A Szentháromság tagadása miatt kellett megváltoztatni a fordítást? Jn 14,11!!!
Úgy tudom a Csia féle fordítás áll legközelebb az eredeti göröghöz, vagy talán JW fordítói találtak még eredetibb iratokat
amivel igazolható az amit tanítanak???
Nagy-nagy érdeklődéssel várom a tanúk válaszát....
Károli fordítás:
Ján 14:7 Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.
Ján 14:8 Monda neki Filep: Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és elég nekünk!
Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nekünk az Atyát?
Ján 14:10 Nem hiszed-e, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki énbennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.
Ján 14:11 Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig nem, magukért a cselekedetekért higgyetek nekem.
Csia-féle fordítás:
7.Ha engem megismertetek volna, Atyámat is ismernétek. Mostantól fogva ismeritek és látjátok őt." 8 "Uram - mondta neki Fülöp -, mutasd meg nekünk az Atyát és ez elég nekünk." 9 "Annyi idő óta veletek vagyok - felelte neki Jézus -, és te nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogy mondhatod: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10 Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya énbennem? A beszédeket, melyeket nektek szólok, nem magamtól szólom. Az Atya, ki bennem marad, végzi a maga munkáit. 11 Higgyétek el nekem, hogy én az Atyában vagyok és az Atya énbennem.
Új világ fordítás:
7 Ha engem ismertetek volna, az Atyámat is ismertétek volna.j Mostantól fogva ismeritek őt, sőt, már láttátok is.”8 Fülöp ezt mondta neki: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk.”9 Jézus így szólt hozzá: „Ennyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem látott, látta az Atyát is. Hogyhogy azt mondod: »Mutasd meg nekünk az Atyát.« 10 Nem hiszed, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem?m Amit mondok nektek, azt nem magamtól mondom, hanem az Atya, aki egységben marad velem, ő viszi véghez a cselekedeteit általam. 11 Higgyétek el nekem, hogy én egységben vagyok az Atyával, és az Atya egységben van velem. De ha másért nem, a cselekedetekért higgyetek
20
"Krisztus nem a mindenható Isten, sosem volt az, és soha nem is lesz."
Ez a mondatod az antikrisztus teológiája.
Azért elég durva, hogy ilyent le mersz írni.
Majd, amikor Jézus Krisztus itélőszéke előtt állsz kiváncsi lennék mondod-e Neki?
"De nem imádattal tartozunk neki."
A Jehova tanúi sok évtizeden keresztül azt tanították, hogy Jézust is megilleti az imádat és neki is be lehet mutatni. Talán az 1960-as évek körül változott meg ez a teológiai tan. Akkor ők hazudtak és meg akarták vezetni az akkori embereket?
21
Mivel Jézust nem fogadod el, hogy az angyalok fejedelmeként élt a földre jövetele előtt, és azt sem, hogy Istennek Ő az elsőszülött tereménye, ezért gondolod, hogy Istennel egyenlő.
Az írások viszont határozottan utalnak erre, sőt maga Jézus is határozottan elutasította, hogy Ő az Istennel egyenlő.
Személy szerint, továbbra is Jehovát tekintem a mindenható Istenemnek, Krisztust, mint Jehova felkent kinevezett királyának, és a gyülekezet fejének, akinek engedelmességgel tartozunk.
Vállalom a felelősséget.
22
Kedves Válszoló.
Jól tudom, hogy az utolsó napok kezdetén, elején, sok kiigazítani való várt még a Hű és értemes rabszolgára. A dohányzásról való leszokáshoz 6.hónapot kaptak, a karácsony megünneplését elhagyták, stb.
Napjainkban is folyamatosan tisztítja meg Krisztus a gyülekezetet, hogy az igazsággal, Isten szavával összhangban mutassanak be imádatot Jehovának.
Jehova Tanúi pedig nem teológiát hanem teokratikát tanulnak, a kettő nem ugyanaz. Isten előre megmondta Dánielnek, hogy az igazság fokozatosan fog feltárulni, nem egyszerre. Jézus sem mondott el mindent a Tanítványainak, ami akkor még nem vonatkozott rájuk, úgy sem értették volna meg, és elterelődött volna a figyelmük arról az időszakról, amiben éltek.
Nekik az akkorra vonatkozó feladatokat kellett elvégezni. Egyébként pedig a hitehagyásnak pedig bekellett következni, a próféciák alapján.
Ha mindent úgy hagynánk ahogy elsőre értelmezi valaki, akkor Isten szavának helyes értelmezéséről hamisan írna a Biblia.
A szellem mindenre megtanít a kellő időben és módon, Jézus semmit nem hagy úgy ahogy van, mert akkor nem lennének megtisztítva a pogány, másvallású elemektől.
Ezt nem vagyok képes felfogni! Miért nem képes egyetlenegy Jehova tanúja sem megkülönböztetni a tulajdonnevet — ami nagybetűvel írandó — a köznévtől, az IGÉTŐL, a MELLÉKNÉVTŐL és HATÁROZÓSZÓTÓL — valamint az összes viszony- és mondatszótól. Erre egy második osztályos gyermek is képes.
Azt megértem, hogy a tanúkat mint a saját egyházatok nevét nagybetűvel írjátok, valamint az Isten Nevét és a Rá vonatkozó névmásokat és metoforikus főneveket — ezzel nincsen semmi baj —; hanem hogy teljesen véletlenszerű szavakat is (pl.: hű, máshol láttam a szakorvos, izraelita meg más hasonló szavakat is nagybetűvel, ami utána egy mondattal már helyesen szerepelt).
Vagy a magyar helyesírás is a Sátántól való, és csak megtéveszti az embereket? Világosítson fel valaki erről, ha kérhetem.
Ez azért elég fontos dolog, hogy Jézus imádható-e vagy sem, vagy nem így gondolod? Sok tok évtizeden keresztül a teológiátok szerint az volt. Újra kérdezem, az akkori Jehova tanúi vezetői, vénei hazudtak és megvezették tagjaikat? Akik úgy haltak meg Jehova tanúi, hogy imádták Jézust is, mert az volt az akkori teológia nálatok, azok nem részesülnek a feltámadásban sem?
25
Bocsánatot kérek ha megbántottalak azzal, hogy néha a nagybetűs caps lock úgy marad. Nem szándékos.
Vajon miért kell ezért Sátánt ide illeszteni? Én elhiszem, hogy undorotsz tőlünk, de nem mi vagyunk az ellenség, akit ezzel a megtévesztő "sátánozással" akarsz befeketíteni.
26
Kedves Válaszoló
Nem értem miért gondolod ezt, hiszen azok akik még ennyit sem tudtak, akkor is feltámadásban fognak részesülni. Sőt azok is akik nem tartoztak Isten népének választottjaihoz egyik korban sem.
De vannak akik igen, és mamár nem fiatalok. Még sem gondolják azt, hogy nem fognak feltámadn.
23
Nem tudom miért nem érted Jézus Krisztus Istenségét...
Ján ev.1
Az Ige emberré lett
1 Kezdetben volt az Ige,[a] aki Istennel együtt volt, és maga is Isten volt. 2 Az Ige kezdetben együtt volt Istennel. 3 Minden az Ige által jött létre, nélküle egyetlen teremtmény sem keletkezett. 4 Benne volt az élet, amely a világosság volt az emberek számára. 5 A világosság[b] fénylik a sötétségben, de a sötétség sohasem tudta legyőzni, feltartóztatni vagy megérteni.
14 Az Ige hús-vér emberré lett, és közöttünk élt, mi pedig közelről szemléltük a dicsőségét. Igen, a Mennyei Atyától származó egyszülött Fiú dicsőségét, akiben az isteni kegyelem és a valóság teljessége lakik.
Ha a fenti Ige szakaszból nem megy át a lényeg, akkor sötétségben vagy, nem fogadtad be Jézus Krisztust.
Nélküle még tévelyeg a lelked.
Azt különben mivel magyarázod, hogy az Ö juhai hallják az Ő hangját....persze egyértelmű, hogy Te még nem hallod, mert nem az Ő juhai közé tartozol.
Az ige, isteni volt, nem pedig egyenlő az Istenével és Atyjával.
A teljes Biblia alapján Jézus alárendeltségben van a Teremtőjéhez képest.
Ez teokratikusan így van megírva.
Egyedül Isten, nincs alávetve senkinek, a fiú, és a többiek igen.
(1Korintusz 11:3) 3 De szeretném, ha tudnátok, hogy minden férfi feje Krisztus, az asszony feje a férfi, Krisztus feje pedig Isten.
(János 20:17) . . .»Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.«”
Jézus a mi Istenünknek nevezte az Atyját, vagy is Jézusnak is az Istene, akinek engedelmességgel tartozik.
Ebből nem következtethetek arra, hogy Jézus mint mindenható Isten, felmegy a mindenható Istenéhez. Ugyanakkor egy halhatatlan Isten nem tud lejönni emberként meghalni. Ellenben nem lenne halhatatlan.
Egyáltalán nem mondtuk, hogy Jézus nem vett részt a teremtésben. De nem teremtő mindenható Istenként. De ettől nem vált egylényegű teremtő Istenné az életadójával.
Az élethez szükséges erőt, Isten biztosítja, nem Jézus, aki maga is az Atyjának köszönheti az életét.
(János 6:57) . . .én az Atya miatt élek, . . .
Túlmisztifikáljátok, ahogyan más vallásokban is teszik. Isten népe soha nem vallotta, hogy Isten háromság. Kizárólag egyedülinek nevezi.
Sátán és a démonai is képesek voltak emberi testet ölteni, és lejöttek a Földre. Akkor Ők is mindenható Istenek?
Azzal, hogy nem teszem egyenlővé Krisztust az Atyjával, még elfogadom Isten felkent Királyának, és a gyülekezet fejének. Vallom, hogy Jézus Isten szellemével vezeti a gyülekezetet.
Krisztus a hatalmát kapta, és nem véglegesen.
Dávid is kapott királyi hatalmat Istentől, de ezzel nem vált a mindenható Istennel egy rangúvá. Isten bárkinek adhat hatalmat, de úgy, hogy az akaratával összhangban kell kormányoznia.
Egyedül Sátán az, aki nem azzal összhangban kormányoz. Még is hatalma van, de nem lett egyenlő Istennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!