Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik keresztény felekezetek...

Melyik keresztény felekezetek utasítják el a szentháromságot és hisznek egy oszthatatlan Istenben?

Figyelt kérdés
Jehova tanúi és az unitáriusokon kívül.

okt. 31. 19:52
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
30%

Tanulmányozd

[link]

okt. 31. 20:02
 2/66 anonim ***** válasza:
51%
Akik a Szentháromságot elutasítják, azok nem keresztények. Nincs velük bajom, de nem azok.
okt. 31. 20:05
 3/66 anonim ***** válasza:
58%
Már az apostoli hitvallásban is Szentháromság egy Isten szerepel.
okt. 31. 20:13
 4/66 anonim ***** válasza:
28%
Mindazok, akik figyelmen kívül hagyják a Bibliát, a Teremtőt és az ő Fiát, Krisztust.
nov. 1. 00:09
 5/66 IstenGyermeke1 ***** válasza:
21%
Azok nem keresztények.
nov. 1. 07:43
 6/66 A kérdező kommentje:
Tök jó hogy öten szóltak hozzá de egyik sem válaszolt a kérdésre. Szerintük meg ti nem vagytok keresztények hanem bálványimádó pogányok. Kérném a kérdésre válaszoljon minden hozzászóló.
nov. 1. 08:05
 7/66 anonim ***** válasza:
28%

Szervusz.

Azok az Izraeliták, vagy Ábrahámi vallások, akik a judaizmus eredeti tanítása szerint imádják Istent. Monoteisták, és a fordítások alapján Isten mindenkor mono Isten.

A Biblia idézeteket, szándékosan a Károli fordítás szerint írom:

Márk 12:29 Halljad, Izrael: Az Úr, a mi Istenünk egy Úr!

Ez összhangban van az első parancsolattal, amit maga Krisztus is vallott, és határozottan kiemelt. Jézus a "mi Istenünknek nevezte", vagy is az Ő Istene is.

απεκριθη ο ιησους οτι πρωτη εστιν ακουε ισραηλ κυριος ο θεος ημων κυριος εις εστιν

János 17:3 Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.

αὕτη δέ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωή ἵνα γινώσκωσιν σὲ τὸν μόνον ἀληθινὸν θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας Ἰησοῦν Χριστόν

auté de esztin é aióniosz dzóé ina ginószkószin sze ton

MONON aléthinon theon kai on apeszteilasz iészun khriszton

A forditásban a MONO Istenként utal a Teremtőre, és utána említi meg a küldöttet, Krisztust.

Isten határozottan elmondta, hogy Ő egyedüli, és nem osztozkodik az istenségén, a dicsőségén senkivel, a faragott bálványokkal sem.

(5Mózes 4:39) az igaz Isten fenn az égben és lenn a földön, és rajta kívül nincs más.

(Ézsaiás 44:6) . . .»Én vagyok az első és az utolsó. Rajtam kívül nincs Isten.

Isten A Biblia első lapjaitól kezdve, nem második szám első személyében, hanem elsőszám első személyében nyilatkozik magáról. Ellenben azt olvasnánk, hogy "rajtunk kívül nincs más".

Isten fia nem létezett örökké, tehát nem lehet Istenével együtt "első" Isten. Ugyanakkor az ajándékba kapott hatalmat az ezer év után visszadja Istenének, hogy Istené legyen a teljes hatalom ahogy kezdetben is volt.

nov. 1. 08:53
 8/66 anonim ***** válasza:
17%

Kérem törölni a válaszomat,

Bocsánat, elnéztem a kérdést, és nem keresztény felekezetet írtam.

nov. 1. 08:54
 9/66 anonim ***** válasza:
42%
6: mindenki a kérdésre válaszolt: Nincsenek ilyenek.
nov. 1. 09:09
 10/66 anonim ***** válasza:
49%

A kereszténységben sose volt vita tárgya Krisztus Istensége, mivel a Biblia írja szó szerint. Attól, hogy az igazság neked nem tetszik, még a válaszok nem válnak rosszá.

nov. 1. 11:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!