Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem tudok nyelveken szólni?

Miért nem tudok nyelveken szólni?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, keresztény családban nőttem fel. Már egész kiskoromban,kb 9 évesen megtértem saját akaratomból, 18 évesen pedig alámerítkeztem. Igyekszem az Úr irányítása szerint élni, járni istentiszteletre, imádkozni ahányszor csak eszembe jut, Bibliát olvasni, és már évek óta imádkozom, hogy megkapjam én is a nyelveken szólást, de nem kaptam meg. Többször is sírtam már csalódottságomban,nem értem miért nem kapom meg. Az összes létező ismerősöm szinte azonnal megkapta rá ahogy kérte pár napra, vagy csak úgy magától jött nekik még a vízkeresztség előtt. Én meg is tértem már rég, alá is merítkeztem és így sem történt meg amit szerettem volna. Emiatt szörnyen érzem magam,nem tudom hol rontom el. Legalább 3-4 éve kérem... Köszönöm ha tudtok tanácsot adni!

2023. ápr. 21. 18:41
 81/105 anonim válasza:
0%

Megjátszák, és begyakorolják. Az igazi nyelveken szólás nagyon ritka, le lehet irni, van benne egy megtudhatatlan rendszer, ihletben keletkezik, és xe-word a neve. Ihletet okoz a célszemélynek, de a normál szövegtől eltérően csak egy idő után, valószinüleg azért mert megtudta fejteni.

Volt vagy 200 szó ilyen, de utána soha többé, és ezek már letörlődtek, csak ilyenekre emléxem:

chinese do = chin'is da

cy la tu -> cy la ti du

Igy belegondolva azért mert ősi és alien-like (pl. cooksonia plant ) nem hiszem hogy a kereszténységből származhat *

Ihletben egyébként fényt tapasztalsz, máshogy gondolkodsz, sokkal szebb leszel, nehezen eszel és alszol, 'szemlélődsz... és napokig, hetekig issssssssssss eltart. és ekkor még kezdő vagy, tehát csak jóval késöbb lesz xe-wörd, mindig személyre szabottan. A célszemély se volt vallásos, sőt, az erős-intelligens emberek többsége nem az manapság, és nem is az volt a téma.

2023. dec. 23. 14:17
 82/105 anonim ***** válasza:
44%

"Lehet ők is hasonlót láttak maguk körül és egyszerűen megjátsszák. Mert azt érezték, hogy e nélkül senkik a gyülekezetben, szinte kényszeressé vált nekik, hogy imitálják."

Hogy lehet valaki ilyen paranoid konteós?

Ha nem tudnám, hogy erősiti a szellemem már rég nem is csinálnám. De mindig vannak olyanok akik kényszert éreznek arra, hogy ha valamiről halvány lila gőzük nincs akkor is véleményt irjanak. Félsz tőle vagy irigy vagy, vagy mi? Vagy fogadjunk több diplomád van azért szakértősködsz bele mindenbe, abba is amihez annyi közöd van mint Mariskának a pí (π) tizedesjegyeinek a kiszámitásához.

Kérdező!

Valamelyik alkalmon nemrég sirt mellettem egy lány, hogy tud nyelveken szólni, nem te voltál? :)

2023. dec. 25. 09:46
 83/105 anonim ***** válasza:
48%

Tényleg több diplomám van, de ennek semmi köze a kérdéshez. Amit a karizmatikus szekták nyelveken szólás alatt csinálnak, az nem túl biblikus. Majd te jössz a korintusiaknak írt levéllel, csak sajnos azt se tudod értelmezni.

Az az érdekes, hogy olyan nyelveken szólás sosincs nálatok, mely által mindenki saját anyanyelvén értené, amit a vezetőitek hirdetnek. Csak a halandzsa, milyen érdekes :)

2023. dec. 25. 16:06
 84/105 anonim ***** válasza:
24%

Hogyan kell helyesen értelmezni a korintusiakhoz való levelet?

Mert ha egy létező emberi nyelvről beszélnének ott akkor nagyon sántítana, értelmetlen lenne az egész! Viszont ha ezt a misztikus nyelvet értelmezed alatta akkor teljesen egyértelmű és érthető lesz!

Bocsánat, nem én vagyok a vitapartnered, én most csak beleszóltam ebbe a vitába!

Én csak egy nyelveken szóló vagyok.én sokáig nem beszéltem nyelveken de teljesen egyértelmű volt számomra hogy léteznie kell ennek a misztikus nyelvnek különben értelmezhetetlenek Pál levelei

2023. dec. 25. 19:37
 85/105 anonim ***** válasza:
61%

Ha létezik egy "misztikus nyelv", akkor hogy lehet, hogy minden halandzsázó máshogy teszi? Hogy lehet, hogy a különböző nyelvű emberek teljesen másként halandzsáznak? Mert ha én angolul beszélek, az némi akcentustól eltekintve pont olyan lesz, mintha egy indiai, szír vagy argentin beszélne angolul.

2023. dec. 25. 22:33
 86/105 anonim ***** válasza:
31%

Mert lehet nem nyelvi kifejezés a lényeg?

Most megint egy másik 2 és fél pipással beszélsz. :)

Ha Isten képes kimondhatatlan sóhajtásból megérteni valamit akkor nem a hangalak a lényeg hanem az, hogy kinyissuk a szánkat és rábizzuk magunkat Istenre. "Róm 8:26 ...de maga a Lélek esedezik mi értünk kimondhatatlan (kifejezhetetlen) fohászkodásokkal (sóhajtásokkal, nyögésekkel). A Biblia szerint egy sóhajtásban benne van a Lélek gondolata mindenféle nyelvi hangalakok nélkül. Akkor semmi értelmes misztikus nyelvre nincs szüksége Istennek hanem úgy halandzsázunk ahogy akarunk. Ha ezt elkezdi valaki csinálni újjászületés nélkül és a Szentlélek nélkül annak semmi értelme, de akiben a Szentlélek lakik az így önmagát épiti.

2023. dec. 25. 23:08
 87/105 anonim ***** válasza:
52%

Ugy hogy ez a Szent Szellem nyelve. Ha mindenkinek egyforma lenne akkor ez tanulható lenne és meg lehetne fejteni de pont az egyik küldetése ennek a nyelvnek, hogy kimondhatatlan titkokat szól a nyelveken beszélő Szellemben, amit az ellenség nem ért! Sőt méga nyelveken szóló sem érti ha csak meg nem adatik neki a nyelvek magyarázata ajéndék!

Amugy nem lenne értelme a nyelvek magyarázata ajándéknak!!

Meg annak se amikor Pál azt mondja hogy a nyelveken szólást akkor engedi meg gyülekezetben ha egy valaki beszél egyszerre és azt valaki megmagyarazza vagyis érthező nyelvre lefordítja! Mi értelme lenne egy gyülekezetben angolul beszélni ha senki nem értené utána meg leforditanák mondjuk a saját nyelvükre?? Ez teljesen értelmetlen ! Ennek csak akkor van értelme ha Pál olyan nyelvről beszél ami titkosítva van mindenkinek és csa k az arra elhívott tudja lefordítani!

2023. dec. 25. 23:08
 88/105 anonim ***** válasza:
48%

Gondolom két külön hozzászóló, így külön is válaszolok.

"Ha Isten képes kimondhatatlan sóhajtásból megérteni valamit"

Isten képes még a gondolatainkat is megérteni, ki se kell igazából mondani. Lásd, sokan magukban imádkoznak, szavak nélkül. Miért gondolod, hogy ha ezt értelmetlennek tűnő halandzsával teszed, akkor több lesz?

A Bibliában nem is nagyon találunk példát a tévelygő korintusi gyülekezeten kívül, akiket Pál apostol 2 levélben is kénytelen volt megfedni. Hiszen rögtön a legsúlyosabb probléma jelei mutatkoztak, a szakadásé. Ezen felül megjelent egy botránkoztató parázna eset, akkor általánosabb volt a pereskedés, szabados életmód, kicsapongás (szexuális jellegű is), stb... Szóval láthatóan az egyik legkevésbé keresztény gyülekezet volt azok közül, akiknek írt Pál apostol. Például a római gyülekezetet úgy jellemzi, hogy "az egész világon magasztalják hitüket". S itt nyelveken szólás nem is jelentkezett.

"de akiben a Szentlélek lakik az így önmagát épiti"

S mennyivel nagyobb ajándék, amikor másokat tudunk építeni :)

Nagyon sok kegyelmi ajándéka van Szentléleknek, a nyelveken szólás ezek közül a legkisebb (lásd Pál apostol is akként sorolja). Sokkal nagyobb ajándékok, melyek az önzés helyett mások testi és lelki épülését szolgálják. Igazából pont ezért nem értem azokat a karizmatikus gyülekezeteket, ahol kimondva vagy kimondatlanul, de elvárt a nyelveken szólás.

"A Lélek megnyilvánulásait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. Az egyik ugyanis a bölcsesség ajándékát kapja a Lélektől, a másik a tudás adományát ugyanattól a Lélektől, a harmadik a hitet kapja ugyanabban a Lélekben vagy pedig a gyógyítás adományát szintén ugyanabban a Lélekben."

Itt kiemelném, hogy az adományok szerepe az, hogy használjunk vele. A nyelveken szólással ez nem teljesül. A másik, amit kiemelnék, hogy melyek a fontosabb adományok. Szerintem mindannyiunknak, különösen a tévelygő kérdezőnek ezekért kellene imádkozni.

Kis megjegyzés, hogy most a nyelveken szólás alatt nem azt a valódi csodát értettem, amit Péter apostolnál láthattunk, mert az mások épülésére van, ha mindenki saját anyanyelvén érti az Örömhírt.

A 87-esre majd holnap írok, ha nem felejtek el.

2023. dec. 26. 00:14
 89/105 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező#78#: "Igen, igazad van utolsó, csak sokszor kellemetlen hogy minden hívő családtagomnak megvan ez az ajándék, nekem pedig nincs."

Nos ha minden hívő családtagod karizmatikus gyülekezeti tag, akkor az mindent megmagyaráz. Valószínűleg ők sem kapták meg ezt az ajándékot hanem a hitetés áldozatai a hitető lélek által. Vannak esetleg hanyatt-esések rángatózások, remegések, abbahagyhatatlan nevetőgörcsök, érdekes furcsa artikulálások stb.? Ezek mind a hitető lélek jellemzői és tulajdonságai nem pedig a Szent Szellemé.

2023. dec. 26. 01:32
 90/105 anonim ***** válasza:
44%

"S mennyivel nagyobb ajándék, amikor másokat tudunk építeni :)"

Nem akartam felsorolni minden pozitiv hozadékát, de hogy neked inkább vitázni van kedved és mindenbe belekötni az nem mások épitése. Istennek minden kegyelmi ajándéka gazdagit, nélküle hiányt szenvednek a hivők. Dehogy önzésnek állitani be azt amit a Szentlélek másokért imádkozik az mindent elárul...

"Itt kiemelném, hogy az adományok szerepe az, hogy használjunk vele. A nyelveken szólással ez nem teljesül."

Aha, és folytatod a hibás gondolatmenetet, pedig általában ennél fogósabb érveid szoktak lenni. Ott van az igehely a Róma levélben és az Efezusi levélben is, hogy a Szentlélek imádkozik a szentekért.

"A másik, amit kiemelnék, hogy melyek a fontosabb adományok. Szerintem mindannyiunknak, különösen a tévelygő kérdezőnek ezekért kellene imádkozni."

Ha neked nem fontos, hogy a SzentLélek közbenjárjon azért, hogy megmaradj Isten szeretetében és meg tudd tartani Isten parancsait a nehéz helyzetekben is akkor ne kérd ezt az ajándékot Istentől, de ne vezess félre másokat butaságokkal.

2023. dec. 26. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!