Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik keresztény felekezetek...

Melyik keresztény felekezetek utasítják el a szentháromságot és hisznek egy oszthatatlan Istenben?

Figyelt kérdés
Jehova tanúi és az unitáriusokon kívül.

okt. 31. 19:52
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
38%

Tedd hozzá, hogy az ördögtorony olvasatában csak. Mert én még nem hallottam, hogy Isten külön megnyilatkozott volna.

nov. 3. 13:08
 52/66 anonim ***** válasza:
45%

51, nem is fogod olvasni.

Akkor saját maguk ellen beszélnének azok, akikről Isten szava ír.

Pedig határozott kijelentést tesz arról, hogy kik azok akik "paráználkodnak a világgal, azok emberi uralkodóikkal"

Sok vér tapad a kezükhöz, mert nem Krisztus királyságát, hanem emberi uralmakat támogattak, és a vallás vezetők a keresztényeket egymással ölették meg.

A többiről már nem is beszélek, mindenki láthatja, hallhatja.

nov. 3. 13:29
 53/66 anonim ***** válasza:
49%
Szerinted én paráználkodok a világgal és uralkodókkal? Miért rágalmazol egyes emberek tettei alapján több milliárd embert? Ezt tanítja az ördögtorony vallása? Isten óvjon mindenkit attól a hamis szektától.
nov. 3. 13:37
 54/66 anonim ***** válasza:
45%

53

Kedves hozzászóló.

Én nem személyeskedem, mindenki megtalálhatja az írásokban a saját magára vonatkozó betartani valót.

Mint írtuk többen is, a Biblia "rágalmaz", vagy is jelenti ki ezt.

Itt nem szexuális paráználkodásról van szó, Isten ezt a kifejezést használja azokra, akik kapcsolatot ápolnak a világgal.

Ha megfigyelted volna a mondatomat láthatnád, hogy Isten az aki ezt leíratta, nem én találtam ki.

A 48-as hozzászóló határozottan leíratta, hogy nem a Tanúk vádolnak, a Bibliában Isten utal vallásokra, és azokra akik ezeket teszik, és akik támogatják, vagy tagjai ezeknek a vallásoknak, emberi uralmaknak, ha hallgatólagosan is.

A felháborodásod alaptalan.

Nálunk őrtorony van, ami nem vallás, hanem egy havi folyóirat.

Ez a folyóirat pedig kizárólag Biblia idézeteken alapul.

Isten nem vallásokat hozott, vagy hoz létre.

nov. 3. 18:14
 55/66 anonim ***** válasza:
62%

"azokra akik tagjai ezeknek ... emberi uralmaknak, ha hallgatólagosan is."

A jt mindnyájan állampolgárai valamelyik országnak, betartják a törvényeit, fizetik az adót, tehát minimum hallgatólagosan támogatják az emberi uralmakat.

nov. 3. 18:19
 56/66 IstenGyermeke1 ***** válasza:
47%

Csak bibliai idézeteteken? És a belehamisított kontextusból kiragadott "források" is azok? A szentírási idézeteket is kiforgatjátok és azok is a hamis NWT-ből vannak. És a Szentírás tanítása és az Ördögtorony közé előszeretettel tesztek – helytelen módon – egyenlőségjelet.

Isten nem hozott létre vallásokat. EGY VALLÁST hozott létre: a kereszténységet, melynek általa alapított ága Katolikus Anyaszentegyház. Ebből szakadtak ki a többiek, megtagadva a Krisztussal való teljes közösséget.

Megjegyezném, hogy ti is kapcsolatot ápoltok a világgal.

"Nem azt kérem tőled, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól." (Jn 17,15)

nov. 3. 18:21
 57/66 anonim ***** válasza:
32%

"EGY VALLÁST hozott létre: a kereszténységet, melynek általa alapított ága Katolikus Anyaszentegyház. Ebből szakadtak ki a többiek, megtagadva a Krisztussal való teljes közösséget."

Ez azért egy kicsit pontatlan, leegyszerűsített. A buddhizmusról pl. nehéz azt állítani, hogy a keresztény, katolikus vallásból szakadt volna ki.

nov. 3. 18:30
 58/66 anonim ***** válasza:
46%

Lényegében bárki írhat bármit, minden szócséplés felesleges, mert a végén úgy is az jön ki, hogy egyedül a ti szektátok igaz :D

nov. 3. 18:33
 59/66 anonim ***** válasza:
47%

55

Kedves hozzászóló.

Valaki ezzel kapcsolatban nem rég írt erről.

Sajnálatos, hogy a Bibliában leírtakat nem veszed figyelembe, csak felületesen értelmezed ezeket, és ellentmondásba keveredik Isten szava.

Az első keresztények sem voltak a világrésze, ahogy Jézus sem, csak mert egy adott országban kellett élniük.

Azzal, hogy megadod a császárnak ami jár, azzal nem támogatod, hanem Isten rendeletének teszel eleget.

(János 15:19) . . .nem vagytok része a világnak,. . .

Ezt nem mondta volna Jézus, ha nem így lenne, pedig Ők is adóztak, és betartottak bizonyos törvényeket, de nem mindegyiket.

Kérlek olvasd el figyelmesen, hogy Jézus mit mondott az Ő uralmáról, talán megérted, mit jelent emberi uralmakat támogatni:

(János 18:36) 36 Jézus így válaszolt: „Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, a szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Az én királyságom azonban nem innen való.

Jézus is megfizette az adót, ahogy a többi tanítványok is, még sem voltak a világ része, vagy uralkodóinak támogatója.

(Róma 13:1, 2) 13 Mindenki rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől. A létező hatalmak Istentől kapták a viszonylagos hatalmukat. 2 Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, Isten intézkedésével száll szembe.. . .

A keresztények az emberei hatalmakhoz, viszonylagosan kell alkalmazkodniuk. A törvények amit bekell tartaniuk, azok Isten törvényében is benne vannak, ezért nem csinálnak mást, mint Isten elrendezése alapján élnek.

A keresztény itt él a világban, de csak részlegesen alkalmazkodik.

Akkor támogatnám az emberi hatalmakat, ha rájuk szavaznék, és részt vennék a nacionalista, nemzeti érdekek ápolásában.

A keresztények pedig nem engedelmeskednek minden emberi törványnek:

(Cselekedetek 4:18, 19) 18 Azzal hívatták őket, és megparancsolták nekik, hogy ne beszéljenek, és ne is tanítsanak Jézus nevében. 19 Péter és János azonban ezt felelte nekik: „Hogy helyes-e Isten szemében inkább rátok hallgatni, semmint Istenre, ítéljétek meg magatok.

A keresztény inkább vállalja a börtönöket, vagy a halált is, de olyan törvényeket nem tart be, amiket Isten határozottan tilt, vagy megkövetel.

nov. 3. 18:46
 60/66 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Olvasd el, mit írtam mégegyszer. Mit írtam, ki hány vallást hozott létre? A buddhizmust véleményem szerint emberek alapították, akik próbáltak egyes metafizikai jelenségeket megmagyarázni.

nov. 3. 19:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!