Melyik keresztény felekezetek utasítják el a szentháromságot és hisznek egy oszthatatlan Istenben?
Tedd hozzá, hogy az ördögtorony olvasatában csak. Mert én még nem hallottam, hogy Isten külön megnyilatkozott volna.
51, nem is fogod olvasni.
Akkor saját maguk ellen beszélnének azok, akikről Isten szava ír.
Pedig határozott kijelentést tesz arról, hogy kik azok akik "paráználkodnak a világgal, azok emberi uralkodóikkal"
Sok vér tapad a kezükhöz, mert nem Krisztus királyságát, hanem emberi uralmakat támogattak, és a vallás vezetők a keresztényeket egymással ölették meg.
A többiről már nem is beszélek, mindenki láthatja, hallhatja.
53
Kedves hozzászóló.
Én nem személyeskedem, mindenki megtalálhatja az írásokban a saját magára vonatkozó betartani valót.
Mint írtuk többen is, a Biblia "rágalmaz", vagy is jelenti ki ezt.
Itt nem szexuális paráználkodásról van szó, Isten ezt a kifejezést használja azokra, akik kapcsolatot ápolnak a világgal.
Ha megfigyelted volna a mondatomat láthatnád, hogy Isten az aki ezt leíratta, nem én találtam ki.
A 48-as hozzászóló határozottan leíratta, hogy nem a Tanúk vádolnak, a Bibliában Isten utal vallásokra, és azokra akik ezeket teszik, és akik támogatják, vagy tagjai ezeknek a vallásoknak, emberi uralmaknak, ha hallgatólagosan is.
A felháborodásod alaptalan.
Nálunk őrtorony van, ami nem vallás, hanem egy havi folyóirat.
Ez a folyóirat pedig kizárólag Biblia idézeteken alapul.
Isten nem vallásokat hozott, vagy hoz létre.
"azokra akik tagjai ezeknek ... emberi uralmaknak, ha hallgatólagosan is."
A jt mindnyájan állampolgárai valamelyik országnak, betartják a törvényeit, fizetik az adót, tehát minimum hallgatólagosan támogatják az emberi uralmakat.
Csak bibliai idézeteteken? És a belehamisított kontextusból kiragadott "források" is azok? A szentírási idézeteket is kiforgatjátok és azok is a hamis NWT-ből vannak. És a Szentírás tanítása és az Ördögtorony közé előszeretettel tesztek – helytelen módon – egyenlőségjelet.
Isten nem hozott létre vallásokat. EGY VALLÁST hozott létre: a kereszténységet, melynek általa alapított ága Katolikus Anyaszentegyház. Ebből szakadtak ki a többiek, megtagadva a Krisztussal való teljes közösséget.
Megjegyezném, hogy ti is kapcsolatot ápoltok a világgal.
"Nem azt kérem tőled, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól." (Jn 17,15)
"EGY VALLÁST hozott létre: a kereszténységet, melynek általa alapított ága Katolikus Anyaszentegyház. Ebből szakadtak ki a többiek, megtagadva a Krisztussal való teljes közösséget."
Ez azért egy kicsit pontatlan, leegyszerűsített. A buddhizmusról pl. nehéz azt állítani, hogy a keresztény, katolikus vallásból szakadt volna ki.
Lényegében bárki írhat bármit, minden szócséplés felesleges, mert a végén úgy is az jön ki, hogy egyedül a ti szektátok igaz :D
55
Kedves hozzászóló.
Valaki ezzel kapcsolatban nem rég írt erről.
Sajnálatos, hogy a Bibliában leírtakat nem veszed figyelembe, csak felületesen értelmezed ezeket, és ellentmondásba keveredik Isten szava.
Az első keresztények sem voltak a világrésze, ahogy Jézus sem, csak mert egy adott országban kellett élniük.
Azzal, hogy megadod a császárnak ami jár, azzal nem támogatod, hanem Isten rendeletének teszel eleget.
(János 15:19) . . .nem vagytok része a világnak,. . .
Ezt nem mondta volna Jézus, ha nem így lenne, pedig Ők is adóztak, és betartottak bizonyos törvényeket, de nem mindegyiket.
Kérlek olvasd el figyelmesen, hogy Jézus mit mondott az Ő uralmáról, talán megérted, mit jelent emberi uralmakat támogatni:
(János 18:36) 36 Jézus így válaszolt: „Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, a szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Az én királyságom azonban nem innen való.
Jézus is megfizette az adót, ahogy a többi tanítványok is, még sem voltak a világ része, vagy uralkodóinak támogatója.
(Róma 13:1, 2) 13 Mindenki rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől. A létező hatalmak Istentől kapták a viszonylagos hatalmukat. 2 Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, Isten intézkedésével száll szembe.. . .
A keresztények az emberei hatalmakhoz, viszonylagosan kell alkalmazkodniuk. A törvények amit bekell tartaniuk, azok Isten törvényében is benne vannak, ezért nem csinálnak mást, mint Isten elrendezése alapján élnek.
A keresztény itt él a világban, de csak részlegesen alkalmazkodik.
Akkor támogatnám az emberi hatalmakat, ha rájuk szavaznék, és részt vennék a nacionalista, nemzeti érdekek ápolásában.
A keresztények pedig nem engedelmeskednek minden emberi törványnek:
(Cselekedetek 4:18, 19) 18 Azzal hívatták őket, és megparancsolták nekik, hogy ne beszéljenek, és ne is tanítsanak Jézus nevében. 19 Péter és János azonban ezt felelte nekik: „Hogy helyes-e Isten szemében inkább rátok hallgatni, semmint Istenre, ítéljétek meg magatok.
A keresztény inkább vállalja a börtönöket, vagy a halált is, de olyan törvényeket nem tart be, amiket Isten határozottan tilt, vagy megkövetel.
Olvasd el, mit írtam mégegyszer. Mit írtam, ki hány vallást hozott létre? A buddhizmust véleményem szerint emberek alapították, akik próbáltak egyes metafizikai jelenségeket megmagyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!