptékű változásokról
-Egyszerűsíthetetlen összetettség
-A biológiai információ rejtélye
Ezek a kérdések gyakorlatilag felölelik a kezdetektől a teljes elméletet. Vagyis nem csupán apró részletkérdésekre várna a világ választ, hanem az alapoktól kezdve mindenre, mert ugyanis alapjaiban hiányzik minden, és nem stimmel semmi!
Egyetlen DÖNTŐ ténnyel sem tudtok szolgálni, amit ne lehetne még pontosabban magyarázni a tervezéssel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!