Mit szólnál hozzá, ha biztosan tudnád, hogy ez lesz 100 év múlva a Föld és az emberiség sorsa?
"Látom a földet: kietlen és puszta, és az eget: nincs világossága! Látom a hegyeket: megrendülnek, és a halmok mind inognak! Látom, hogy nincs ember, és az ég minden madara elmenekült. Látom, hogy a dúsan termő ország pusztává lett, és minden városa romba dőlt az ÚR tekintetétől, izzó haragjától."
(Jeremiás próféta könyve, 4,23-26)*
--------
*a jövendölés elsődlegesen az ókorra vonatkozik, de mint prófécia, előképe lehet a világ végének is.
Közben jelzem, hogy a kérdés eredetileg az Emberek rovatban volt, csak átrakták ide.
Nem vallásos kérdés ez, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy mit szólnak az emberekhez egy ilyen jövőképhez.
Jó lenne, ha továbbra sem csinálnának ebből vallásos kérdést, bár gondolom, most, hogy átrakták ide esélytelen, mert a sok hívő vallásos kérdést csinál majd belőle.
Már nem is érdekel a téma.
Addigra meghalok.
Meg nincs sok értelme foglalkozni vele, ha úgyis ez lesz.
Szia
Mit jelentenek ezek a próféciák? Első ízben Jeruzsálemen és Júda földjén teljesedtek be. Jehova az ítéletének végrehajtása során megengedte, hogy a babilóniaiak meghódítsák a területet. Végül az kietlen pusztává változott. Lásd még a Jeremiás 36:29. De akkortájt nem néptelenítette el Jehova az egész földgolyót, és ma sem teszi meg ezt. Ám teljesen kietlen pusztává lesz az Isten nevére tisztátalan viselkedésével szégyent hozó kereszténység, azaz a hűtlen Jeruzsálem jelenkori ellenképe, és Sátán látható szervezetének többi része.
"Mit tudok csinalni ? De most komolyan. Semmkt." - sokat tehetsz azért, hogy még 100 év múlva is itt élj a földön. Persze nem ilyen körülmények között. Ezért halt meg érted is Krisztus, hogy ezt a célt elérd, ha őszinte a vágy benned.
Kzitus:
Amint írtam a 4-es kommentemben, NEM szeretném, ha vallásos kérdést csinálnánk ebből.
Eredetileg a kérdés NEM ebben a rovatban volt. Csak átrakták ide.
NEM érdekel egyetlen vallás teologizálása sem, FŐLEG a Jehova tanúiéra nem vagyok kíváncsi!
Ha pedig valaki a #4-es komment alapján nem érti, hogy eredetleg mi a kérdés célja... Hát annak a mentális állapotáról inkább nem nyilatkozom.
Talán legközelebb mellőzd a vallásos idézeteket, és akkor kevesebb hívő fogja megszállni a kérdést.
Például lehet azt is tudni, hogy a Nap fokozatosan melegszik, és egy idő múlva itt felforr a víz, ha nem teszünk semmit.
Vagy pedig jöhet a dinók kavicsának kisöccse bármikor.
Én azt szólom, hogy ez az emberiség dolga - és, ha nem tudja megoldani, akkor meg is érdemli a sorsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!