Van-e az Istennek humorérzéke? És ha igen, van-e a Bibliában olyan hely, ahol Isten humorérzéke megmutatkozik?
Több mint 8 milliárd ember van a világon. Ezek közül sokan úgy halnak meg, hogy nem Isten mellett döntenek, hanem a sátán mellett.
Akár van humor érzéke Istennek, akár nincs, nem hiszem hogy vicces kedvében van, amikor kb 10 percenként azt látja, hogy az az ember, akit Ő teremtett és végtelenül szeret, éppen az örök kárhozatra jut.
Még az egyszülött Fiát is odaadta értünk, annyira szeret minket.
Mi sem lennénk vicces kedvünkben, ha a démonok a saját szemünk láttára vonszolják a gyerekünket a pokolba örökre.
Köszönöm az Ábrahámos eset szerintem is az, ahogy alkudozik Ábrahám, és 10-ig lemegy, majd mint kiderül, csak 1 van, hát ez nem jött be. De azt az egyet, Lótot (családjával) meg is menti.
Nekem ez jutott eszembe, mint utalás:
Zsoltárok 2.
Miért dühösködnek a pogányok, és gondolnak hiábavalóságot a népek? A föld királyai felkerekednek és a fejedelmek együtt tanácskoznak az Úr ellen és az ő felkentje ellen: Szaggassuk le az ő bilincseiket, és dobjuk le magunkról köteleiket! Az egekben lakozó neveti, az Úr megcsúfolja őket.
Majd szól nékik haragjában, és megrettenti őket gerjedelmében: Én kentem ám fel az én királyomat a Sionon, az én szent hegyemen! ... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!