Ki mire szavazna a Sátánnal kapcsolatban? Isten teremtsen még egy földet emberiséggel ahhol a sátán mindent előröl kezdhet és megpróbálhat a jó úton maradni úgy hogy Isten elöre elrendli neki hogy mi legyen nehogy elfordulhasson még1x er ilyen?
70
Jézus egyetlen csoprtot nevezett ki, hogy a juhoknak megadják a kellő időben és módon, a szellemi táplálékot a Máté 24:45-47 versek alapján.
Hogy ezt mi alapján teszik meg az másodlagos.
Az mindegy, hogy "őrtoronynak"hívják, vagy "zöld legelőnek", a lényeg a prófécián nem változtat.
72
Ez a válaszom, mert a hű és bölcs szolga a szellemiek kiosztására egy folyóiratot használ fel, és ennek az "őrtorony" nevet adta.,
Ha nem érted, vagy nem fogadod el, Te dolgod.
Tudod, a folyóiratnak van egy komoly előnye a könyvvel szemben:
sokkal könnyebb megváltoztatni.
Ha tanulmányozol régebbi példányokat, akkor erre te is rájössz.
74
Sajnos nem érted, mert nem ismered, vagy nem veszel tudomást néhány Istentől való információról.
34 éve vagyok Tanú, nem most kezdtem. Ismerem a régebbi kiadványokat, még azokat is amikor még a világon sem voltam.
Viszont tudom, hogy Isten szava finomításokról beszél a népével kapcsolatban, nem változtatásokról.Ugyan az az értelem nem maradhat az egyik évszázadban mint a másikban, mivel Isten szándéka előre halad nem hátra.
Amit kezdetben nem tudtak, vagy nem teljesen értettek, azt megtudták később. Ez a Biblia történelmében mindig is így volt.
Sokáig nem tudtak arról, hogy ki lesz a messiás, még akkor sem, ha olvastak róla. Amikor pedig itt volt, sokan még sem ismerték fel.
Amikor Jézus finomított a törvényen a tanításokon, nem fogadták el, úgy vélték hogy "új tanítás".
(Márk 1:27) 27 Az emberek pedig mindnyájan annyira meg voltak döbbenve, hogy tanakodni kezdtek maguk között: „Mi ez? Új tanítás! . . .
Fel sem fogták, hogy a Messiás teljesíti a rá vonatkozó próféciákat, tehát nem új tanítás.
Az utolsó napokra vonatkozóan ugyan ezt tapasztaljuk, a Dániel próféciájának beteljesedéseként.
Ami sokáig "zárva volt", vagy nem teljesen érthető, azt a későbbi időpontra tartogatta Isten, hogy feltárja, megértesse.
Egyetlen vallás sem bizonyítja azt, hogy ez megtörtént az Ő esetükben. Minden maradt, ahogy régebben gondolták. Tehát, nem rajtuk teljesednek ezek a próféciák.
De addig amíg ezt "változtatásként" éled meg, vagy annak gondolod, és nem Isten szavában olvasható prófécia beteljesedéseként, addig nem ébredsz arra rá, hogy Isten szavának minden egyes részlete fontos.
Kit érdekel? Nem értetted a kérdésemet?
Azt állítottad, hogy te tanulmányozod már régóta a Bibliát, igaz az ég világon semmilyen konkrét módszert nem írtál le, hogy teszed ezt. A kérdés az volt, hogy tanulmányozásod következtetései miért egyeznek 100%-ban az őrtorony vallás tanításával.
"Azért, mert én is ugyan azt olvastam ki a Bibliából, amit a Hű és bölcs szolga."
Ez legfeljebb csak úgy lehet, ha az Őrtornyot a Biblia fölé helyezed. Hisz korábban mutattam egy gyűjteményt a rengeteg, Jézust Istennek megnevező igéről. Vagyis ha a Bibliát olvasod, akkor tudod, hogy Jézus maga Isten. Ha az Őrtornyot, akkor nem.
78
A Biblia nem abban az értelemben nevezi Jézust Istennek ahogyan sokan, köztük te is értelmezed.
Én is mondhatnám, hogy egy bizonyos vallás tanítók adták neked ezt az alapot és nem néztél utána, hogy valóban jól magyarázták, vagy sem.
Nem kizárólag az őrtorony, hanem más Bibliával foglalkozó szaktekintélyek írásaiban is olvastam, hogy Jézus személye nem ugyanabban az értelemben Isten, ahogy az Istene, és Atyja az. Jézus Istene és Atyja mono, és nem triád. Soha nem is lesz másként.
Még Jézus szavait is figyelmenkívül hagyod, ezért aztán nem is fogod elfogadni. Pedig Jézusra hivatkozol folyamatosan, de szelektálva.
Ugyanakkor nem lennék Jehova Tanúja, ha nem győződtem volna meg arról a tényről, amit a Biblia ír Isten választott népéről, minden nemzetből.
Istennek elhatározása volt már a kezdetektől fogva, ahogy a lázadás megtörtént, hogy újra egyesíteni fogja az embereket, akármilyen nemzetbe is születtek. Ezt pedig nem vallásköziség alapján, hanem egy egységes tanítás, és vezetés alapján fogja az utolsó napokban megvalósítani.
Ezt pedig a világban körbe nézve, egyetlen olyan népen láttam teljesedni, amiről a Biblia beszél. Ezeket pedig szintén a biblia alapján, egyetlen csoport vezeti Jézus támogatásával, akiről maga Krisztus jövendől más próféciákkal összhangban.
A vallásokban sem egység, sem béke, sem erkölcsi tartás nincs. Háborúznak, a nyáj tagjai bűntudat nélkül gyakorolják azokat a bűnöket, amikért halál jár. Teszik ezt arra hivatkozva, hogy Jézus meghalt értük....
Sok száz emberrel beszélgettem a szolgálatom során, akik különböző vallásokhoz tartoznak.
Köztük voltak, és most is vannak Katolikus, református, zsidó, hitgyülekezethez tartozó, de Arab, Török, Vietnámi, Kínai származású is.
Vajon Istennel, és Krisztus tanításával összhangban, melyikük tart ott napjainkban, amiről olvasunk?
A kérdés költői.
Pont erről beszélek, hogy a Biblia maga nevezi meg rengeteg helyen Istennek Jézust. Az Őrtorony az, amelyik ezt tagadja.
És ahogy a Biblia is írja, nem szolgálhatsz egyszerre két úrnak. Tehát te melyiknek szolgálsz? Istennek, aki a szavában szó szerint leíratta, hogy Jézus Isten? Vagy egy emberek által alapított szektának, és az ő szavuknak, az Őrtoronynak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!