Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet Mihály arkangyaln...

Hogyan lehet Mihály arkangyalnak mindentudása? (Kérdés a tanúknak a Szentháromság valóságának igazolására)

Figyelt kérdés

Eddig úgy tudtam hogy ezzel(mindentudással) csak Isten rendelkezik vagy esetleg Péter eltúlzottan beszélt Jézusról?

Ján 21:17 Monda neki harmadszor [is]: Simon, Jónának [fia], szeretsz-e engem? Megszomorodék Péter, hogy harmadszor [is] mondotta vala neki: Szeretsz-e engem? És monda neki: Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy én szeretlek téged. Monda neki Jézus: Legeltesd az én juhaimat!

Az Őrtorony egyik lehetséges válasz variációja:

Ezt nem szó szerint kell érteni nem így hanem amúgy egy kis variálás a pontokkal,ragokkal, vesszőkkel és máris meg lehet magyarázni hogyan rendelkezhet Mihály arkangyal mindentudással.

nov. 28. 11:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Ha Jézus mindent tudna, akkor azt a napot és órát is tudta volna, amiről csak az Atyja tud.

(Márk 13:32) 32 Azt a napot vagy azt az órát senki nem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, csak az Atya.

nov. 28. 14:07
 2/20 A kérdező kommentje:

Ez az Igehely nem igazolja azt hogy Jézus azonos lenne Mihály arkangyalal hanem valami mást:

A nem tudja kifejezés nem azt jelenti hogy arról a napról és óráról nincs ismerete Jézusnak hanem azt hogy ennek a napnak a időpontját nem közölték nem közölhették sem az angyalok sem Jézus mert az Atya valamiért így döntött.

nov. 28. 14:56
 3/20 anonim ***** válasza:

2

Péter nem szó szerint értette a "minden tudást", hanem azt, hogy sokkal többet tud mint mások.

Vannak akik egy témában mindent tudnak, míg más dolgokban alig rendelkeznek ismerettel.

Jézus itt Péter személyéről való ismeretre utalt, hogy vele kapcsolatban mindent tud. Hiszen azt is megmondta előre, hogy elfogja árulni.

Jézusnak is rendelkezik olyan tulajdonsággal, mint az Atyja. Ezért tudja utánozni az Atyját. Sokkal régebb óta él, mint mi, és nagyon is ismeri az emberi természetet, ahogy Sátán is.

nov. 28. 20:13
 4/20 A kérdező kommentje:
Igen igen most már nekem is világos, belátom tévedtem holnap az első dolgom az lesz hogy csatlakozom egy Királyságteremhez😀😀😀
nov. 28. 20:36
 5/20 anonim ***** válasza:

4

Nem egy királyságteremhez kell csatlakozni.

Hanem Isten királyságához, akinek Krisztus a kinevezett királya, és a gyülekezet feje.

nov. 28. 20:42
 6/20 A kérdező kommentje:

Nem???

Azt gondoltam az jó akkor ezek szerint mégsem jó királyságterem???

Igen igen így van sok a tévtanítás ( a mellébeszélés és a bla bla) elhitetik a tanúkat ezért ők végülis valláskárosultaknak tekinthetőek.

nov. 28. 20:49
 7/20 anonim ***** válasza:

6

Kedves Kérdező.

Te írtad, hogy egy "királyságteremhez" akarsz csatlakozni.

Isten népéhez kell csatlakozni. Az összejöveteli helyeinket nem templomnak, hanem királyság teremnek nevezzük. Ide jár Isten népe a Bibliából tanulni.

Teljesen érthetetlen amiket itt írkálsz...

nov. 28. 21:01
 8/20 A kérdező kommentje:
Nem érthetetlen csak nincs humorérzéked nyilván azért mert ez a királyság mellékhatása....😀😀😀
nov. 28. 21:39
 9/20 anonim ***** válasza:

8

Nekem ne volna humor érzékem? Ha ismernél, nem mondanád ezt, de hát nem ismersz.

Egyébként pedig igyekszem óvatos lenni, mert mindenből nem jó viccet csinálni. A komoly szent dolgok, nem vicc kategória.

tegnapelőtt 11:42
 10/20 anonim ***** válasza:

Elég durva, hogy meghazudtolod Isten szavát.

tegnapelőtt 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!