Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit vétettem? Miért bűntet az...

Mit vétettem? Miért bűntet az Isten? Miért pont most?

Figyelt kérdés

A beadandóim nem épp úgy sikerülnek, ahogy arra számítottam... Mindig úgy éreztem, hogy jól sikerültek, de apró, figyelmetlenségi hibákon csúsztam el. :-( Előtte rengeteg hasonlót írtam, ott nem csúsztam el ilyeneken. Tényleg jelentéktelen hibák, amik miatt mégsem jó... Beteg is voltam elég hosszú ideig. Állandóan fáradt és levert vagyok... A lány, akivel ismerkedtem, minden jól ment, aztán minden előjel nélkül, mindenféle előzetes ők nélkül, felőlem való előzmény nélkül lelépett, ott hagyott a fenébe... Nem kellettek neki, nem voltam elég jó neki sem. :-( Csak úgy, előző nap még röhögcséltünk. A barátaim közül egyesek el kezdtek figyelmen kívül hagyni. :-( Megalázó helyzetekbe hoztak megint...

Nem tudom egyszerűen világi okokkal és okozatokkal indokolni. Nem hiszek a véletlenekben. Rengeteget tanultam, dolgoztam, próbáltam nagyon kedves, udvarias lenni a lánnyal stb.

Mit tegyek, hogy az átok megszűnjön? Isten miért nem akarja, hogy boldog legyek? Mi ez a karma?

Mt vétettem? Ekkora bűn, hogy volt bár babonám, amit inkább hagyományból tartottam? Vagy hogy nevettem néhány Darwin-díjas történetének olvasása közben? Vagy hogy régebben több lányba is szerelmes voltam?

Két dolgot kértem Istentől, nem nagy dolgok,de az ellenkezője lett, pedig én is tettem érte... Nem vagyok az az ember, aki mindent Isten akaratával indokol, de nem hiszek a véletlenekben.

tegnap 21:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Pedig vannak véletlenek, erről a Biblia is beszél.

Bölcs Salamon írta:

(Prédikátor 9:11) . . .mert bajokkal teljes idő jön, és előre nem látható események történnek mindannyiukkal.

Isten pedig most még nem büntet senkit. Majd azon a napon.

tegnap 21:34
 2/5 A kérdező kommentje:
A helyesírásért bocsi, telefon...
tegnap 21:40
 3/5 A kérdező kommentje:

#1.

Ez egy filozófiai mű, amit többféleképp lehet értelmezni. Bölcsességi irodalom.

Én szó szerint értettem mindig: előre nem látható események történnek, hisz a jövőt nem láthatjuk, hacsak Isten nem osztja meg velünk, mint pl. a prófétákkal.

tegnap 21:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Nem az Isten büntetése ez.Van ez úgy, hogy sajnos valamiért, pont ilyen negatív események sorozata jön.Nálam is volt olyan időszak, amikor sehogy sem akart sikerülni semmi, bármibe is fogtam bele.Aztán ez lecsengett és minden jól alakult a továbbiakban.

Apropó: A babonák,(vagy hagyományok) bármennyire is apróságnak tűnnek, sajnos bűnnek számítanak.

tegnap 22:09
 5/5 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
A büntetés majd halálod után jön. Ez még nem az.
ma 00:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!