Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mielőtt teremtett volna...

Isten mielőtt teremtett volna bármit is jó előre látta az egész emberiség jövöjét és kimenetelét a kezdettől a végéig? És ebből az következik, hogy elis rendelte előre azt nehogy elbukjon?

Figyelt kérdés

nov. 29. 16:31
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
A sátán arra játszik hogy elbukjon az ember ezért az Isten kénytelen volt elöre elrendelni az emberiség sorsát
nov. 29. 16:34
 2/29 anonim ***** válasza:
Nem tudom.
nov. 29. 17:29
 3/29 anonim ***** válasza:
80%
Látta, de nem rendelte el előre. Ha én tudom, hogy mit fogsz dönteni, az nem jelenti azt, hogy befolyásollak benne.
nov. 29. 17:53
 4/29 anonim ***** válasza:
48%
Ha nem rendel el előre semmit akkor a véletlenre bízza. Ez pedig nem Istenre vallana, hogy bármit is a véletlenre bíz
nov. 29. 18:01
 5/29 anonim ***** válasza:
64%

A keresztény vallás szerint mindent előre látott, a legapróbb részletig.

Ez nem csak azt jelenti, hogy egyetért vele, hanem azt is, hogy kifejezetten így akart MINDENT, ahogy történt. A jövőt is. Tehát elrendelte.

nov. 29. 21:33
 6/29 IstenGyermeke1 ***** válasza:
72%
Nem. Mindent lát, valóban. De senkit sem kötelez a döntésében. A szabad akarat által én döntök, én vétkezem, és nem Isten rendelt engem a bűnre (ezáltal Őt terhelné a felelősség). Szabad akaratot adott, ezt tiszteletben tartja, nem kényszerít rá a jóra.
nov. 30. 19:50
 7/29 anonim ***** válasza:
20%

IstenGyermeke!

Már többször megbeszéltük, hogy sajnos nagyon buta vagy az ilyesféle gondolatokhoz.

Tudod: ha valaki valamit ELŐRE lát - ÉS hatalma is lenne megváltoztatni a rosszat - DE mégsem változtatja meg: AKKOR BŰNÖS!

nov. 30. 20:55
 8/29 anonim ***** válasza:

Szerintem az emberiség jövője, amit írsz, azt ismeri Isten. De az egyének szabadságát, szabad dontését az Istenhez való kozelsége vagy távolodasa határozza meg, ebben mindent átad az embernek.

Ha elfogy az utolsó igaz, akkor kipusztulás a jövője az emberiségnek. Istennek vannak tanító eszközei, de leginkább azt szeretné, hogy az emberiség megértse a legnagyobb boldogság Isten közelében élni, hiába probálkozunk minden más kütyűvel, vagy éppen egymással nêlküle.

Isten terve, hogy visszavezessen a Paradicsomba, Krisztussal indult

nov. 30. 22:05
 9/29 anonim ***** válasza:

"leginkább azt szeretné"

Tessék?

Amit szeretne, AZ VAN. Más meg nincsen. Ő egy végtelen isten, ha még eddig nem tűnt fel. Akkor pedig csak az ő akarata érvényesül MINDENBEN.

nov. 30. 22:25
 10/29 anonim ***** válasza:
26%

Ha létezik a Bibliai Isten és tényleg előre ismeri a jövőt, akkor ő sem elrendelni nem tudhat semmit, sem egy fikarcnyit is változtatni, mert tehetetlen bábbá silányul.

Ez egyszerű logika, nem valami kritika, vagy bírálat, egészen egyszerűen arról van szó, hogy ha ismeri a jövőt, akkor annak be is kell következnie, ha a fene fenét eszik, akkor is, mivel ha nem pont az történik, amit ismer, akkor nem jól látta előre a jövőt.

Teszem azt a vízözön történetét nyilván előre látta, hogy majd elárasztja a Földet, így hát akár volt hozzá kedve, akár nem - neki muszáj volt vízözönt támasztania és Noénak is muszáj volt bárkát építenie, mivel Isten előre látta, HOGY ÉPÍTENI FOG, meg aztán a vízözön utáni dolgokat is pontosan ismerte Isten, pedig ha az elmaradt volna, akkor minden másképpen folytatósott volna.

Isten fikarcnyit sem változtathat azon a jövőn, amit ismer, így ő a legtehetetlenebb lény a világon.

Vagy pedig hülyeség, hogy ismeri a jövőt és ezzel el lehet felejteni a próféciákat és lényegében azzal is jár ez az egész, hogy nem lehet szent az írás, ha ostobaság van benne, súlyos logikai hiba, ellentmondás, így nem isteni sugallat, hanem emberi kitaláció csupán a Biblia mindenestől.

Mert mégis, milyen isten az, amelyik semmit nem másíthat meg abból a jövőből, amit előre lát?

dec. 3. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!