Hogyan lehet Mihály arkangyalnak mindentudása? (Kérdés a tanúknak a Szentháromság valóságának igazolására)
Eddig úgy tudtam hogy ezzel(mindentudással) csak Isten rendelkezik vagy esetleg Péter eltúlzottan beszélt Jézusról?
Ján 21:17 Monda neki harmadszor [is]: Simon, Jónának [fia], szeretsz-e engem? Megszomorodék Péter, hogy harmadszor [is] mondotta vala neki: Szeretsz-e engem? És monda neki: Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy én szeretlek téged. Monda neki Jézus: Legeltesd az én juhaimat!
Az Őrtorony egyik lehetséges válasz variációja:
Ezt nem szó szerint kell érteni nem így hanem amúgy egy kis variálás a pontokkal,ragokkal, vesszőkkel és máris meg lehet magyarázni hogyan rendelkezhet Mihály arkangyal mindentudással.
10
Nem hazudtolom meg Isten szavát. Jézus hozzánk képest tud mindent, nem az Atyjához mérten.
Ezt hol írja a Biblia, ott az idézetben az szerepelt, hogy mindent tud.
12.
Hogy tudhatna ugyanolyan mértékben mindent, mint az Atyja?
Viszonyítás kérdése a minden tudás.
Jézusnak volt ideje megismerni Pétert, és így mindent tudott róla.
Az Atyjához viszonyítva pedig nem tud mindent, mert életet sem tud létrehozni. S az Atyja sem osztott vele meg mindig mindent.
Pl azt sem, hogy az a nap mikor fog eljönni, így nem is tudta elárúlni.
Nem véletlen mondta, hogy vannak dolgok, amik az Atyjának a jogköre, és nem rá tartozik.
Nem érdekel, hogy mi a te véleményed, a Bibliából idézd, nekem Isten szava számít, amiben az áll, hogy Jézus mindent tud. Amúgy pont ennek a szakasznak révén igaz Jézusra is, hogy a szívek és vesék vizsgálja.
Ha Jézus mindent tudna, akkor nem olvasnánk, hogy vannak dolgok amiket Isten a saját hatáskörébe tart.
Jézus alázatos volt, és elismerte az Istenhez viszonyított helyzetét.
Az emberek tették egyenlővé Krisztust Istennel, Ő soha nem tett és nem is tesz ilyet.
(Dániel 12:1) 12 Abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki a népedért áll. És olyan nyomorúságos idő lesz, amilyen még nem volt, mióta nemzet létezik. Abban az időben a néped megmenekül, mindenki, aki be van írva a könyvbe.
Jézus az aki Isten népéért fog kiállni, és a nagy nyomorúság idején megmenti Isten népét. Ő kapta ezt a hatalmat, és Jézus nem adja senkinek át ezt a jogot.
Sajnos ebbe az Ige versben akármennyire erőlteted nincs benne konkrétan leírva hogy Jézus és Mihály azonosak lennének, ez csak az Őrtorony belemagyarázata egyébként hol van a Bibliában??? az hogy Jézus közli az apostolokkal és a tanítványokkal hogy ő Mihály arkangyal....
Nos várom az Igehelyet
Elég sokan kiállhatnak a népekért, itt Mihály kiáll a zsidó népért, mert az Ószövetség alapján ő a zsidók egyfajta védő angyala. Így harcolt más pogány népek felett álló bukott angyali fejedelmekkel.
Már csak azért se lehet Jézusra húzni ezt, mert Jézus nem csak a zsidókért áll ki, mint ahogy a Dániel könyvében Mihály, hanem mindenkiért.
Amúgy a Biblia hol használja angyalokra "az Úr" kifejezést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!