Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentháromság tagadása...

A Szentháromság tagadása miatt kellett megváltoztatni a fordítást? Jn 14,11!!!

Figyelt kérdés

Úgy tudom a Csia féle fordítás áll legközelebb az eredeti göröghöz, vagy talán JW fordítói találtak még eredetibb iratokat

amivel igazolható az amit tanítanak???

Nagy-nagy érdeklődéssel várom a tanúk válaszát....

Károli fordítás:

Ján 14:7 Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.

Ján 14:8 Monda neki Filep: Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és elég nekünk!

Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nekünk az Atyát?

Ján 14:10 Nem hiszed-e, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki énbennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.

Ján 14:11 Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig nem, magukért a cselekedetekért higgyetek nekem.

Csia-féle fordítás:

7.Ha engem megismertetek volna, Atyámat is ismernétek. Mostantól fogva ismeritek és látjátok őt." 8 "Uram - mondta neki Fülöp -, mutasd meg nekünk az Atyát és ez elég nekünk." 9 "Annyi idő óta veletek vagyok - felelte neki Jézus -, és te nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogy mondhatod: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10 Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya énbennem? A beszédeket, melyeket nektek szólok, nem magamtól szólom. Az Atya, ki bennem marad, végzi a maga munkáit. 11 Higgyétek el nekem, hogy én az Atyában vagyok és az Atya énbennem.

Új világ fordítás:

7  Ha engem ismertetek volna, az Atyámat is ismertétek volna.j Mostantól fogva ismeritek őt, sőt, már láttátok is.”8  Fülöp ezt mondta neki: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk.”9  Jézus így szólt hozzá: „Ennyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem látott, látta az Atyát is. Hogyhogy azt mondod: »Mutasd meg nekünk az Atyát.« 10  Nem hiszed, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem?m Amit mondok nektek, azt nem magamtól mondom, hanem az Atya, aki egységben marad velem, ő viszi véghez a cselekedeteit általam. 11  Higgyétek el nekem, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem. De ha másért nem, a cselekedetekért higgyetek

okt. 16. 14:49
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:

Ettől a sok tudástól még mindig nem hallod a jó Pásztor hangját.... Éden kertből is ezért lettek kiűzve Ádám és Éva.

Csak Isten ad olyan szívet és a Szent Szelleme által Krisztus értelmét, ezt nem tudod magadtól Biblia olvasással, tudással megszerezni.

Jeremiás 24:7

És szívet adok nékik, hogy megismerjenek engemet, hogy én vagyok az Úr, és õk én népemmé lesznek, én pedig Istenökké leszek, mert teljes szívökbõl megtérnek hozzám.

Zsidókhoz 8:10

Mert ez az a szövetség, melyet kötök az Izráel házával, ama napok multán, mond az Úr: Adom az én törvényemet az õ elméjökbe, és az õ szívökbe írom azokat, és leszek nekik Istenök és õk lesznek nekem népem.

okt. 19. 19:54
 32/54 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Nem pont ezzel az eggyel van a bajom. Hanem, hogy frankón be lehet azonosítani a jehovás szövegeket azzal, hogy van benne kisbetű-nagybetű hiba. Ezt észrevételezném.

Csak azért gondoltam, hogy lehet, hogy van valami vallási oka, ugyanúgy, mint a születésnap vagy a vérátömlesztés tiltásának — megkérnélek rá, hogy ezekről ne próbálj meggyőzni, hallottam rengetegszer, bevallom, kicsit unom is.

okt. 19. 20:11
 33/54 IstenGyermeke1 ***** válasza:

A teljes Biblia Jézus KETTŐS TERMÉSZETÉT tanítja. Hogy értünk emberré lett, s mint ember engedelmeskedett az Atya akaratának, hogy mi is azt tegyük. De mint Isten egylényegű az Atyával.

okt. 19. 20:13
 34/54 anonim ***** válasza:

Értem, tehát ha valaki imádja Jézust, akkor ő is feltámadhat és élhet majd örökké, igaz?

okt. 19. 20:36
 35/54 anonim ***** válasza:
0%

33,34

Te jó Isten...

még a kis-nagy betük írásainak is misztikus jelentést akarsz a Tanúkkal szemben bemagyarázni?

Semmi vallásos oka nincs, személyes helyesírási hibám nem vallási jellegű...

Nem semmi amiket ide összehordassz...

okt. 19. 21:19
 36/54 anonim ***** válasza:
0%

Tévedsz, Jézusnak nincs kettős személyisége, és az Atyja készített neki emberi testet, hogy Ádámmal legyen egyenértékű. Másként nem lehetett megoldani, hogy a megváltó megszülessen.

Amikor pedig megkeresztelkedett, akkor Isten az égben töltött időszakokat a szellemével emlékezésre segítette.

Jézus nem volt soha Isten, isteni természete volt, ahogy az ember is kapott Isten tulajdonságaiból néhányat, még sem váltunk mindenható Istenné.

okt. 19. 21:24
 37/54 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Kérlek, értelmezd, amit írtam, s csak azután próbálj meg belekötni. Kettős természetet írtam.

Amit írsz, tömény eretnekség, nem is reagálok rá.

Megint nem írtam ilyet. Semmit nem akarok belemagyarázni. Csak felfigyeltem rá, hogy sok jehovás válaszában szinte ismertetőjegyként észre lehet ezeket venni. S olyan abszurd dolgokat is tanít a JW, hogy ez tökéletesen beillene. De, mint mondtad, helytelen volt a feltételezés.

Mivel minden egyes szavamat kiforgatod, értelmetlen bármit is írnom.

Laudetur Iesus Christus!

okt. 19. 21:32
 38/54 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat, hogy elírtam, de

Jézusnak nincs "kettős természete".

Eredetileg soha nem lett volna emberré, ha Ádám nem vétkezik.

Az angyalok egyébként sem hagyhatják el a rendeltetési helyüket, életközegüket, Isten engedélye nélkül. De azt is csak akkor és azért, és ha feladatot kell teljesíteniük a földön.

Jézusnak nem volt kettős természete, mivel teljesen Ádámmal egyenértékű emberként kellett megszületnie, semmilyen isteni természet nem lehetett benne. Ellenben nem lenne megfelelő a megváltás értéke.

Úgy vélem nem érted azt, mit jelent, hogy "isteni természet".

Krisztus emberré válása előtt olyan élet formában élt, amilyenben a többi angyal is, hogy Isten közelségébe tudjanak élni.

Fizikai test nem élhet ott.

Erről az életformáról lemondott, hogy alacsonyabb létforma legyen.

Nem az istenségéről mondott le, hanem az égi életében való beosztásáról, rangjáról.

okt. 19. 21:43
 39/54 anonim ***** válasza:

36

"Jézus nem volt soha Isten, isteni természete volt, ahogy az ember is kapott Isten tulajdonságaiból néhányat, még sem váltunk mindenható Istenné."..

Neked tuti nem Istened, csakhogy Nàla nélkül még az Atyához sem tudsz menni.

Ha Jézust nem találtad meg, az Atyát sem fogod.

okt. 19. 21:46
 40/54 anonim ***** válasza:
0%

36

Nem Krisztus az Istenem, hanem Krisztus Istene, és Atyja, akit Jehovának hívnak.

Ki mondta, hogy az Atyához, nem Jézuson keresztül lehet közeledni?

Össze-vissza kevered itt a szavaimat.

okt. 19. 21:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!