Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromság tagadása...

A Szentháromság tagadása miatt kellett megváltoztatni a fordítást? Jn 14,11!!!

Figyelt kérdés

Úgy tudom a Csia féle fordítás áll legközelebb az eredeti göröghöz, vagy talán JW fordítói találtak még eredetibb iratokat

amivel igazolható az amit tanítanak???

Nagy-nagy érdeklődéssel várom a tanúk válaszát....

Károli fordítás:

Ján 14:7 Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.

Ján 14:8 Monda neki Filep: Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és elég nekünk!

Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nekünk az Atyát?

Ján 14:10 Nem hiszed-e, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki énbennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.

Ján 14:11 Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig nem, magukért a cselekedetekért higgyetek nekem.

Csia-féle fordítás:

7.Ha engem megismertetek volna, Atyámat is ismernétek. Mostantól fogva ismeritek és látjátok őt." 8 "Uram - mondta neki Fülöp -, mutasd meg nekünk az Atyát és ez elég nekünk." 9 "Annyi idő óta veletek vagyok - felelte neki Jézus -, és te nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogy mondhatod: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10 Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya énbennem? A beszédeket, melyeket nektek szólok, nem magamtól szólom. Az Atya, ki bennem marad, végzi a maga munkáit. 11 Higgyétek el nekem, hogy én az Atyában vagyok és az Atya énbennem.

Új világ fordítás:

7  Ha engem ismertetek volna, az Atyámat is ismertétek volna.j Mostantól fogva ismeritek őt, sőt, már láttátok is.”8  Fülöp ezt mondta neki: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk.”9  Jézus így szólt hozzá: „Ennyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem látott, látta az Atyát is. Hogyhogy azt mondod: »Mutasd meg nekünk az Atyát.« 10  Nem hiszed, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem?m Amit mondok nektek, azt nem magamtól mondom, hanem az Atya, aki egységben marad velem, ő viszi véghez a cselekedeteit általam. 11  Higgyétek el nekem, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem. De ha másért nem, a cselekedetekért higgyetek

okt. 16. 14:49
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:

40

Ahhoz talàlkoznod kell Jézus Krisztussal, Ő a szoros Kapu, Akin àl kellene menned.

Azért mert ezt tudod még nem mentél át Rajta .. különben Jézus tanúja lennél , bizonyságot tudnàl mondani Róla, hogy él...Istenítenéd, mert Jézus Krisztus nevére minden térd meghajol...

De ha Őt Isteníted, Isteníted az Atyát is, sőt hazatérsz az Atyai házhoz. Mennyei állampolgár leszel.

Na ezért vagy még mindig sötétségben....nem világos, hogy miért is Isten Jézus is.

okt. 19. 22:03
 42/54 anonim ***** válasza:
0%

Az tény, hogy az Atyához Jézus közbenjárása által lehet közeledni. Ezt nem is vitatom.

Jézusról pedig abban az értelemben tanúskodom, hogy Ő az emberiség megváltója, akit vártak, nem más. Az első tanítványok is emellett tanúskodtak, de ezzel nem tették félre Jézus Istenét és Atyját, aki az élők Istene.

Mennyei állampolgár soha nem leszek, mivel nem kaptam meghívást, és nem kötött velem szövetséget a királyságába. Én földi reménységű vagyok, a más juhok nagy sokaságához tartozom, akiknek lehetőségük van túl élni a nagy nyomorúságot, feltéve ha végig hűséges maradok.

Ne Jézus Istenítésével jutok az Atyához. Jézus a szószoló, mivel Isten őt nevezte meg erre a feladatra.

Ezért amikor imádkozom, vagy bármit teszek, Istenemhez intézem a szavaimat és kérem, hogy Jézus Krisztus, mint a messiási Királyom által hallgasson meg.

Sehol nincs írva, hogy Jézust megilletné azok a jogok, ami kizárólag az atyjának jár. Ezt pedig maga Jézus is kijelentette, amikor idézte a törvény első szavait.

Sátánnak is megmondta, hogy Istent kell imádni, nem őt.

okt. 20. 08:30
 43/54 anonim ***** válasza:

42

No, de akkor, hogy vagy Jézus tanítványa,

ha nincs kapcsolatod Vele?

Megmondom, sehogy...ezért a egyik legrosszabb vallás a JW tanúk.

Kapcsolat nélküli.

Ha lesz kapcsolatod Jézussal, ezt fogod Neki mondani Uram én Istenem...

Jézus ezután elvezet az Atyához, akit szintén tudsz imádni , Akit addíg nem is ismerhetsz, míg Jézust nem tapasztalod meg.

Ezt a szövetséget Mindenkinek felajánla a Mennyei Atya, ha megtérsz Jézus Krisztushoz.

JW tanúinál nem tudsz megtérni nem vetted még észre, ott senkivel nem kötött szövetséget Isten. Ott senki nem mennyei állampolgár....félrevezetés megy ezügyben is.

okt. 20. 14:38
 44/54 anonim ***** válasza:
26%

43

Úgy vagyok a tanítványa, ahogy mások is, akik nem találkoztak Jézussal, de tanultak róla, és tőle az írásokból.

"Boldogok akik nem látnak és hisznek"

Jézus nem kötötte személyes találkozáshoz azt, hogy a tanítványa legyél, nem értem, ki és miért találta ki ezt.

A Bibliában pedig sehol nem írja, hogy mindenkivel szövetséget köt a királyságára.

(Máté 20:21) . . .„Mondd, hogy e két fiam közül az egyik a jobb, a másik pedig a bal kezedhez üljön le a királyságodban.”

(Máté 20:23) . . .de hogy ki ül a jobb kezemhez, és ki a balhoz, azt nem én döntöm el. Azok fognak ott ülni, akiknek elkészítette azt az én Atyám.”

Ebbe még Jézusnak sincs beleszólása, és az Atya dönti el. Jézus nem egyenlő az Atyával, vannak jogok, amiket Jézus nem kaphat meg, hanem az az Atyja tartja meg magának. Jézus nagyszerű példát mutatott a szerénységben, és kifejezte, hogy nem egyenlő Istennel.

Az erre elpecsételteknek meghatározott száma van. Ezért is nevezi "kicsiny nyájnak".

(Lukács 12:32) 32 Ne félj, kicsiny nyáj, mert az Atyátok helyesnek látta, hogy nektek adja a királyságot.

A paradicsom pedig a földön van, nem az égben. Mindig is földi értelemben beszél a "paradicsomról".

Sajnos az írásoknak ezt az részét kihagyod.

(Jelenések 3:12) 12 Aki győz, azt oszloppá teszem Istenem templomában, és semmiképpen nem megy ki abból többé, és felírom rá Istenem nevét, Istenem városának, az új Jeruzsálemnek a nevét, mely az égből, Istenemtől száll alá, és az én új nevemet.

Jézus itt az Atyja nevéről is beszél, és arról, hogy neki új neve lesz.

Két személy, nem egy.

A megtérés pedig nem azt jelenti, amit sokaknak tanítanak.

Nem is egy nap alatt történik, hanem egy folyamata annak, hogy hátat fordít a régi életének, és Isten akaratának szenteli az életét. S akkor keresztelkedhet meg.

okt. 20. 17:35
 45/54 anonim ***** válasza:

44

Én megtapasztaltam, hogy Jézus él....ez a "találkozás" Isten szeretét és minden értelmet felülhaladó békességét eredményezte a lelkemben.

Megváltoztatta az addig Istentelen életemet Isten felé fordította az utamat, Neki tetsző életet eredményezte.

Jézus tanítványa lettem.

Máté 28:19

Ezért menjetek el a nemzetekhez, és tegyetek TANÍTVÁNYOMMÁ minden embert az egész világon! Merítsétek be őket az Atya, a Fiú és a Szent Szellem nevébe!

Ő a jó Pásztorom Zsolt 23

Ő a Főpapom.

Zsidókhoz 6:20

ott, ahová Jézus bement. Értünk ment be oda, hogy utat készítsen a számunkra, hiszen mindörökké Jézus lett a Főpap, Melkisédek rendje szerint.

Akkor ezt miért is akarod tanításokkal megmásítani.

okt. 20. 18:44
 46/54 anonim ***** válasza:
0%

45

Én is határozottan biztos vagyok benne, hogy Jézus él. Isten a szellemével leíratta, hogy feltámadt.

Ha csak akkor hinném el, hogy Jézus él, ha "személyesen" találkoznék vele, akkor nem lenne elegendő Isten szellemének a munkája a hithez, mert fizikai meggyőződés is kellene hozzá.

Én másként tapasztaltam, hogy Jézus él, és támogat.

A Máté evangéliuma alapján pedig, minden emberhez elmegyünk, és tanítványokat képzünk, hogy megtartsák Jézus parancsát, és megkereszteljük őket az Atya a Fiú és a szent szellem nevében.

Senki nem másított meg semmit.

Egyszerűen arról van szó, hogy Isten földre vonatkozó szándékát, amiért Jézus is meghalt, semmisnek nyílvánítod.

Jézus az Ádámtól örökölt bűntől szabadít meg, hogy élhessünk a földön.

Ha pedig ettől szabadított meg, akkor miért az égbe mennénk, mikor Ádám sem ment volna soha oda, ha nem vétkezik.

Jézus halálát azzal hozod összefüggésbe, hogy az égi életre váltott meg.

Erről szó sincs. Azzal kevered, hogy némelyeket akikkel újszövetséget kötött, vagy is királyság szövetséget, az mindenkire érvényes, és a halála erre vonatkozik.

Az évezredek folyamán Isten sokféle szövetséget kötött az emberekkel. Ezek nem évültek el, Krisztus halálával. Ellenben Isten lenne a szövetséget megszegő.

Az emberek voltak akik megszegték Istennel való szövetséget, ezért Isten szakít azokkal, akik nem támogatják az elhatározását. Ezt tette az Izraelitákkal is.

Jézus azt mondta, hogy Isten királyságát kell támogatni, ami az égben már létrejött, és hamarosan a Földre is kiterjed.

Már most megkell tanulni úgy élni egymás mellett, hogy méltóak legyünk az életre.

okt. 20. 19:06
 47/54 anonim ***** válasza:
44%

"Egyszerűen arról van szó, hogy Isten földre vonatkozó szándékát, amiért Jézus is meghalt, semmisnek nyílvánítod"

Új élet Krisztusban

3 Mivel Krisztussal együtt feltámadtatok a halálból, a mennyei dolgokra törekedjetek, hiszen Krisztus is a mennyben ül, Isten jobb oldalán! 2 A mennyei dolgokon gondolkozzatok, ne a földieken járjon az eszetek! 3 Hiszen meghaltatok, az új életetek pedig Krisztussal együtt Istenben van elrejtve. 4 Igen, a mi új életünk már Krisztusban van, s amikor majd ő megjelenik, akkor vele együtt ti is dicsőségesen megjelentek.

Gondolom ezt az Igét Te nem veszed figyelembe, mert nem érted ...

okt. 20. 20:01
 48/54 anonim ***** válasza:
A keresztény igazság nem egy sor hitvallás, erkölcsi kódex vagy vallásos előírások betartása. Jézus az igazság, és a kereszténység Krisztus. Semmi szükség rá, hogy bárkinek a vallását vagy az életmódját támadjuk. Csak annyi a dolgunk, hogy megláttassuk velük, kicsoda Jézus valójában. Ahogy a Biblia mondja, bátorítanunk kell őket, hogy maguk is érezzék és lássák, hogy jó az Úr (Zsolt. 34:8). A végén mindig Jézus győzedelmeskedik. Az emberek semmit sem mondhatnak ellene. Senki más nem üdvözít és gyógyít, nem űz ki démonokat, és nem tölt be túlcsorduló örömmel. EGYEDÜL CSAK JÉZUS! Dicsőség Istennek!
okt. 20. 21:50
 49/54 anonim ***** válasza:

47

Kedves Kérdező. Az általad idézett versek azokra vonatkoznak, akikkel királyság szövetséget kötött Jézus. Ez pedig nem mindenkire vonatkozik, csak a "kicsiny nyáj" tagjaira.

Én értem, hogy miről van szó, mivel a Biblia magyarázatot fűz ahhoz, amit olvasunk. De ahhoz kutatni kell, hogy helyesen értelmezzük.

A felületes olvasás, egyéni magyarázatot szűl, személyes, egyéni értelmezéssel.

Nem véletlen mondta Isten, hogy az írásokat kutatni kell, nem csak elolvasni, mint egy más fajta könyvet.

(Példabeszédek 2:4–6) 4 ha folyton keresed ezeket, mint az ezüstöt, és folyton kutatsz utánuk, mint a rejtett kincsek után, 5 akkor megérted, mit jelent mélységesen tisztelni Jehovát, és meg fogod ismerni Istent. 6 Mert Jehova ad bölcsességet, a szájából ismeret és tisztánlátás származik.

Az aranyásók is mélyre hatolnak, hogy egy kisebb rögöt felszínre hozzanak, de még, azután is csiszolni kell, megkell tisztítani, hogy tiszta aranyat kapjon.

Tehát az égi elhivatásukhoz méltóan törekedjenek.

Az új éneket, az új életükkel csak ők fogják tudni, ahogy a Jelenések könyve írja:

(Jelenések 14:3) 3 És amit a trón előtt és a négy élő teremtmény meg a vének előtt énekelnek, mintha új ének lenne, és senki sem volt képes megtanulni azt az éneket, csak a száznegyvennégyezer, akiket a földről vettek meg. . .

(Jelenések 14:4) . . .Ezeket az emberek közül vették meg zsengéül az Istennek és a Báránynak,

Ők azok akik az első feltámdásban részesülnek, ezért nevezi "zsengének".

Rajtuk nem fog a második halál, mivel halhatatlanságot kapnak.

okt. 21. 10:20
 50/54 anonim ***** válasza:

49

Ez Rád is vonatkozna, ha megtérnél Jézus Krisztushoz.

Nekem ezmiatt adott örök életet...stb.

okt. 21. 13:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!