Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van bármilyen hiteles bizonyít...

Van bármilyen hiteles bizonyíték Jézus Istenségére?

Figyelt kérdés

márc. 31. 18:55
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/136 anonim ***** válasza:
0%

Mit láttam be szerinted?

Imádod Istent akinek a létezésére semmi bizonyíték. Kijelentetted, hogy arra sincs bizonyíték, hogy nem én vagyok Isten.

Mivel az egyik alaptalan állítást elfogadtad igaznak, feltételeztem,hogy a másik alaptalan állítást is elfogadod igaznak akkor pedig elkezdesz engem imádni mint Istent.

Persze lehet, hogy belekavarodtunk mert legalább kettő két és fél pipás válaszoló van itt szerintem és te lehet a másik vagy.

ápr. 7. 19:07
 62/136 anonim ***** válasza:
49%

62

Beláthatod, hogy lehetsz te Isten, attól még az imádatot ki kell érdemelned, s te nagyon messze állsz ettől!

Főleg, ha még a helyesírással is gondjaid vannak!

ápr. 7. 19:13
 63/136 anonim ***** válasza:
ápr. 7. 19:29
 64/136 Jézus szolgája ***** válasza:
0%

Tapasztalod, mérheted, kimutathatod a jelenlétét.

ha igy van akkor tapasztalod Istent,hisz minen ami van az maga ő.

Csak azért mert te hiszel Istenben még nem fog létezni.

na ez oda vissza igaz,de dicsösség az úrnak,az ö léte nem rajtunk múlik.

Isten létezésére sincsen bizonyíték és arra sem, hogy a Bibliai Jézus létezett volna.

hogy Isten létezik e? csak olvazsd el a bibliát,pld jelenések beszámol a vég ídök röl,mely a szemünk láttára teljesednek be.olyanokat mond meg előre mejek mind be teljesültek és teljesülnek,ijen pontos leírás nem lehet csak úgy véletlenül.de ezt inkább az érti aki olvasa és hisz is.....

hogy Jézus létezet e egyáltalán?

A tudósoknak alapos okuk van hinni abban, hogy Jézus létezett. A Britannica Hungarica ezt a megállapítást teszi az első és második századi történetírók utalásairól, melyek Jézusra és az első keresztényekre vonatkoznak: „Ezekből a forrásokból [egyértelműen kiderül], hogy az ókorban még a kereszténység ellenzői sem vonták kétségbe [Jézus] történetiségét – ahogy tették azt, megalapozatlanul, a XVII. század végétől a XX. század elejéig némely bibliakritikai irányzatok.”

Egy 2006-ban megjelent könyv kijelenti: „Ma egyetlen neves tudós sem vonja kétségbe, hogy élt egy Jézus nevű zsidó férfi, aki József fia volt. Mindannyian készséggel elismerik, hogy rengeteget tudunk a tetteiről és a tanításairól” (Jesus and Archaeology).

A HIDEG SEM LÉTEZIK,CSAK A MELEG HIÁNYA,ÉS FORDÍTVA.

nem értetted,ennek a jelentése az hogy,akkik számára nem létezik Isten,az csak az Isten hiánya miatt van.

elmondok egy történetet,és léptem.

volt egy hivő férfi aki elment a fodrászhoz,a fodrász ateista volt és volt vele néhány vendég akik szintén ateisták voltak.

és munka közben föl hozódott Isten.

a fodrász teljes meg gyözödéssel állitotta hogy Isten nem létezik.

és csak mondta és mondta.

a hivö férfi meg kérdeztte hogy hogyan állithatja ezt oly biztosan?

nevezünk a fodrászt fodrásznak,a hivöt férfinek..

fodrász:Isten ugye bár jó,szeret azt mondja ne ölj stb,

férfi:igen persze.

fodrász:ő minden probléma megoldója.

férfi.igen.

fodrász: akkor mondja már meg nekem hogy mért van ennyi szenvedés háboru rosz dolgok a világban?

ha Isten létezne nem tenne e valamit?.

férfi:a férfi el magyarázta volna nekik hogy létezik a sátán is,és ki miért felelös,de tudta hogy mivel ateisták nem fognak hinni a sátán ban sem.

így nem tudott nekik válaszolni rá,és ki sétált az ajtón.

és meg látott ott egy koldust aki ápolatlan hajjal és szakállal volt.

és vissza ment a fodrász hoz,és így szolt neki.

úram,szerintem fodrászok nem léteznek.

fodrász:de hát úram hogy mondhat iet,hisz látja hogy itt vagyok.

férfi:nem nem fodrászok nincsenek,mert ha volna akkor nem volnának a világban olyan ápolatlan haju és szakálu emberek mint ott kint az a férfi.

fodrász:de hát én már kértem azt a férfit hogy jöjön be hozzám,és akár ingyen is meg nyírom,de hát akár hánszor is kérem nem akarja és nem met mond.

hát akkor tehetek én róla ha ö nem fogadja el a segitségemet?....

férfi:na ez az,tehet e Isten arról hogy az emberek nem akarják el fogadni a segitségét?.

na ezért van ennyi nyomoruság a világban,mert hiába nyujta Isten a segitö kezét ha fojton csak elutasitják.......

sok ember fojton elutasitja Istent,és csak akkor fogják látni mikor már késö.

az úr segitsen mindenkin és áldjon titeket az úr.

ápr. 7. 19:41
 65/136 anonim ***** válasza:
0%

63

"Beláthatod, hogy lehetsz te Isten, attól még az imádatot ki kell érdemelned, s te nagyon messze állsz ettől!"

A te imádatodtól. De elég rossz keresztény lehet, hogy ha nem imádod Istent.

De ha én lennék Isten akkor több millió keresztény imádna már most is.

Aztán arról is megfeledkezel, hogy például a 10 parancsolat úgy kezdődik, hogy "Uradat Istenedet imádd". Tehát ott van már a megkövetelés, hogy imádják az emberek.

Ha lemészárolnék pár ezer vagy millió embert akkor elkezdenél imádni?

Vagy ha ölbetet kézzel végignézném ahogy embereket bántanak és beteg emberektől tartanám vissza a gyógyulást jelentő gyógyszert?

A logikád már ott is lebukott, hogy ha én vagyok Isten akkor a "te nagyon messze állsz ettől" egy nagyon fölényeskedő kijelentés a mindenható és mindentudóval szemben. Pusztán azért mert nem érted a nagyobb tervet. Micsoda ateista hozzáállásod van neked.

65

"hogy Jézus létezet e egyáltalán?

A tudósoknak alapos okuk van hinni abban, hogy Jézus létezett."

Ne keverjük a történelmi Jézust a Bibliaival.

"sok ember fojton elutasitja Istent,és csak akkor fogják látni mikor már késö."

Rendszeresen olyan dolgokat írsz amikbe belehetne helyettesíteni rengeteg másik istenséget és el lehetne mondani neked is. Egyet leszámítva elutasítod az összes többi istent. Ha tévedsz pont ugyan úgy pórul jársz.

ápr. 7. 20:04
 66/136 anonim ***** válasza:
49%

66

"De elég rossz keresztény lehet, hogy ha nem imádod Istent."

Ebben igazad van!

Amit te a Bibliából olvastál ki az mind hazugság. Az eredeti könyvek rég elvesztek, a mai példányok hatalomvágyból készült hamisítványok, amik egy vérengző, félelemkeltő, önimádó, tömeggyilkost próbálnak Istenként eladni!

Az igazi Istent, a Teremtőt nem kell imádni, csak lehet, szabadakaratból!

ápr. 7. 20:34
 67/136 Jézus szolgája ***** válasza:
0%

Ne keverjük a történelmi Jézust a Bibliaival.

de hát ha neked már sem a tudomány,történelem,sem a biblia,sem semmi.akkor mi?

ennyi erővel mért is nem létezik?.

milyen bizonyíték van rá hogy nem létezik?

de mindegy,ezért is mondtam hogy nem érdemes ezen vitázni.

szerintem nincs azal semmi baj ha valaki hisz,és persze azal sem aki nem.

majd a végén úgy is kiderül,csak nem mindegy ha késő,de ez a szabad akarat.

én hiszem és tudom hogy van és létezik,mert már sok jelekel és csodákkal mutatta meg magát,persze neked való szinülek ez csak valami szerencse,vagy bármi más lenne. vagy magától való gyógyulás,stb,stb.az ateista is hivö.hisz hinniekel azt hogy nincs ezis csak egyfajtája a hitnek,Isten áldjon.

ápr. 7. 20:57
 68/136 Jézus szolgája ***** válasza:
0%

amikbe belehetne helyettesíteni rengeteg másik istenséget.

de egy sem adta a megváltást,a mennybe vezető utat.

és egy sem jelentette ki hogy nincs más Isten,mert a többi csak bálvány.

és egy sem tesz jeleket és csodákat mindent alátámasztva ami a bibliában van magáról és az eljövendö napokró is a mai napig is és örökké,csak Jézus.

ápr. 7. 21:04
 69/136 anonim ***** válasza:
48%
Igazad van. Na itt látszik, hogy Jézus szolgája értéket ad át, míg az értetlenelnek.
ápr. 7. 21:34
 70/136 anonim ***** válasza:
48%
...Míg az értetlenek a kifogásokat keresik
ápr. 7. 21:36
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!