Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van-e az Istennek humorérzéke?...

Van-e az Istennek humorérzéke? És ha igen, van-e a Bibliában olyan hely, ahol Isten humorérzéke megmutatkozik?

Figyelt kérdés

2023. dec. 8. 19:36
1 2
 1/16 Potyondi Gergely ***** válasza:
19%

Több mint 8 milliárd ember van a világon. Ezek közül sokan úgy halnak meg, hogy nem Isten mellett döntenek, hanem a sátán mellett.

Akár van humor érzéke Istennek, akár nincs, nem hiszem hogy vicces kedvében van, amikor kb 10 percenként azt látja, hogy az az ember, akit Ő teremtett és végtelenül szeret, éppen az örök kárhozatra jut.

Még az egyszülött Fiát is odaadta értünk, annyira szeret minket.

Mi sem lennénk vicces kedvünkben, ha a démonok a saját szemünk láttára vonszolják a gyerekünket a pokolba örökre.

2023. dec. 8. 20:00
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Van, például amikor Ábrahám alkudozni kezd vele, hogy rokona megmeneküljön.
2023. dec. 8. 20:16
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Nincs.
2023. dec. 8. 20:52
 4/16 anonim ***** válasza:
39%
Szeintem van. Most is jót röhög azon, hogy mennyire kicseszett az emberiséggel és hogy mennyien elhiszik, hogy igazságos, miközben azok élnek jól, akik lopnak, csalnak és átvernek másokat.
2023. dec. 8. 20:53
 5/16 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy van. Csak azon nem biztos, hogy nevetne bárki is.
2023. dec. 8. 20:54
 6/16 A kérdező kommentje:
Embereknél állítólag az intelligencia és a humorérzék összefügg. Nos, Istennél definíció szerint nincs intelligensebb, sőt minden intelligencia forrása. Akkor? Vagy ez csak egy közhely, hogy az intelligensebb embereknek van humorérzéke?
2023. dec. 8. 20:58
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az Ábrahámos eset szerintem is az, ahogy alkudozik Ábrahám, és 10-ig lemegy, majd mint kiderül, csak 1 van, hát ez nem jött be. De azt az egyet, Lótot (családjával) meg is menti.

Nekem ez jutott eszembe, mint utalás:

Zsoltárok 2.

Miért dühösködnek a pogányok, és gondolnak hiábavalóságot a népek? A föld királyai felkerekednek és a fejedelmek együtt tanácskoznak az Úr ellen és az ő felkentje ellen: Szaggassuk le az ő bilincseiket, és dobjuk le magunkról köteleiket! Az egekben lakozó neveti, az Úr megcsúfolja őket.

Majd szól nékik haragjában, és megrettenti őket gerjedelmében: Én kentem ám fel az én királyomat a Sionon, az én szent hegyemen! ... stb.

2023. dec. 8. 21:07
 8/16 anonim ***** válasza:
29%
Nem az teszi tisztátalanná az embert, ami bemegy a száján, hanem ami kijön a szájából, az teszi tisztátalanná az embert.”. Mondta a zsidóknak .
2023. dec. 8. 21:10
 9/16 anonim ***** válasza:
39%
Ha nem lenne neki, akkor a humor mint fogalom nem létezne
2023. dec. 8. 21:29
 10/16 anonim ***** válasza:
71%
Majd csak akkor esik le a poén, miután meghaltál. Szerintem zseniális.
2023. dec. 8. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!