A Szentháromság tagadása miatt kellett megváltoztatni a fordítást? Jn 14,11!!!
Úgy tudom a Csia féle fordítás áll legközelebb az eredeti göröghöz, vagy talán JW fordítói találtak még eredetibb iratokat
amivel igazolható az amit tanítanak???
Nagy-nagy érdeklődéssel várom a tanúk válaszát....
Károli fordítás:
Ján 14:7 Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.
Ján 14:8 Monda neki Filep: Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és elég nekünk!
Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nekünk az Atyát?
Ján 14:10 Nem hiszed-e, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki énbennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.
Ján 14:11 Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig nem, magukért a cselekedetekért higgyetek nekem.
Csia-féle fordítás:
7.Ha engem megismertetek volna, Atyámat is ismernétek. Mostantól fogva ismeritek és látjátok őt." 8 "Uram - mondta neki Fülöp -, mutasd meg nekünk az Atyát és ez elég nekünk." 9 "Annyi idő óta veletek vagyok - felelte neki Jézus -, és te nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogy mondhatod: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10 Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya énbennem? A beszédeket, melyeket nektek szólok, nem magamtól szólom. Az Atya, ki bennem marad, végzi a maga munkáit. 11 Higgyétek el nekem, hogy én az Atyában vagyok és az Atya énbennem.
Új világ fordítás:
7 Ha engem ismertetek volna, az Atyámat is ismertétek volna.j Mostantól fogva ismeritek őt, sőt, már láttátok is.”8 Fülöp ezt mondta neki: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk.”9 Jézus így szólt hozzá: „Ennyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem látott, látta az Atyát is. Hogyhogy azt mondod: »Mutasd meg nekünk az Atyát.« 10 Nem hiszed, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem?m Amit mondok nektek, azt nem magamtól mondom, hanem az Atya, aki egységben marad velem, ő viszi véghez a cselekedeteit általam. 11 Higgyétek el nekem, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem. De ha másért nem, a cselekedetekért higgyetek
Kedves Kérdező.
A tanúk mindig minden fordításnál figyelembe veszik a teljes írást, illetve a szövegkörnyezetet. Ezért amikor a Károli, vagy más fordítású Bibliát használjuk, ugyan azt a magyarázatot kapjuk. Ez akkor sem volt másként, amikor csak a Károli, a Csia Lajos, vagy más fordítást használtuk.
Kivéve, ha egy verset kiszakítva magyarázzuk bele az elképzelésünket.
Kérlek figyeld meg, maga Jézus hogyan magyarázza meg a saját szavait.
Pl amikor azt mondta: "Én és az Atya egyek vagyunk"
(János 10:30) 30 Én és az Atya egyek vagyunk.”
(János 17:21, 22) 21 hogy mindnyájan egyek legyenek, mint ahogy te, Atyám, egységben vagy velem, és én egységben vagyok veled, és hogy ők is egységben legyenek velünk, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. 22 Nekik adtam azt a dicsőséget, melyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint ahogy mi is egyek vagyunk.
János a Főpapi imájában kifejti, hogy Ő és az Atyja egységben vannak.
Vagy is Jézus az Atyjával való egységre hívja fel a figyelmet, nem pedig arra, hogy Jézus és az Atya egy Isten három személyben.
Ugyanakkor azért imádkozik Istenéhez, hogy a követői, tanítványai is olyan egyek legyenek, ahogyan Ő egy az Atyával.
A Biblia vers félreérthetetlenül arról az egységről beszél, ami az Atyja és közte van, és a tanítványoknak is ilyen egységben kell lenniük Krisztussal, és az Atyával, és egymással is.
Ellenben a Tanítványainak is egy "testben" kellene élniük", több személyként.
Jézus nem azt mondja itt, hogy Ő olyan Isten, mint az Atyja, vagy hogy Ő az Atya Isten, fiúi megszemélyesítője.
Érdemes megfigyelni, hogy a szent szellem ebből az érvelésből is kimarad, csak úgy, mint amikor Jézus azt mondta, hogy:
(János 17:3) 3 Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.
Ellenben az lett volna a helyes ha azt mondja, hogy "Én, az Atya, és a Szent szellem egyek vagyunk."
Szia
Próbáld elképzelni, hogy ott ülsz Krisztus mellett a többi apostolokkal együtt, akikkel Krisztus beszélget.
Fülöp is feszülten figyel, és ezt kéri Jézustól: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk.” Úgy tűnik, Fülöp ahhoz hasonló látomást vár Istentől, mint amilyenben Mózesnek, Illésnek és Ézsaiásnak volt része. Ám az apostolok sokkal jobbat kaptak azoknál a látomásoknál. Erre utal Jézus, amikor így válaszol: „Ennyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem látott, látta az Atyát is.” Jézus tökéletesen visszatükrözte Atyja személyiségét. Így ha valaki közelebbről megfigyelte az életét, az olyan, mintha látta volna az Atyát is. Az Atya természetesen nagyobb a Fiúnál, ahogyan Jézus ezt ki is fejti: „Amit mondok nektek, azt nem magamtól mondom” János 14:8–10. Az apostolok látják, hogy Jézus bármit tesz, minden érdemet az Atyjának tulajdonít.
Miben hasonlít Jézus az Atyjára?
Az égben Jézus évmilliárdokon keresztül megfigyelhette az Atyját, és tanulhatott tőle. Ennek köszönhetően ugyanúgy gondolkodik, érez és viselkedik, mint ő. "Jézus erre ezt mondta nekik: „Teljesen biztosak lehettek benne, hogy a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak azt teszi, amit az Atyától lát. Mert amiket az Atya tesz, ugyanazokat teszi a Fiú is." János 5.19
Olyan tökéletesen visszatükrözi az Atyja tulajdonságait, hogy ezt mondhatta: „Aki engem látott, látta az Atyát is” János 14:9. Tehát Jézus életének a megvizsgálásával Jehovát is jobban megismerheted. Például az, hogy Jézus könyörületesen bánt az emberekkel, jól mutatja, hogy Jehova mennyire törődik veled.
"Úgy tudom a Csia féle fordítás áll legközelebb az eredeti göröghöz, vagy talán JW fordítói találtak még eredetibb iratokat"
Mind a kettőt rosszul tudod. A Csia-féle fordítás kimondottan rossz fordítás. Egyrészt egy olyan alapszöveget használ, amit már régen meghaladt a kor és van sokkal pontosabb, másrészt az nem fordítás, hogy egymás után pakoljuk a görög szavak valamely magyar jelentését. Gondolj bele, hány olyan angol szó van, aminek te is több magyar jelentését ismered.
A JW-fordítás pedig nem fordítás, hiszen különböző angol fordításokból tákolták össze és írták át, ahol szükségesnek ítélték, hogy megfeleljen dogmáiknak. Az Újvilág Biblia készítői közül nem volt egy sem, aki ismerte volna a héber, arámi és görög nyelveket. Ha senki se ismeri az adott nyelveket, akkor mégis hogy fordítják?
Szegény buta tagokat ezzel kapcsolatban azzal kábítják, hogy nekik vannak görög, héber tagjaik is. Csak szegények annyira tudatlanok, hogy elhiszik ezt a hülyeséget. Mivel a mai héber, görög nyelvnek nem sok köze van a 2000 éves bibliai nyelvhez, az arámi pedig már kihalt nyelv.
JW tanúi nem ismerik Jézus Krisztust, ezért nem is érthetik Isten Igéjét.
Jézus Krisztust csakis a Szent Szellem által ismerhetjük meg személyesen.
A Szent Szellem azért jött, hogy elvezessen minden Igazságra és Jézust dícsőitse.
A Bibliában írtakat is akkor lehet megértni, ha megismerjük az Urat... Ahol az Úrnak lelke, ott a szabadság.
Jézus nyitja fel a pecsétet a Bibliáról, ami a hitetlenek Számára zárva van.
A JW tanúi ezt megoldották sajátos módon átírták a Bibliát, kivettek az evangéliumokból több részt, ami nekik nem tetszett, hogy megértsék a benne írtakat.
Egy érzéki ember, akinek halott a szelleme nem tudja felfogni Isten dolgait.
Újonnan kell születni...
Nem tudják azt sem hová rakni, hogyha meghalunk Jézushoz megyünk a Mennybe...itt akarnak élni a földön. Kb nincs semmi valóságos megtapasztalásuk a Mennyről, hogyis lenne. Pedig ahol Jézus ott van, ott megjelenik a Menny atmoszférája.
Ha hallják is Jézus szelíd hangját azt is elnyomják a tévtanításaikkal.
Talán, ha belekerülnek egy olyan lelki mélységbe, ahonnan csak Jézus tudja kimeneteni Őket, akkor megtanulhatnak csak Rá figyelni.
Addig meg marad a sötétség és abban is a vallásosság dzsungele.
4
"itt akarnak élni a földön."
Kedves Komentelő, Istennek nem változott az a szándéka a lázadással, hogy az emberek a Földön élnek. Az ember a Földön tartó örök élet lehetőségét vesztették el, Jézus pedig ennek visszaállítása érdekében halt meg, nem pedig azért, hogy az égbe menjenek az emberek.
(Ézsaiás 45:18) . . .a föld megformálója és alkotója, aki megszilárdította, aki nem pusztán a semmiért teremtette, hanem azért formálta meg, hogy lakjanak rajta:. . .
A Földet nem azért hozta létre, hogy az elpusztuljon, és megszűnjön rajta az élet. Sőt a Jelenések könyvében ezért Isten kijelentette, hogy elfogja pusztítani azokat akik a földet pusztítják.
Nagyon nagy tévedésben vagy ha úgy véled, hogy Isten szándékát a földdel és a rajta lévő élettel kapcsolatban megváltoztatta, vagy bárki meghiúsítja.
Neked az a képzelgésed, hogy ide átmenetileg érkeztünk, holott a Biblia ilyet sehol nem mond, nem tanít. A Szelídek öröklik a földet, és örökké rajta laknak, vagy is nem mennek innen sehova.
A királyságszövetséget, amit Jézus némelyekkel kötött úgy képzeled, hogy mindenkivel megkötötte.
Az elpecsételtek száma korlátozott, nem mindenkire vonatkozik.
Ha úgy véled, hogy minden ember az égbe kell, hogy menjen, akkor Isten szándékát kizárod az életedből, vagy is meghiúsultnak tekinted, mint amit Isten nem tud megvalósítani. Ugyanakkor Isten nem azért hozta létre a fizikai világot, hogy aztán megszüntesse.
Az embernek ez a rendeltetési helye, nem az ég.
Ezért az embernek a megváltása az Ábrahámnak tett ígérete, és a vele kötött szövetség alapján a Földre vonatkozik, soha nem volt tervében, hogy az ember ha vétkezik, az égbe váltsa meg.
5
Látom bekapcsoltak Nálad egy lemezt.
Ha nincs kapcsolatod az egy igaz élő Istennel...akkor honnan veszed a bátorságot, hogy mindezt kimered jelenteni.
6
Ez nem lemez, hanem Isten élő szava. Továbbra is ezt fogom mondani amit ebben olvasunk, és amit maga Jézus is mondott, és a követőinek, tanítványainak is ugyan ezt a megbizatást adta.
Isten királysága fogja megoldani az emberiség összes problémáit a Földön.
Ez volt Krisztusnak is a központi mondani valója.
Nem pedig az, hogy az embereket felviszi más életformában az égbe.
Isten szava erről szól, nem mi változtattunk ezen.
Ha pedig nem lenne kapcsolatom az egy igaz élő Istennel, akkor nem engedné meg, hogy viseljem a Szent nevét, és azt sem, hogy Róla tanúskodjak, ahogy Jézus is tette. Bizony ez nagy felelősséggel jár.
Te is kimered jelenteni, holott nem Isten királyságát tartod az emberiség egyedüli reménységének.
A földdel kapcsolatos elhatározását kezdték el meghiúsítani, nem az égit.
Ugyanakkor azt is elfelejted, hogy az angyaloknak nincs megváltás, Jézus az emberiséget jött megmenteni attól, hogy a halál örökké része legyen az életüknek.
A lázadó angyaloknak az ezer éves uralom után megszűnik a létezésük. Mint ha Isten soha meg sem alkotta volna Őket.
Az élet ajándék, akár "isteni létformában", akár földi létformában is éljen valaki.
Mind a két életformát a gyermekeinek tekinti, és a halált eszébe sem volt bármelyik életformának a részévé tenni.
Mindannyian Tőle származunk, csak más létformában.
Aki a földön él az ott is marad, nem megy sehova.
A feltámadáskor pedig folytatja azt, amit Ádám miatt az emberiség egy időre elvesztett.
Az nincs kapcsolatban az igaz Istennel, aki azt a hazugságot terjeszti, hogy Jézus az égi életre váltotta meg azokat, akik a Földön vétkeznek.
7
Írom még egyszer, hogy fogalmad nincs Isten királyságáról.
Amikor Jézus mellett dönt egy ember be kerül Krisztus testébe, aza Isten királyságába...a sötétség birodalmából a világosság birodalmába.
Isten királyságába egy név adatott és a Benne való hit : Jézus Krisztus.
Akit a Jehova tanúi megfosztanak Isteni mivoltától a saját maguk vesztére.
Krisztusban lett Isten minden igenje ámenné, a kereszten elvégeztetett a megváltás.
A JW tanúinál ezt nem tudják átvenni a hívők, mert olyan szellemiség uralkodik, ami nem dicsőíti Jézus Krisztust.
A Bibliában sok minden nehezen érthető dolog van, amit egy megváltott, örök életet nyert hívő is lassan ért meg.
Na, de a JW tanúi annyira tudálékosak, hogy az szinte fenomenális... eszik azt a sok almát, de minek, ha Menny Istenével nincs kapcsolat, ami megszakadt ember és Isten között a bűnbeeséskor. Jézus ezért jött, hogy helyreállítsa ezt a kapcsolatot.
Ez a kapcsolat ott van meg, ahol Jézus juhai hallják az Ő hangját és dicsőitik Jézus Krisztust és betartják az 1. és 2 nagy parancsolatot.
Szóval térj meg ! JW tanúinál nem tudsz, 34 év után nehéz is lesz elszakadnod, ahhoz nagy filmszakadás szükséges.
10
Sajnálom, hogy nem értünk egyet. Vállalom a következményeket, ha tévednék.
Szép estét neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!