Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromság tagadása...

A Szentháromság tagadása miatt kellett megváltoztatni a fordítást? Jn 14,11!!!

Figyelt kérdés

Úgy tudom a Csia féle fordítás áll legközelebb az eredeti göröghöz, vagy talán JW fordítói találtak még eredetibb iratokat

amivel igazolható az amit tanítanak???

Nagy-nagy érdeklődéssel várom a tanúk válaszát....

Károli fordítás:

Ján 14:7 Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.

Ján 14:8 Monda neki Filep: Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és elég nekünk!

Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nekünk az Atyát?

Ján 14:10 Nem hiszed-e, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki énbennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.

Ján 14:11 Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig nem, magukért a cselekedetekért higgyetek nekem.

Csia-féle fordítás:

7.Ha engem megismertetek volna, Atyámat is ismernétek. Mostantól fogva ismeritek és látjátok őt." 8 "Uram - mondta neki Fülöp -, mutasd meg nekünk az Atyát és ez elég nekünk." 9 "Annyi idő óta veletek vagyok - felelte neki Jézus -, és te nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogy mondhatod: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10 Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya énbennem? A beszédeket, melyeket nektek szólok, nem magamtól szólom. Az Atya, ki bennem marad, végzi a maga munkáit. 11 Higgyétek el nekem, hogy én az Atyában vagyok és az Atya énbennem.

Új világ fordítás:

7  Ha engem ismertetek volna, az Atyámat is ismertétek volna.j Mostantól fogva ismeritek őt, sőt, már láttátok is.”8  Fülöp ezt mondta neki: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk.”9  Jézus így szólt hozzá: „Ennyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem látott, látta az Atyát is. Hogyhogy azt mondod: »Mutasd meg nekünk az Atyát.« 10  Nem hiszed, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem?m Amit mondok nektek, azt nem magamtól mondom, hanem az Atya, aki egységben marad velem, ő viszi véghez a cselekedeteit általam. 11  Higgyétek el nekem, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem. De ha másért nem, a cselekedetekért higgyetek

okt. 16. 14:49
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:

Hogy ki méltó az örök életre, az majd akkor derül ki, amikor ítéletnap lesz, még én sem mernék ilyet kijelenteni. Az ember bármikor eleshet...

Az örök élet egyébként pedig a Földre szól.

A halhatatlanság pedig azoknak akik királyi és papi tisztséget fognak betölteni Krisztussal a Földön maradottakon.

(Máté 25:40) 40 A király így felel nekik: »Higgyétek el, amit megtettetek e testvéreim legkisebbjeinek egyikével, azt velem tettétek meg.«

Azt sokan nem tudják, hogy akik támogatják ezeket a még földön élő felkenteket, azoknak lesz lehetőségük örökölni a Földet, ha mindvégig kitartanak.

Ezt a Biblia verset sokan úgy magyarázzák, hogy itt a nagyon szegény, nyomorban élő emberekről van szó. Viszont Jézus azokról a testvéreiről beszélt, akik a királyi papsághoz tartoznak. Mivel Ők kevesen vannak, nem tudnák elvégezni a világméretű prédikáló és tanítványképző feladatot.

Ezért ez azokról szól akik Jézus eme testvéreit támogatják, ebben a munkában, illetve ha börtönbe kerülnek a hitükért, vagy valamilyen nehézséggel küzdenek, a földi életre jogosult társaik támogatják őket.

Azonban sokan nem ismerik ezeket az embereket, ezért nem is tudják támogatni őket. Illetve ha tudják, vagy hallottak róla, akkor sem támogatják őket, mert nem hiszik el, hogy ők azok.

Hogy ki fog megmenekülni, azt pedig teljesen biztosra senki nem, mondhatja, még a választottak sem, mivel azok közül még bárki elcsúszhat.

okt. 21. 17:34
 52/54 anonim ***** válasza:

János3,16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az õ egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen õ benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Értem, hogy miért nem érted, mert nincs üdvösséged.

Akikben Benne van Krisztus Szellem, Benne vannak Krisztus testében, a fej Jézus Krisztus.

Nekik örök életük van, imádják a Vőlegényt...visszavárják Jézus Krisztust.

Benned nincs Krisztus Szelleme, azért nem érted és félremagyarázod az Igét.

A Biblia említ olyanokat, akik negtévesztik akár még a választottakat is ..ez nagyon illik Rád. Te nem mész be a Kapun és másokat sem engedsz akadályozol a hitetlendégeddel.

Térj meg a gonosz útjaidról, miért halnál meg !

okt. 21. 18:52
 53/54 anonim ***** válasza:

Nem vagyok gonosz, sosem voltam az.

Szép estét neked is.

okt. 21. 19:18
 54/54 anonim ***** válasza:

Ha nem térsz meg Jézus Krisztushoz, akkor ezt a választ fogod kapni, majd amikor beakarsz jutni a Mennyegzőre:

12 De a vőlegény így válaszolt: »Igazán mondom nektek, hogy nem ismerlek titeket!«

A gonoszokat nem fogják beengedni az biztos.

okt. 22. 13:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!