Mit jelentet az ókori társadalomban ha valaki azt mondta magáról hogy Isten Fia vagyok? (Kérdés a tanúknak a Szentháromság valóságának igazolásá céljából)
Ján 10:33 Felelének neki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.
Ezek az emberek Jézust csak magukhoz hasonló embernek látták és ha csak ember lett volna akkor valóban Istenkáromlás követett volna el!!! ha csak angyal lett volna akkor Isten elleni lázadás lett volna a bűne!!! mint Lucifernek de Jézusról tudjuk hogy bűn nélküli volt ezért az Atya gyönyörködött az életébe.
Akkor ez azt jelentette, hogy nem angyal hanem Isten vagyis az Atyának a fia....Értitek-e már mit jelent Isten fiának lenni?
Mit jelent a Fiúság?
Róm 8:15 Hiszen nem a rabszolgaság szellemét kaptátok meg újra, hogy féljetek, hanem a fiúvá fogadás Szellemét, akiben így kiáltozunk: „Abba! Atyám!”
Róm 8:16 A Szellem maga tanúskodik együtt a mi szellemünkkel, hogy Isten gyermekei vagyunk.
A Szellem pedig tanúskodik vagyis olyan dolgokat tesz amelyek csakis kizárólag személyre jellemző.....
(Ez majd egy újabb kérdés)
Szia
A János 10:33-hoz:
Néhány ellenséges érzületű zsidó istenkáromlással vádolta Jézust azért, mert úgy utalt Istenre, mint az Atyjára. Ezt mondták: „ember létedre istenné teszed magad”. A legtöbb bibliafordítás ebben a versben azt írja, hogy „Istenné” teszi magát Jézus. Torrey fordítása azonban kisbetűvel írja az ’isten’ szót, és a The Emphatic Diaglott sorközi fordítás ezt írja: „egy istenné”. Jézus saját válasza is alátámasztja, hogy helyes az a fordítás, hogy „istenné”, ugyanis a Zsoltárok 82:1–7-et idézte, ahol a Szentírás bizonyos embereket nem ’Istennek’, hanem ’isteneknek’ és ’a Legfelségesebb fiainak’ nevez.
Csatlakozom az első válaszolóhoz.
De az általad idézett Biblia vers azokról szól, akik királyi és papi tisztséget fognak betölteni, a fiához hasonlóan.
Ebben a szövegrészben a fiúság kérdése erre vonatkozik, nem mindenkire.
Mivel az izraeliták között az elsőszülött fiúkból lettek a családfők, ők képviselték az egész nemzetet. Jehova úgy is utalt a nemzet egészére, mint az ’elsőszülöttjére’, mivel az az ábrahámi szövetség miatt az elsőszülött nemzete.
Ez történik, mikor nem a teljes Bibliát veszik figyelembe.
Nem mindegy, hogy a szövegkörnyezet miről szól.
Az újszövetség alapján, aminek nem az Ábrahámi szövetség az alapja, azokról beszél, akik nem földi feltámadásban részesülnek, hanem a fiával kötöttek szövetséget a királyságra, így ebben az értelemben lesznek Isten fiai, ahogy Jézus is.
A többi angyalok pedig más értelemben Isten fiai, ők nem királyai és papjai Istennek.
Ez így is van, viszont nagyon nagy különbség van Jézus Fiúsága és aközött ha az ember vagy embereket nevez Isten fiaknak,ugyanis Jézus Fiúsága egyedülálló ő közvetlenül az Atyából jött ki mint Szó!!!
Ján 1:1 Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.
Ján 1:2 Ez kezdetben Istennél volt,
Ján 1:3 minden általa jött létre, és semmi sem jött létre nélküle, ami létrejött.
Ez a kinyilatkoztatás a Lukács 1:32 - ben megígért Messiás királyra mutat előre ugyanis nem Salamon uralkodik örökké Izrael felett hanem csak Izraelben uralkodott aki Izrael felett ma is és a jövőben is uralkodik az Jézus és nem Mihály.
(addig ameddig majd visszaadja az uralmat az Atyának)
1Krón 22:10 Ő csinál az én nevemnek házat; ő lészen nekem fiam és én neki atyja leszek, és megerősítem az ő királyságának trónját Izrael felett mindörökké.
Luk 1:32 Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik; és neki adja az Úr Isten a Dávidnak, az ő atyjának, királyi székét;
Luk 1:33 És uralkodik a Jákób házán mindörökké; és az ő királyságának vége nem lészen!
Kedves Kérdező.
Jézus nem az "Atyjából jött ki", hanem ugyan úgy lett létrehozva, mint bármelyik ms élőlény. Jézus is az atyjának köszönheti az életét.
Már beszéltünk arról, hogy Jézus valóban részt vett a teremtési munkálatokban, azonban az élethez szükséges erőt Isten adja nem Jézus.
Jézus nem rendelkezik az élethez szükséges erővel, amivel az anyagokat összeillesztve életre tudná kelteni.
Senki nem tagadja, hogy Jézus az Atyja által létrehozott anyagokból alkotott.
Sajnos valamit itt nagyon félre értesz.
Jézus nem tud teremteni, Ő összeállította azokat a formákat, amiket az Atyja létrehozott. Ezekbe pedig nem Jézus, hanem az Atyja lehelte az életet, vagy is elindította a légzést.
A másik dolog, Krisztus királyságának időtartamát illetően, szintén figyelmen kívül hagysz egy fontos tényt.
Krisztus ezer évre kapta ezt a lehetőséget a társaival, nem tovább.
Akitől kapta, annak az uralma tart örökké.
A királyság, a világegyetem kizárólagos uralkodójáé, akinek Jézus is köszönheti az életét, és a nevét.
(Zsoltárok 45:6) 6 Isten a te trónod mindörökre; királyságod jogara az igazság jogara.
(Héberek 1:8) . . .„Isten a te trónod mindörökre, . . .
Sajnos ezeket is kifelejtetted, hogy Isten trónja, vagy is uralkodásának joga nem fog megszünni, Jézusé ezer évig tart.
Kérdező: Az 1Kron22 nem Jézusról szól, hanem Salamonról. Ez a szövegből egyértelmű.
"Majd hivatta fiát, Salamont s meghagyta neki, hogy építsen házat az Úrnak, Izrael Istenének. Azt mondta Dávid Salamonnak: »Fiam, én akartam házat építeni az Úr, az én Istenem nevének, de az Úr szózatot intézett hozzám: ‘Sok vért ontottál s igen sok háborút viseltél: nem építhetsz házat nevemnek, mert ennyi vért ontottál előttem. Fiad, aki születni fog neked, a nyugalom embere lesz, mert nyugalmat adok neki körös-körül minden ellenségétől: s éppen azért fogják Békességesnek hívni, mert békességet s nyugalmat adok Izraelnek, az ő valamennyi napja alatt. Ő építsen házat nevemnek. Ő a fiam lesz és én az atyja leszek s megszilárdítom Izraelen való királysága trónját mindörökre.’ Nos tehát, fiam, legyen az Úr veled, hogy sikerüljön házat építened az Úrnak, a te Istenednek, mint ahogy kijelentette rólad."
Igen értem a terelést de ezt hagyjuk meg a juhászoknak vagy a gulyásoknak ez az ő szakmájuk.
Nem látod a fától az erdőt???
Megválaszolnád ezt a kérdést
hogyan uralkodhat Salamon örökké???
1Krón 22:10 Ő csinál az én nevemnek házat; ő lészen nekem fiam és én neki atyja leszek, és megerősítem az ő királyságának trónját Izrael felett mindörökké.
Nem Salamon uralkodik örökké, hanem akitől Salamon kapta a megbízatást, az uralkodik örökké. Salamon képviselte Istent a földön, nem saját magát.
Jézus sem a saját uralmát képviseli hanem az Atyja uralmát.
Isten senkinek nem adja át örökre ezt a lehetőséget, nem fog a hatalmáról soha lemondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!