Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van bármilyen hiteles bizonyít...

Van bármilyen hiteles bizonyíték Jézus Istenségére?

Figyelt kérdés

márc. 31. 18:55
 81/136 Jézus szolgája ***** válasza:

"ennyi erővel mért is nem létezik?."

Írtam én, hogy nem létezik?

de hát ha neked már sem a tudomány,történelem,sem a biblia,sem semmi.akkor mi?"

Ez mégis honnan jött neked??

hát már bocs,de ha a bibliából idézek,nem jó neked mivel azt nem tartod hitelesnek,és nem fogadod el.

ha tudomány történelemmel mutatom hogy Jézus létezett,az sem fogatható el számodra,hisz az már nem a bibliából van,hanem emberi kuttatások ból emberi bizonyítékokból.

ha sem hit sem biblia sem emberek álltal ki mutatott eredmény,akkor még is hogyan lehetne alátámasztani?.

Jézus nem csak hogy Isten,hanem mindég is az volt és lesz örökké.

Filippi 2:6-11

(A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,:) Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén; És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig. Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való; Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Az egy sem az jó megfogalmazás.

egyet értünk...csak hogy nem pont így,ha nem hogy Jézuson kívül egy sem.

Hagyjál már az ilyen süket dumákkal. Még a saját vallásotokat sem látjátok át tévedhetetlenül.

még ha kívülről is fujom a bibliát akkor sem fogom teljesen ki ísmerni úgy hogy ne tudjon nekem újat adni mutatni.Isten igéje élö és ható és kimeríthetetlen.

mi emberek nem vagyunk tökéletesek,csak Isten az és csak ö a tévedhetetlen.

és nem vagyunk különbek nálad sem senki másnál.

ez nem erröl szól,hanem Jézusról,:(aki külömbnek jobb nak nem jónak mert csak Isten a jó,hanem jobbnak,tissztának tökéletesnek,tesz minket,és Isten gyermekévvé.:).

csak Isten a minden ható és mindent tudó.

ápr. 9. 10:56
 82/136 anonim ***** válasza:

"hát már bocs,de ha a bibliából idézek,nem jó neked mivel azt nem tartod hitelesnek,és nem fogadod el."

Mert számomra nem lesz hiteles és bizonyíték sem valami azért mert neked tetszik.

De ha gondolod én rugalmas vagyok, fogadjuk el hitelesnek DE akkor ugyan ilyen alapon fogadjunk el hitelesnek az összes létező vallási iratot aztán majd ha az ellentmondásokat kibogoztad akkor majd vissza térhetünk erre.

"ha tudomány történelemmel mutatom hogy Jézus létezett,az sem fogatható el számodra,hisz az már nem a bibliából van,hanem emberi kuttatások ból emberi bizonyítékokból.

ha sem hit sem biblia sem emberek álltal ki mutatott eredmény,akkor még is hogyan lehetne alátámasztani?."

Ha magaddal szeretnél vitatkozni ahhoz nem szükséges ide írnod. Én nem vontam kétségbe a történelmi Jézus létezését!!

A Bibliai Jézus létezésére vagy arra, hogy létezne Isten illetve Istennek bármi köze lenne Jézushoz már nincs tudományos bizonyíték. Tehát akkor mi is a problémád? Én elfogadtam és el is fogadom azt amit a tudomány bizonyított.

"Jézus nem csak hogy Isten,hanem mindég is az volt és lesz örökké."

Hited szerint. Higgyél benne ha szeretnél, engem nem zavar. Azonban itt bizonyítékról volt szó amit továbbra sem tudtál mutatni de valamiért megveszetten próbálod behazudni, hogy bizonyított.

"még ha kívülről is fujom a bibliát akkor sem fogom teljesen ki ísmerni úgy hogy ne tudjon nekem újat adni mutatni.Isten igéje élö és ható és kimeríthetetlen."

Mivel mindent is bele lehet magyarázni és annak az ellenkezőjét is. Pont ahogyan azt teszik is sokan így az Isten követésének a módja csak találomra működik, hogy ki szerint mik a szabályok és mik nem.

Nagyon ügyes az Isten, hogy egy olyan Bibliát "adott" az embereknek ami esetén senki nem tudja, hogy hogyan is kéne pontosan értelmezni.

ápr. 9. 11:23
 83/136 Jézus szolgája ***** válasza:

Mert számomra nem lesz hiteles és bizonyíték sem valami azért mert neked tetszik.

azért nem is lesz az,amért az az egész élet amely pont úgy zajlik és fog befejeződni ahogyan benne van....

Én nem vontam kétségbe a történelmi Jézus létezését!!

Én elfogadtam és el is fogadom azt amit a tudomány bizonyított.

hát akkor ezek szerint csak létezik Jézus,mivel a tudomány is mondja hogy létezet.

és itt nem egy másik Jézusról beszél,mert csak egy volt a világon,és pontosan azokkal a tulajdonságokkal rendelkező Jézust ismeri el a tudomány,amely a bibliában is szerepel,pld ács tanító stb.tehát ami azt jelenti hogy biztos hogy arról a Jézus ról van szó amely a bibliában szerepel.

már pedig ha ez így van már eleve az is alátámasztja a bibliát,még ha számodra nem is 100%-ban, de ez már akkor is a biblia mellet áll.

tudomány :Isten létére?:

felfedezés, amely teremtőre utal az a szerző szerint az, hogy a molekuláris biológia feltárta, hogy az élő sejtekben az információs nanotechnológia csodálatos világa van jelen.

„Ezek közé tartozik a digitális kód a DNS-ben és az RNS-ben – apró, bonyolultan felépített molekuláris gépek, amelyek tárolási és átviteli képességeikben messze meghaladják a mi digitális csúcstechnológiánkat. És még Richard Dawkins is elismerte, hogy „a gének gépi kódja kísértetiesen számítógépszerű” – ami, úgy tűnik, egy programozómester tevékenységére utal, aki az élet eredeténél dolgozik. Legalábbis a modern biológia felfedezései nem olyanok, mint amit bárki elvárna a vak materialista folyamatoktól” – írja Meyer.

Mindez aláhúzza a tudomány üzenetéről alkotott közfelfogás és a tudományos bizonyítékok tényleges eredményei közötti növekvő eltérést. Az elmúlt évszázad nagy felfedezései távolról sem „vak, könyörtelen közömbösségre” utalnak, hanem az élet és a világegyetem kiváló tervezettségére, és vitathatatlanul arra, hogy mindezek mögött egy intelligens teremtő áll”

na vajon ki lehet ez az intelligens teremtő?....

hát ki más ha nem Isten....

Hited szerint. Higgyél benne ha szeretnél, engem nem zavar.

köszönöm.

de valamiért megveszetten próbálod behazudni, hogy bizonyított.

erre nincs szügség hisz ezt nem csak a mi hitünk bizonyítja,hanem amint följebb látod a tudomány is,mejet te azért már csak elfogadsz,legalább is ezt mondtad.

Nagyon ügyes az Isten, hogy egy olyan Bibliát "adott" az embereknek ami esetén senki nem tudja, hogy hogyan is kéne pontosan értelmezni.

nos én inkább bölcsnek nevezném.de híd el hogy csak az nem tudja értelmezni akiben nincs meg Jézus,:(akiben nincs meg a fiú és a szentlélek.:)

de már tovább nem magyarázkodom,Isten áldjon titeket,és kívánom hogy az úr nyitja meg a szemeket.

utólag még egy ige.

János evangéliuma 9:39

Jézus ekkor azt mondta: „Azért jöttem a világra, hogy ítéletet tartsak: hogy akik vakok voltak, lássanak, és akik látnak, vakok legyenek.”

Isten áldjon titeket.

ápr. 9. 14:42
 84/136 anonim ***** válasza:

"azért nem is lesz az,amért az az egész élet amely pont úgy zajlik és fog befejeződni ahogyan benne van...."

Itt mit szerettél volna írni?

"hát akkor ezek szerint csak létezik Jézus,mivel a tudomány is mondja hogy létezet."

Történészek jó része elismeri, hogy létezhetett egy Jézus nevű tanító. Azt nem, hogy ez a Jézus nevű tanító csodákat tett volna vagy köze lenne valamilyen istenséghez.

Ez utóbbit kéne bizonyítani a kérdésnél és ezt nem sikerült eddig.

"már pedig ha ez így van már eleve az is alátámasztja a bibliát,még ha számodra nem is 100%-ban, de ez már akkor is a biblia mellet áll."

Képzeld nem a Biblia az egyetlen egy könyv amiben istenekről van szó és valódi személyekről akik régen éltek. Attól még, hogy a benne említett személyek vagy egy részük nem fiktív karakterek hanem valódi személyeken alapultak attól még a hozzájuk kötött természetfeletti események, istenségek nem lesznek valóságosak.

"na vajon ki lehet ez az intelligens teremtő?....

hát ki más ha nem Isten...."

Kezdjük ott, hogy az idézeted is pusztán arról ír, hogy nekik ilyennek meg olyannak tűnek. Semmilyen bizonyíték nincs valamilyen isten létezésére, tervezettségre vagy hasonlókra. Tehát már a saját idézeted is azt mondja, hogy a kérdésben szereplő állításra NINCS BIZONYÍTÉK!

Aztán pedig HA van intelligens teremtő akkor is lehet rengeteg másik mint Isten de akár még egy olyan is ami egyik elképzeléssel sem egyezik meg.

hát mi másért írod mégis, hogy Isten? Mert nem csinálsz mást csak a vágyaidat próbálod ténynek beállítani, megint.

"erre nincs szügség hisz ezt nem csak a mi hitünk bizonyítja,hanem amint följebb látod a tudomány is,mejet te azért már csak elfogadsz,legalább is ezt mondtad."

Az idézeted továbbra sem bizonyítja az intelligens teremtőt az pedig még inkább nem bizonyítja, hogy HA létezik akkor az Isten lenne.

"nos én inkább bölcsnek nevezném.de híd el hogy csak az nem tudja értelmezni akiben nincs meg Jézus,:(akiben nincs meg a fiú és a szentlélek.:)"

Értem. Tehát csinált lényegében egy "kódolt útmutatást" és a több millió követője közül pusztán párnak adja oda a "kódhoz, a kulcsot" de azért elvárja, hogy kövessék az emberek azt. Valóbban, ez nagyon bölcs.

Csak kíváncsiságból. Te úgy gondolod, hogy azok közé tartozol akikben meg van Jézus?

"de már tovább nem magyarázkodom"

Hát igen, nem magyarázkodni és mellébeszélni kellett volna hanem bizonyítékot hozni. Így azonban csak egy hazug maradsz.

ápr. 9. 15:46
 85/136 anonim ***** válasza:

Az anonim vitazkozó nem olvasta a Bibliát. Úgy beszél róla mintha ellentmondásokbol állna és ha az összes vallást összeadnánk akkor is ellentmondásokat találnánk.

Miért beszélsz, vitatkozol a Bibliáról ha nem olvastad? Tudod én avval a szemlélettel álltam neki a Biblia elolvasásához, na majd kigyűjtöm az ellentmondásokat, figyelni fogom és abban a pillanatban nem olvasom tovább. De elolvastam. Teológiai ellentmondás nincs benne. Krisztus ugyan kijavított egy és más viselkedési szabályt, de nem érintette az istenhitet, hanem erősítette.

Én ma onnan ismerem meg azokat akik nem olvasták, hogy váltig az ellentmondásokat szajkózzák.

Magyarán nincs joga annak nyilatkozni, hogy véleménye van ha azt nem ismerte meg. Te anonim ilyen vagy. Nem jártál utána személyesen és ki mered mondani hogy nem hiteles. Véleményt formálsz, ahelyett azt mondanád bocs "nem ismerem, nem tudok véleményt mondani nem olvastam."

De még arra is vetemetsz hogy másokat akik olvassák hazugnak nevezed. Követelnél bizonyitékot de magad lusta és olvasatlan vagy ahhoz hogy bármilyen véleményre jogod lenne.

ápr. 9. 20:49
 86/136 Jézus szolgája ***** válasza:

Ez utóbbit kéne bizonyítani a kérdésnél és ezt nem sikerült eddig.

nos sajnállak mert úgy látom sem mien tényt nem akarsz el fogadni.

pedig azt montad a tudományt igen,de úgy látom még sem.

Hát igen, nem magyarázkodni és mellébeszélni kellett volna hanem bizonyítékot hozni. Így azonban csak egy hazug maradsz.

szerintem ezt csak te gondolod még pedig csak azért mert egyszerüen nem akarod el hinni hogy valóban tudott valaki a tudomány álltal is mutatni bizonyítékot,ami új.

köze lenne valamilyen istenséghez.

de ha már csak a tudomány jöhet szóban,akkor ok,forduljun itt is ahoz.

Döbbenet! - Megvizsgálták Jézus vérét Izraelben egy laboratóriumban

Ron Wyatt, amerikai amatőr régész a Golgota Sziklája menti évekig tartó ásatásának

köszönhetően, 1982. január 6-án bejutott abba a barlangba, ahová a babiloni ostrom előtt Jeremiás elrejtette az első templom szent ereklyéit.

Ennek köszönhetően több, első templomból származó műemlékre is rátalált: az arany tömjénoltárra, a Szent Kenyerek Asztalára, a pusztában felállított gyülekezet sátorára, egy hétágú gyertyatartóra, egy efódra és a Frigyládára, amely egy repedt fedelű kőládában helyezkedett el. A barlang felfedezését megelőzően, Ron több keresztfanyílásra is ráakadt, melyek közül egy a többihez képest hátrébb, és azokhoz képest magasabban helyezkedett el, mely minden bizonnyal Jézus keresztfanyílása volt.

Ron felfigyelt a keresztfanyílás lábánál egy földrengés okozta nyílásra, melyre később, Jeremiás barlangjának mennyezetén is figyelmes lett. Végigkövetve a nyílást, Ron arra a következtetésre jutott, hogy a Frigyláda kb. 600 évvel Krisztus keresztre feszítése előtt éppen abba a barlangba került, amely a tényleges keresztre feszítés helyszíne alatt kb. 20 láb (kb. 6 méter) mélységben helyezkedett el. Megvizsgálva a barlang mennyezetét, Ron egy megszáradt, megfeketedett anyagra lett figyelmes, melyre aztán a Frigyláda fedelén is ráakadt.

Ekkor állt össze a kép Ron-ban, ugyanis a Bibliában olvashatunk arról, hogy amikor Jézus meghalt, volt egy földrengés és a kősziklák megrepedeztek (Máté 27:51). Egy római vitéz dárdával oldalba szúrta Krisztust, hogy megbizonyosodjon az Ő haláláról, és azonnal vér és víz folyt ki belőle (János 19:34). Ron felismerte, hogy ugyanez a vér és víz folyt keresztül a földrengés okozta nyíláson és hullott a Frigyláda fedelére. Ennek megszáradt, megfeketedett maradványaira talált rá, melyet egy izráeli laboratóriumban megvizsgáltatott. Erről a vizsgálatról beszél ebben a videoban.

nem tudom hogy nem lesz e gond ha linket rakok be,de remélem nem.

[link]

nézd meg ezt a videót egy értelmüen bizonyítja,hogy Jézus Isten fia.

Az alábbi oldalon pedig arról is olvashatunk, hogy ez a felfedezés milyen pontosan alátámasztja a Biblia hitelességét, valamint arról, ahogyan Richard Rives, a Wyatt Archaeological Research jelenlegi igazgatója bizonyságot tesz Ron Wyatt hitelességéről:

[link]

ha tesó már ez sem bizonyit neked semmit akkor csak sajnállom.

ápr. 9. 21:12
 87/136 Jézus szolgája ***** válasza:
0%
ápr. 9. 21:19
 88/136 anonim ***** válasza:
48%
Ez a videó nemcsak Krisztust, hanem Istent is igazolja.
ápr. 9. 23:40
 89/136 anonim ***** válasza:

85 anonim rágalmazó és vitatkozó

Nem azt írtam, hogy a Biblia ellentmondásokból állna hanem, hogy az emberek egymásnak ellentmondó tanításokat olvasnak kibelőle. Például az egyik ember azt olvassa kibelőle, hogy valamit szabad csinálni és nincs vele semmi gond míg a másik ember azt, hogy az tilos.

Ezenfelül sok olyan rész van aminek az értelmezéséről nincs megegyezés, még arról sem, hogy szó szerint kéne-e érteni vagy szimbolikusan és még lehetne sorolni.

Az a nagy probléma lényegében, hogy ahány ember annyiféle értelmezése van a Bibliának és annyiféle elképzelés Istenről.

A vallások terén pedig igen jönnének ki ellentmondások már pusztán abból is, hogy a régen ateistának számító kereszténység kijelenti, hogy már pedig csak neki van igaza míg sok másik politeista vallás szerint pedig nem. De a teremtés történetek sem lenne könnyű úgy forgatni, hogy mindegyik ugyan azt jelentse.

Nem tudom, hogy ez miért olyan nagy újdonság a számodra. Esetleg most szerzel róla tudomást, hogy a világon nem csak keresztény felekezetek léteznek?

"Miért beszélsz, vitatkozol a Bibliáról ha nem olvastad? "

Miért rágalmazol? Miért hazudjátok azt, hogy van bizonyítékotok mikor nincs?

"Nem jártál utána személyesen és ki mered mondani hogy nem hiteles. "

Ha nem lenne benne ellentmondás az sem igazolná azt, hogy ami le van benne írva az úgyis történt meg. Temérdek regény történetében nincs ellentmondás ettől még kitalált történeteket írnak le.

"Véleményt formálsz, ahelyett azt mondanád bocs "nem ismerem, nem tudok véleményt mondani nem olvastam.""

Miért akarsz rávenni arra, hogy hazudjak? Miért vagy olyan beképzelt, hogy azt hiszed, hogy aki nem ért veled egyet az csak azért lehet mert tudatlanabb nálad?

"De még arra is vetemetsz hogy másokat akik olvassák hazugnak nevezed. "

Ez valamilyen nagyon elcsúszott logika mentén jött össze.

Nem vontam kétségbe, hogy olvasták pusztán mint azt indokoltam korábbi válaszaimban is maga a könyv nem bizonyítja azt, hogy ami le van írva az meg is történt.

Mint ahogyan azt szintén írtam csak szerettek felette elsiklani mert dőlne az érvelésetek, pont ugyan ilyen módon bizonyítottnak lehetne venni sok másik vallást is.

86 anonim hazug

"nos sajnállak mert úgy látom sem mien tényt nem akarsz el fogadni."

Ez megint hazugság. A tényeket elfogadom. Pusztán az egyetlen tény amit eddig hoztál az az volt, hogy létezett egy Jézus nevű tanító ami így nem bizonyíték arra amit kéne bizonyítanod.

"szerintem ezt csak te gondolod még pedig csak azért mert egyszerüen nem akarod el hinni hogy valóban tudott valaki a tudomány álltal is mutatni bizonyítékot,ami új."

Új? Tudod milyen lerágott csont az intelligens tervezés? A probléma, hogy ez nem tudományos bizonyíték. Ez nem egy tudományos elmélet pusztán egy elképzelés amit pár tudós valószínűbbnek gondol mások pedig valószínűtlennek.

Miért próbálod behazudni még azt is, hogy ez tény lenne vagy azt, hogy a tudósok ezt bizonyítottnak gondolnák? Miért kell ennyire kényszeresen hazudoznotok?

Linkelhetek neked videót ahol Hawking arról beszél, hogy miért nem létezhet SZERINTE Isten. Na ez pont ugyan annyira bizonyítaná Isten nem létezését mint amennyire a te idézeted a létezését. SEMENNYIRE!! MERT MINDKETTŐ CSAK VÉLEMÉNYE VOLT AZ ADOTT EMBERNEK ÉS NEM BIZONYÍTÉK!

Képes vagy ezt felfogni vagy kényszered van tovább hazudozni?

--------------------------------------

VIDEÓ

Kezdjük azzal, hogy nézzetek már utána annak, hogy mit is jelentenek a hiteles, tény, bizonyíték szavak.

Ezenfelül javaslom, hogy ne elfogult forrásból tájékozódjatok mert sok bennük a valótlan állítás és a hazugság.

Aztán pedig amit már írtam: Attól még, hogy valami neked tetszik még nem lesz bizonyíték vagy hiteles.

Bevezető után pedig a videó aminél a hazugságaitokat próbáljátok alátámasztani úgy, hogy egy hazug ember állításait próbáljátok meg tényként eladni. Gratulálok ennyi hazugságot összehozni és még belevontatok más hazugokat is, ez már teljesítmény.

Ron Wyatt "eredményei" egyáltalán nem hitelesek és nem is elfogadottak. Olyan szinten hiteltelen ez az ember, hogy még hívők sem értenek vele egyet. De hazudott még a végzetségéről és az ásatási engedélyeiről is.

Az "eredményei" (akarom mondani hazugságai) egyáltalán nem hitelesek, tudományosan megalapozottak vagy tények.

Ha hoznék egy videót amiben egy férfi pont ugyan ezeket elmesélné és csak vér helyet egy doboz energiaitallal akkor csak azért nem fogadnátok el az ő eredményeit mert nem egyezne a ti nézeteitekkel. Ezt nevezik vágyvezéreltségnek, amivel nincsen semmibaj csak ez nálatok már átment egy hosszadalmas hazudozásba.

Aztán most persze megint jöttök majd azokkal a hazugságokkal, hogy nem fogadom el a tényeket és nem lehet meggyőzni a bizonyítékokkal sem amiket egyáltalán nem hoztatok csak egy hatalmas mennyiségű hazugságot.

Gratulálok a kereszténység újabb lejáratához. Nagyon jó munkát végeztetek!

ápr. 10. 07:42
 90/136 anonim ***** válasza:

Egy kis olvasnivaló erről a hatalmas felfedezőről:

[link]

ápr. 10. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!