Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az amerikai neoprotestáns,...

Az amerikai neoprotestáns, resztoriánus, meg egyéb szekták általában miért nem szeretik a muszlimokat és miért keltik a hangulatot ellenük?

Figyelt kérdés

Nyilván minden vallás úgy gondolja, hogy neki van leginkább igaza. Ez még a más hitekkel legtoleránsabb vallásoknál is igaz, például a buddhizmusnál is (lásd: elég megterhelő, rengeteg eszközt magába foglaló munka volt, hogy a tibetiek hagyományos, bön istenségeit kiirtsák vagy a buddhizmus szolgálatába állítsák, de emellett az eretnekség fogalma is létezett, még ebben a vallásban is). Ezzel semmi gond nincs.

Ugyanakkor ezek az amcsik próbálják beállítani, hogy a muszlimok Istene nem azonos a zsidó-keresztény Istennel és semmi köze az ábrahámi örökséghez. Ha esetleg mégis, akkor is iszonyatosan eltorzítva. Például néhány ilyen prédikátor el kezdte terjeszteni azt az elméletet, hogy Allah (Al-Ilah, vagyis magyarul: az Isten egyébként és az iszlám előtti arab keresztények is így nevezték az Istent) valójában a pogány, bálvány formájában imádott Hubal holdisten egyedüli kultusza. Prof. Dr. Joseph Lumbard szerint az ötlet nem csak a muszlimokat sérti, hanem az arab keresztényeket is. Sőt, a hétköznapokban arabul beszélő asszír/arámi és kopt keresztényeket is. Különösen azzal a tekintettel sértő, hogy még pusztán bizonyítani sem bizonyították. A mecseteken látható félhold és csillag minden, amit érvként felhoztak. Ellenben cáfolni lehet, tekintve Hubal nem volt őslakos Mekkában, hanem a nabateus arabok hozták magukkal, emellett semmilyen Huballal kapcsolatos jelző nem maradt fenn a Koránban vagy a muszlim hagyományban Istenre vonatkozólag, sőt, Mohamed Hubal bálványait kidobta a Kába-szentélyből. Azt is próbálják beállítani, hogy az iszlám Istentől rettenetesen távoli, sőt, mi több, egyesek már a wiccával, meg a mágiával emlegették egy lapon. Meg akkor még ne beszéljünk a Mohamedet Antikrisztusnak tartókról.

Én keresztény vagyok és a római katolicizmust gyakorlom. Semmi bajom az iszlámmal. Ugyanúgy ábrahámi és egyistenhitű vallás, mint a kereszténység, a zsidó vallás vagy a szamaritanizmus. Persze, én úgy gondolom, hogy nekem van igazam és az én hitem áll legközelebb az igazsághoz, de egy muszlim másként is láthatja. Ez a helyzet olyasmi, mint amit Boccaccio felvázol a Dekameron Első nap, harmadik novellájában. Mindhárom hit Istentől ered, ugyanakkor nem biztos, hogy ugyanolyan hatékony mind. Lehet, hogy Mohamed több dologban tévedett, ugyanakkor nem mondanám Antikrisztusnak és az iszlámot sem nevezném sátánizmusnak, meg hasonlóknak. Mohamed egy pogány térségben élt és mindenképpen Istenhez közelebb vitt egy hatalmas népet, akkor is, ha vannak dolgok, amiben nem értenék egyet vele. A muszlimoknak is ugyanő az Istene, mint aki nekünk vagy a zsidóknak. Én úgy gondolom, hogy egy muszlim is üdvözülhet, ha erkölcsös életet él és hiszi az Istent, ugyanakkor üdvözülni sokkal egyszerűbb, ha a kereszténységet vagy Jézus útját követjük, hisz mégiscsak ő hozta el a megváltást. Voltak zsidó-keresztény-muszlim közös imaórák is.

Szerintem nincs azzal semmi gond, ha a saját hitünket tartjuk a legigazabbnak. Ellenzem a new age-hez hasonló szinkretizmust is, ahol Jézus is, meg Mohamed is, meg a Buddha is magas tudású bölcsek voltak stb. Nem, nem voltak semmiféle Univerzum küldöttei. Viszont azt is ellenzem, ha valaki mindenki mást gyűlöl, minden mást sátáninak tart, ami más, mint az ő hite. Ez rettenetesen távoli Jézustól. Persze van olyan vallás, ahol így kell eljárni, mert tényleg démoni erőkkel dolgozik (pl. a bal kéz ösvény vallások), ugyanakkor ez nem egy másik ábrahámi vallás.

Az amerikai szekták miért szítják ennyire az ellentétet a zsidó és keresztény, illetve a muszlim vallások között?

2023. szept. 18. 18:21
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 A kérdező kommentje:

#40.

A muszlim Isten egyértelműen a zsidó és keresztény Istenségből származik a vallástudomány szerint. Esetleg Ahura Mazda is hathatott rá, valamint lehetett valamilyen Al-Ilah az iszlám előtt is az araboknál, de az nagyon nem Hubal volt. Ezt a modern tudósok már egyáltalán nem fogadják el.

Baál-Zebub egy kisebb kánaánita istenség volt és eredetileg is a rovarokhoz kötődött. Ha ez mond valamit: Baál-Pheor pedig az ürülék és a vizelet ura volt.

Hol magáztalak? :-D Soha nem magázom senkit, mert eléggé alpári. Az önözés irodalmibb. Interneten meg mindenkit tegezek, kivéve azokat, akiket a valóéletben nem önözöm.

Mondom, hogy hazudozol.

Ahogy kijavítottam egy rakat történelmi TÁRGYI tévedésedet is. Sőt, a Bibliával is ellentétes dolgokat állítottál. Hol írja a Biblia, hogy a moabiták Kánaánban éltek? Hogy egy példát említsek. És hogy Izmael Egyiptomba költözött?

Miért akarod félrevezetni tárgyi tévedésekkel az embereket?

Miféle prédikátoros részben?

Elárulnád, hogy miért írod angolul a Tetragrammatont és a Koránt?

Nem bizonyítottál semmit. Allah néven imádták a Mohamed előtti muszlim keresztények is Istent.

2023. szept. 23. 18:19
 42/63 A kérdező kommentje:
*kivéve azokat, akiket a valóéletben önözöm
2023. szept. 23. 18:20
 43/63 anonim ***** válasza:
50%

"Mohamed a Kába-követ valóbban asszimilálta az iszlámba, mivel egyébként nem ismerték volna őt el. Mekkából az új tanai miatt elűzték a gazdag kereskedők és csak kompromisszumok árán térhetett vissza. A Kába-követ egyébként tisztelte valószínűleg az az arab csoport is, amelyek Allahok, Istent, a világ kozmikus Istenét imádta."

A Kába kő az iszlám szerint része volt az eredeti Kába épületének amit még Ádám épített majd Ábrahám újraépítette. Keresztények szerint pogány eredetű de ha így lett volna, Mohamed próféta ezt is kidobja ahogy a többszáz bálványt. Egyébként a keresztények többségének fogalma sincs miaz a Kába kő. Van aki azt hiszi maga az épület az, meg hogy a muszlimoknak ahhoz a kőhöz kell zarándokolni.

2023. szept. 23. 19:10
 44/63 anonim ***** válasza:
51%

"Mégegyszer megkérdezem. Ha a székemre azt mondom, hogy õ Allah, az egyetlen Isten, akkor muszlim és zsidó leszek? Hiszen õk is monoteisták. Ennyi lenne a kritérium, aminek meg kell felelni, vagy nem ártana megnézni, hogy melyik Isten mikbe van?"

Akkor a jól értem azt állítod a zsidók is más Istenben hisznek mint a keresztények?

2023. szept. 23. 19:12
 45/63 anonim ***** válasza:
0%

"A muszlim Isten egyértelműen a zsidó és keresztény Istenségből származik a vallástudomány szerint. Esetleg Ahura Mazda is hathatott rá, valamint lehetett valamilyen Al-Ilah az iszlám előtt is az araboknál, de az nagyon nem Hubal volt. Ezt a modern tudósok már egyáltalán nem fogadják el."

A keresztény Istenségből hogy származhat Allah mikor az iszlám úgy ahogy van elutasítja a keresztény istenképet a szentháromsággal, Jézus istenségével együtt? Sőt, az iszlám minden keresztény alaptanítást elutasít.

Az iszlám tiszta egyistenhitet hirdet ami nem származik semmilyen másik vallásból.

2023. szept. 23. 19:15
 46/63 A kérdező kommentje:

#45.

Az iszlám úgy hiszi, hogy Mohamed hitét követte valójában Mózes és Jézus is, csak eltorzult az idők alatt. Ez alapján az eredeti zsidó és keresztény vallás az iszlám szerintük.

A vallástudomány szerint a muszlim Isten a keresztény és a zsidó Istennel azonos. Mivel ezen vallások korábbiak, így nyilván innen származik. Ahogy említettem, attól még onnan ered, hogy a teológia eltérő.

2023. szept. 23. 19:52
 47/63 anonim ***** válasza:
90%

Ok tehát a következõ helyeken vélted felfedezni Muhammadot a Bibliában:

"Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom."

Muhammad zsidó volt? Lol nebassz😂

"János 16.7

De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jõ el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok."

Jézus küldi a Vigasztalót. A Vigasztaló Muhammad, tehát Jézus küldte Muhammadot, nem Allah?

János 15.26

Mikor pedig eljõ majd a Vígasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot.

Ezek szerint Jézus Allah, mert ő küldte Muhammadot. Akkor miért nem Jézust imádjátok?

A Vigasztaló az atyától jön. A Quran szerint Allah nem atyja senkinek.

János 14.16-17

És én kérem az Atyát, és más vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké.

17. Az igazságnak ama Lelkét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja õt és nem ismeri õt; de ti ismeritek õt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.

Ismeritek őt mert nálatok lakik és bennetek marad. Tehát Muhammad már ott volt az apostolokkal és bennük lakott?

János 16. 13-15

13. De mikor eljõ amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem õ magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendõket megjelenti néktek.

Az engem dicsõít majd, mert az enyémbõl vesz, és megjelenti néktek.

Mindaz, a mi az Atyáé, az enyém: azért mondám, hogy az enyémbõl vesz, és megjelenti néktek.

Megjeleniti, hogy mindaz ami az Atyáé, Jézusé? Istené a föld és az ég és minden teremtmény, beleértve Muhammadot. A fenti vers szerint minden ami az Atyáé, az Jézusé, tehát Muhammad is.😱

"Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.

János 1.20-21

És megvallá és nem tagadá; és megvallá, hogy: Nem én vagyok a Krisztus.

És kérdezék õt: Kicsoda tehát? Illés vagy-é te? És monda: Nem vagyok. A próféta vagy-é te? És õ felele: Nem."

A zsidók tévedtek, amikor azt gondolták, hogy Krisztus és a próféta két külön személy. Azt viszont tudták, hogy a próféta közülük való zsidó lesz, tehát Muhammad már itt diszkvalifikált. Ha elolvasod az egész fejezetet, láthatod, hogy nem volt kérdés hogy Jézus a Krisztus és a próféta is.

János 1.46-51

46 Találkozék Filep Nátánaellel, és monda néki: A ki felõl írt Mózes a törvényben, és a próféták, megtaláltuk a názáreti Jézust, Józsefnek fiát.

47 És monda néki Nátánael: Názáretbõl támadhat-é valami jó? Monda néki Filep: Jer és lásd meg!

48 Látá Jézus Nátánaelt õ hozzá menni, és monda õ felõle: Ímé egy igazán Izráelita, a kiben hamisság nincsen.

49 Monda néki Nátánael: Honnan ismersz engem? Felele Jézus és monda néki: Mielõtt hítt téged Filep, láttalak téged, a mint a fügefa alatt voltál.

50 Felele Nátánael és monda néki: Rabbi, te vagy az Isten Fia, te vagy az Izráel Királya!

51 Felele Jézus és monda néki: Hogy azt mondám néked: láttalak a fügefa alatt, hiszel? Nagyobbakat látsz majd ezeknél. (1:52) És monda néki: Bizony, bizony mondom néktek: Mostantól fogva meglátjátok a megnyilt eget, és az Isten angyalait, a mint felszállnak és leszállnak az ember Fiára.

János 5.39-40

39 Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;

40 És nem akartok hozzám jõni, hogy életetek legyen!

János 5.45-47

45 Ne állítsátok, hogy én vádollak majd benneteket az Atyánál; van a ki vádol titeket, Mózes, a kiben ti reménykedtetek.

46 Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt õ.

47 Ha pedig az õ írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?

János 6.14-15

14 Az emberek azért látva a jelt, a melyet Jézus tõn, mondának: Bizonnyal ez ama próféta, a ki eljövendõ vala a világra.

15 Jézus azért, a mint észrevevé, hogy jõni akarnak és õt elragadni, hogy királylyá tegyék, ismét elvonula egymaga a hegyre.

"Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.

Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Máté 24:11 És sok hamis próféta támad"

Muhammad tökéletes példája a hamis prófétának, antikrisztusnak:

Quran 19.88-93:

88. S mondák: Vevé a mindenható a gyermeket.

89. Mert bizony szörnyű dologgal jöttetek.

90. Az egek majdhogynem meghasadnak ettől, s megrepedezik a föld, s összeomlanak a hegyek romokká.

91. Bizony kikiáltják Mindenhatónak a gyermeket.

92. S nem kell a Mindenhatónak, hogy gyermket vegyen.

93. Bizony minden, mi az egekben, s a földön, csakis szolgálóként jött a Mindenhatóhoz.

9.30:

Mondák a zsidók: Ezra Allah fia. S mondák a keresztények: A Messiás Allah fia. Ezt mondják szájukkal, ők azok, kik azok mondásait utánozzák, kik őelőttük tagadtak. Küzd vélük Allah (is). Mily megátalkodottak ők!

4.171:

Ó, Írás Népe! Ne essetek túlzásokba hitvallásotokban, s ne mondjátok Allahra, csak az igazat! Hanem a Messiás, Jézus, Mária fia Allah küldötte, az ő (Allah) szava, amit intézett Máriához, s az őtőle (Allahtól való) lélek. Hát higgyetek Allahban és küldötteiben, s ne mondjátok: három - fejezzétek be! (Ez) jobb néktek. Hanem Allah egy Isten. (Távol áll az) Ő magasztosságától, hogy legyen Néki fia: Övé, mi az egeken és a földön (van). Allah elegendő, kire hagyatkozz.

Tehát konyhanyelvre leforditva: azt állitani, hogy Allahnak fia van, akkora hazugság, hogy a plafon leszakad. Allahnak csak szolgái vannak, nem gyermekei. Allah elítéli és küzd azokkal, akik szerint neki fia van, mert megátalkodottak.

A Biblia Istene szerint Jézus az ő fia:

János első 5.9-13:

9. Ha elfogadjuk az emberek bizonyságtételét, az Isten bizonyságtétele nagyobb: mert az Isten bizonyságtétele az, a melylyel bizonyságot tett az õ Fiáról.

10. A ki hisz az Isten Fiában, bizonyságtétele van önmagában. A ki nem hisz az Istennek, hazuggá tette õt; mert nem hitt abban a bizonyságtételben, a melylyel bizonyságot tett Isten az õ Fiáról.

11. És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az õ Fiában van.

12. A kié a Fiú, azé az élet: a kiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban.

13. Ezeket írtam néktek, a kik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok meg, hogy örök életetek van, és hogy higyjetek az Isten Fiának nevében.

Márk 9.7:

És felhõ támada, mely õket befogá, és a felhõbõl szózat jöve, mondván: Ez az én szerelmes Fiam; õt hallgassátok.

Máté 3. 16-17

16. És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijöve a vízbõl; és ímé az egek megnyilatkozának néki, és õ látá az Istennek Lelkét alájõni mintegy galambot és õ reá szállani.

17.És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm.

János első, 2.22-23:

22. Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút.

23. Senkiben nincs meg az Atya, a ki tagadja a Fiút. A ki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan.

Tehát a Biblia szerint Muhammad és Allah az antikrisztus.

2023. szept. 23. 23:26
 48/63 anonim ***** válasza:
0%

"Az iszlám úgy hiszi, hogy Mohamed hitét követte valójában Mózes és Jézus is, csak eltorzult az idők alatt. Ez alapján az eredeti zsidó és keresztény vallás az iszlám szerintük."

Ez így igaz. Ezt tanítja az iszlám.

"A vallástudomány szerint a muszlim Isten a keresztény és a zsidó Istennel azonos. Mivel ezen vallások korábbiak, így nyilván innen származik."

Akkor ilyen alapon Jézus fogta az Ószövetséget és hozzácsapta a saját elképzeléseit és így született meg a keresztény vallás.

Egy kérdés. Írtad hogy tanulmányoztad az iszlám vallást. Ez milyen szinten történt?

2023. szept. 24. 08:43
 49/63 anonim ***** válasza:
0%

"Muhammad zsidó volt? Lol nebassz"

Hol ír a verseben zsidót? :) Ha halucinálsz az a te fogyatékosságod. A vers azt írja atyjukfiai közül. Az arabok és a zsidók testvérnép. Ábrahámnak két fia volt. Izsák a zsidók ősatyja, Izmael pedig az araboké. Tehát akit itt megjövendölnek az a zsidók testvérei közül kerül ki. Ha azt írná hogy zsidók közül akkor igazad lenne de sajnos nem azt írja :)

"Jézus küldi a Vigasztalót. A Vigasztaló Muhammad, tehát Jézus küldte Muhammadot, nem Allah? "

Nyilván nem, ez téves. De úgy sem értelmes hogy Jézus aki Isten, elküldi a szentlelket aki szintén Isten, és közben keresztények szerint egy Isten van :) Istent nem lehet küldözgetni. Ha azt mondod Istent ide vagy oda küldöd azzal fizikailag korlátozod. Tehát itt biztosan emberről van szó.

"A Vigasztaló az atyától jön. A Quran szerint Allah nem atyja senkinek "

Az iszlám szerint Isten nevezhető Atyának ha nem szó szerint vesszük tehát nem biológiai ételemben. És hát a Bibliában sem szó szerint szerepel. Az Atya és a fiú jelképes, nem szó szerint értendő. A fiút nem csak Jézusra használja a Biblia hanem másokra is.

"Ismeritek őt mert nálatok lakik és bennetek marad. Tehát Muhammad már ott volt az apostolokkal és bennük lakott?"

Ez értelmezhető úgy hogy az általa hozott üzenet alapján ismerik. Minden próféta ugyanazt az alapüzenetet hozta. A tanítványok ismerik az alaptanítást ezért mondja Jézus hogy ismeritek őt.

"Megjeleniti, hogy mindaz ami az Atyáé, Jézusé? Istené a föld és az ég és minden teremtmény, beleértve Muhammadot. A fenti vers szerint minden ami az Atyáé, az Jézusé, tehát Muhammad is."

Ez szintén az üzenetre vonatkozhat. Jézus azt mondja az Atya nagyobb nála tehát nem egyenlőek és azt is mondja Jézus hogy nem magától szól.

"A zsidók tévedtek, amikor azt gondolták, hogy Krisztus és a próféta két külön személy."

Ezt a hátsófeledből húztad elő? Mert a versben mikor kérdezik hogy ő-e, egy szóval sem mondja hogy tévednek és hogy Krisztus és a próféta nem két külön személy.

"Azt viszont tudták, hogy a próféta közülük való zsidó lesz, tehát Muhammad már itt diszkvalifikált."

Nem igaz. Ez a zsidók hazugsága. A vers nem azt írja hogy zsidók közül hanem hogy az atyjukfiai közül ami az arabokra igaz.

"Muhammad tökéletes példája a hamis prófétának, antikrisztusnak"

Bizonyítottam hogy Mohamed igaz próféta Bibliai versekkel de te erre csak ezt tudod ismételgetni. Akkor mégegyszer mert nem fogtad fel: Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.

"Tehát konyhanyelvre leforditva: azt állitani, hogy Allahnak fia van, akkora hazugság, hogy a plafon leszakad. Allahnak csak szolgái vannak, nem gyermekei. Allah elítéli és küzd azokkal, akik szerint neki fia van, mert megátalkodottak."

A Biblia másokra is használja a fiú kifejezést. Például Dávidra vagy a zsidó népre. Akkor Dávid is Isten? :) Meg egyébként is ez az elképzelés hogy Istennek biológia fia van pogány elem. A pogány vallásokban van az hogy az istenségeknek fiai, gyereki vannak. Szóval ezt később hamisították bele a keresztény vallásba.

"Tehát a Biblia szerint Muhammad és Allah az antikrisztus."

A saját Bibliáddal bizonyítottam hogy Mohamed igaz próféta. Azt pedig hogy Allah a Bibliai Isten a zsidók is elfogadják és normális keresztények is. Tehát te megtagadod a saját Bibliádat, Istent az antikrisztusnak nevezed és Iseten prófétáját is. Szóval "picikét" megtévedtél. Javaslom térj észhez.

2023. szept. 24. 09:06
 50/63 anonim ***** válasza:
0%

És akkor nézzük a te állításodat ami ugye a keresztény verzió miszerint ez a Pártfogó egyenlő a Szentlélekkel vagyis Istennel.

Jézus azt mondja nem jön el ez a Pártfogó amig ő nem megy el, de a Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus előtt és alatt is a földön jelenvolt, tehát már ez kizárja és logikai bukta azt állítani hogy a Pártfogó a Szentlélek.

Jézus azt mondja elküldi a Pártfogót. Ha a Pártfogó a Szentlélek vagyis Isten, akkor olyan Istenben hisztek akit ide oda lehet küldözgetni, tehát fizikailag korlátozott? Ráadásul egyik istenség küldi a másikat így nem hihettek egy Istenben.

Aztán azt írja a vers hogy a Pártfogó nem magától szól és csak azt tudja mondani amit hall. Ha a Pártfogó a Szentlélek vagyis Isten akkor ti keresztények olyan Istenben hisztek aki nem képes magától még beszélni sem.

Szóval a vak is látja hogy ez a pártfogó nem lehet más csak is egy ember. Egy próféta, aki pedig nem más mint Mohamed próféta.

2023. szept. 24. 10:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!