Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelentet az ókori társadal...

Mit jelentet az ókori társadalomban ha valaki azt mondta magáról hogy Isten Fia vagyok? (Kérdés a tanúknak a Szentháromság valóságának igazolásá céljából)

Figyelt kérdés

Ján 10:33 Felelének neki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.

Ezek az emberek Jézust csak magukhoz hasonló embernek látták és ha csak ember lett volna akkor valóban Istenkáromlás követett volna el!!! ha csak angyal lett volna akkor Isten elleni lázadás lett volna a bűne!!! mint Lucifernek de Jézusról tudjuk hogy bűn nélküli volt ezért az Atya gyönyörködött az életébe.

Akkor ez azt jelentette, hogy nem angyal hanem Isten vagyis az Atyának a fia....Értitek-e már mit jelent Isten fiának lenni?

Mit jelent a Fiúság?

Róm 8:15 Hiszen nem a rabszolgaság szellemét kaptátok meg újra, hogy féljetek, hanem a fiúvá fogadás Szellemét, akiben így kiáltozunk: „Abba! Atyám!”

Róm 8:16 A Szellem maga tanúskodik együtt a mi szellemünkkel, hogy Isten gyermekei vagyunk.

A Szellem pedig tanúskodik vagyis olyan dolgokat tesz amelyek csakis kizárólag személyre jellemző.....

(Ez majd egy újabb kérdés)

ma 17:16
 1/1 tgt ***** válasza:
A Biblia gyakran nevez bizonyos embereket Isten „fiá”-nak. Például Salamonról azt mondja Isten: "Ő a fiam lesz és én az atyja leszek s megszilárdítom Izraelen való királysága trónját mindörökre." De Isten Izrael egész népére így utal: „Izráel az én elsőszülött fiam.”
ma 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!