A Szentháromság tagadása miatt kellett megváltoztatni a fordítást? Jn 14,11!!!
Úgy tudom a Csia féle fordítás áll legközelebb az eredeti göröghöz, vagy talán JW fordítói találtak még eredetibb iratokat
amivel igazolható az amit tanítanak???
Nagy-nagy érdeklődéssel várom a tanúk válaszát....
Károli fordítás:
Ján 14:7 Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.
Ján 14:8 Monda neki Filep: Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és elég nekünk!
Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nekünk az Atyát?
Ján 14:10 Nem hiszed-e, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki énbennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.
Ján 14:11 Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig nem, magukért a cselekedetekért higgyetek nekem.
Csia-féle fordítás:
7.Ha engem megismertetek volna, Atyámat is ismernétek. Mostantól fogva ismeritek és látjátok őt." 8 "Uram - mondta neki Fülöp -, mutasd meg nekünk az Atyát és ez elég nekünk." 9 "Annyi idő óta veletek vagyok - felelte neki Jézus -, és te nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogy mondhatod: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10 Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya énbennem? A beszédeket, melyeket nektek szólok, nem magamtól szólom. Az Atya, ki bennem marad, végzi a maga munkáit. 11 Higgyétek el nekem, hogy én az Atyában vagyok és az Atya énbennem.
Új világ fordítás:
7 Ha engem ismertetek volna, az Atyámat is ismertétek volna.j Mostantól fogva ismeritek őt, sőt, már láttátok is.”8 Fülöp ezt mondta neki: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk.”9 Jézus így szólt hozzá: „Ennyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem látott, látta az Atyát is. Hogyhogy azt mondod: »Mutasd meg nekünk az Atyát.« 10 Nem hiszed, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem?m Amit mondok nektek, azt nem magamtól mondom, hanem az Atya, aki egységben marad velem, ő viszi véghez a cselekedeteit általam. 11 Higgyétek el nekem, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem. De ha másért nem, a cselekedetekért higgyetek
10
Talán meg kéne kérdezned Jézus Krisztust..
Ugye hogy nincs Vele kapcsolatod ?
11
Kedves Komentelő
A Bibliát Isten a szellemével íratta. Minden ami abban van azt a célt szolgálja, hogy azokkal összhangban éljünk az életünket. Ezért akik olvassák, és alkalmazzák Isten alapelveit, tanácsait, azok együtt működnek a szellemmel, amivel leíratta azt.
Így egységbe, összhangban élnek Istennel is, és Jézus tanításaival is.
Jézus pedig azt ígérte, hogy akik így élnek, azokat támogatni fogja a világrendszer befejezéséig.
Hiszem, és vallom ennek alapján, hogy kapcsolatban vagyok Jehovával, és a fiával Jézussal is.
Ha kérdésem van, akkor imádkozom, elmondom a kérdéseimet és kérem, hogy segítsen válaszokat kapni.
Utána pedig válaszok után kutatok, Isten szellemmel írott szavában.
Ha Jézus személyesen kezdene el mindenkinek válaszokat adni, akkor Isten szava másodrendűvé válna, sőt feleslegessé, mert Jézus személyesen adja meg a válaszokat.
Isten mindenkorban elmondta, hogy azért kell a szavát olvasni, mert abból tudjuk meg mit vár el tőlünk.
Az első keresztényeknek sem volt "személyes" kapcsolatuk Jézussal, mert a szellem vezette őket, mikor mit tegyenek, emlékeztette őket a tanultakra, hogy mit mondjanak, hova menjenek, vagy hova ne menjenek.
Közben kutatták az írásokat, hogy azzal összhangban éljenek, tanítsanak, mert Jézus megmondta, hogy az Igazság Isten szava.
12
Csak azt tudnám ezeket minek írtad le...ettől csak önigazult lehetsz...
13
Kedves Komentelő.
Ez nem önigazolás, hanem a Biblia szavánalk az igazolása. A Bibliában sehol nincs kihangsúlyozva, részletezve, hogy az első keresztényeknek személyszerint, egyenként volt élő kapcsolatuk Jézussal. Jézus akkor volt ott, den nem látható módon, ha többen összegyültek a nevében, és tanulmányozták Isten szavát, és utána alkalmazták azokat az életükben.
A Jeruzsálemni vének is úgy hoztak döntéseket a gyülekezetek számára, hogy alaposan vizsgálták az írásokat, amit a szellemmel íratott Isten, és vezette őket, hogy helyesen értelmezzék.
Tudod, hogy a Bereabeliek miért kaptak dicséretet?
(Cselekedetek 17:10, 11) 10 A testvérek azonnal, még éjjel elküldték Pált is, és Silást is Bereába. Amikor megérkeztek, bementek a zsidók zsinagógájába. 11 Ezek pedig nemesebb gondolkodásúak voltak, mint a tesszalonikaiak, ugyanis rendkívül készségesen fogadták Isten szavát, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok. . .
Azt olvassuk, hogy a Bereában élő testvérek nemesebb gondolkodásúak voltak, mint a Tessalonikában élők. Nem hivatkoztak arra, hogy nekik "élő kapcsulatuk" van Jézussal személyesen.
Az első Tanítványoknak úgy volt kapcsolatuk a feltámadt Jézussal, és ezáltal Jehovával, hogy a szellem vezette őket az írások által is, naponta vizsgálták gondosan Isten szavát.
Nem felületesen elolvastak egy verset.
Ha mindenkinek személyes, egyéni kapcsolata van Jézussal, akkor minek voltak a vének kinevezve? Jézus soha nem mondta, hogy egyénileg személy szerint fogja a szellemieket kiosztani, hanem embereket fog erre felhasználni. Nem egy ember hozza a döntést, hanem azok akiket kinevez erre a feladatra, és azoknak szót kell fogadni.
(Héberek 13:17) 17 Engedelmeskedjetek azoknak, akik vállalják köztetek a vezetést, és rendeljétek alá magatokat nekik, mert ők őrködnek felettetek, mint akik számot fognak adni erről. Így ezt örömmel teszik majd, és nem sóhajtozva, ami a károtokra lenne.
A kinevezetteknek példamutatóaknakkell lenniük nem csak az élet minden területén, hanem jó tanítóknak is, akik összhangban a szellemmel írott írásokból oktatnak tanítanak, és vigyáznak a nyájra.
Személyesen is ismerik a juhaikat, gondjaikat, és a juhok is személyesen ismerik egymást és a gondjaikat, örömeiket.
Isten az írások által erre tanít, vezet bennünket, és a felvigyázók is erre az egységre segítik a tagokat, hogy egy egységes népe legyen Istennek, és Krisztusnak.
Kolossé 2
8 Meglássátok, hogy senki ne legyen, a ki bennetek zsákmányt vet a bölcselkedés és üres csalás által, mely emberek rendelése szerint, a világ elemi tanításai szerint, és nem a Krisztus szerint való:
9 Mert Õ benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg.
Kolossé JW.org
8 Vigyázzatok, nehogy bárki is rabul* ejtsen titeket a filozófia és a megtévesztő, értelmetlen elképzelések által,k amelyek emberek hagyományaira és a világ elveire épülnek, nem pedig Krisztusra. 9 Mert benne teljes mértékben megvan Isten összes tulajdonsága.
Csak, hogy tudd Jézus a Te Bibliád szerint is Isten.
De mivel nem hiszed, mert nem ezt tanítják Neked a vének a széles úton lehetsz csak, de osztod az észt...
Isten bocsássa meg.
15
A Háromsághívők gondolják úgy ezt a verset, hogy Isten mint személy lakik Krisztusban. Pedig ez a vers Isten természetére utal, ami Krisztusban is megtalálható, nem pedig személyre.
Ha megvizsgáljuk a szövegkörnyezetet, Krisztus isteni természettel” bír.
Vagy is ugyanazok a tulajdonságai vannak, mint az Atyjának, ami nem jelenti, hogy egyenlő személy vele.
Ugyanakkor azt is olvashatjuk, hogy Isten akarata, vagy döntése, hogy ilyen természettel rendelkezzen. Ha Jézus lenne a mindenható Isten, vagy egyenlő az Atyjával, akkor miért dönt olyasmiről az Atya Jézussal kapcsolatban, ami eleve Jézusé is?
Földi szolgálata alatt Jézus megismertette másokkal, amit Atyjától tanult, és tetteivel visszatükrözte azokat a tulajdonságokat, melyeket Atyja plántált belé.
Ezért ha tanulmányozzuk Jézus személyiségét, tetteit, akkor ebből tudjuk, hogy az Atyjának milyen személyiségbeli tulajdonságai vannak.
Ugyanakkor Pál elmondja, hogy Jézus leül az Atyja jobbjára. Tehát az
Az Ógörög—magyar szótár szerint a the·oʹtész (alanyeset, amelyből a the·oʹté·tosz származik) jelentése: „istenség, isteni természet” (Györkösy Alajos, Kapitánffy István és Tegyey Imre szerkesztésében, Budapest, 1990, 497. o.).
Istensége vagy isteni természete nem teszi Jézust mint Isten Fiát az Atyjával egyenrangúvá és hasonlóan örökkévalóvá, mint ahogy az „emberiség” vagy az „emberi természet” sem jelenti azt, hogy minden ember egyenrangú vagy egyidős.
16
Ha ezt Jézussal elhiteted nyert ügyed van, bölcsebb vagy, mint Jézus.
Az igazaknak ezt nem tudod beadagolni, hamisságot messziről elkerülik.
Nem mondtam olyat, hogy "bölcsebb" vagyok Jézusnál, Jézussal pedig nem kell semmit elhitetni, ha valaki, akkor Ő ismeri az igazságot.
Az igazság maga Isten szava.
Hogy kik tartoznak az igazságosak közé, azt Isten fogja elbírálni az alapján, hogy kik éltek összhangban az igazsággal, vagy is Isten szavával.
18
Most nem tudod, hogy Jézus Krisztus az Igazság?
Én meg mondom Neked, hogy az igazak imádják Jézus Krisztust, akikben benne van Krisztus szelleme, akiket az Atya kiválasztott a Fia Számára.
Akik ellene vannak Jézus Krisztus Istenségének hamisak.
19
Sajnálom, hogy ebben nem értünk egyet. Jehovát kell imádni, és neki kell imádatot bemutatni. Jézusnak, mint Jehova felkent királyának engedelmességgel, tisztelettel, hálával tartozunk az ezer éves uralom végéig, mint ha az Atyának engedelmeskednénk. De nem imádattal tartozunk neki.
Krisztus nem a mindenható Isten, sosem volt az, és soha nem is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!