Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem tudok nyelveken szólni?

Miért nem tudok nyelveken szólni?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, keresztény családban nőttem fel. Már egész kiskoromban,kb 9 évesen megtértem saját akaratomból, 18 évesen pedig alámerítkeztem. Igyekszem az Úr irányítása szerint élni, járni istentiszteletre, imádkozni ahányszor csak eszembe jut, Bibliát olvasni, és már évek óta imádkozom, hogy megkapjam én is a nyelveken szólást, de nem kaptam meg. Többször is sírtam már csalódottságomban,nem értem miért nem kapom meg. Az összes létező ismerősöm szinte azonnal megkapta rá ahogy kérte pár napra, vagy csak úgy magától jött nekik még a vízkeresztség előtt. Én meg is tértem már rég, alá is merítkeztem és így sem történt meg amit szerettem volna. Emiatt szörnyen érzem magam,nem tudom hol rontom el. Legalább 3-4 éve kérem... Köszönöm ha tudtok tanácsot adni!

2023. ápr. 21. 18:41
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/105 anonim ***** válasza:
41%

A Szentlélek közbenjár értünk hablatyolás nélkül is, én mindig értelmes imával kérem :)

Jézus is mindig értelmes imával kért és kapott, sose hablatyolt, szóval inkább Őt követem a Pál apostol által többször is megfedett, szakadásktól, hitetlenségtől, bűntől teli korintusi gyülekezet helyett.

2023. dec. 26. 11:27
 92/105 anonim ***** válasza:
44%
Érdekes, hogy kiemelsz és szembeállitassz egy gyülekezetet az ellenérved alátámasztására, holott maga Pál apostol adott hálát, hogy ő szól nyelveken a legtöbbet. Lehet épp azért hangsúlyozta ki annyira a Szentlélek a Koruntusiakhoz irott levélben a kegyelmi ajándékokról szóló részt mert az erkölcsi állapotuk miatt is nagyobb hasznát vette volna ez a gyülekezet mint a többi? Ez csak kérdés nem tudom, de nem gyártok belőle érvet ellened. Elismerem, hogy nem szükséges a nyelveken szólás az üdvözüléshez, de azért úgy beállitani mintha ez az ajándék hozzákötődne az erkölcsi kicsapongásaikhoz számomra megbocsáss de eretnekség. Ügy érzem olyan hengnemben beszélsz erről az ajándékról mintha káros és bántó lenne. Miért káromlod azt amiért Pál apostol is hálát adott Istennek, hogy mindenkinél jobban csinálja? Márpedig hablatyoló nyelvre gondolt mert az előző versben azt mondja "más nem épül belőle".
2023. dec. 26. 12:31
 93/105 anonim ***** válasza:
59%

Látom, kicsit kiforgattad a szavam, de sebaj :)

Itt a Biblia mérlegére állítják ezt a sok helyen erőltetett és imitált szokást:

[link]

[link]

Talán a karizmatikusok által kiragadott egy két versnél, félmondatnál "kicsit" bővebben és biblikusabban tárgyalják.

2023. dec. 26. 13:10
 94/105 anonim ***** válasza:
52%

Ja igen a cikk is ugyanilyen hangnemben összekapcsolja az ajándékot a gyülekezet rossz erkőlcsi állapotával igy már teljesen érthető. :d

Ha ilyenekkel tömik a fejeteket persze, hogy megvetitek az ajándékokat.

2023. dec. 26. 13:39
 95/105 anonim ***** válasza:
75%

Én sose vetettem meg se a bölcsesség, se a tudás ajándékát, a hit ajándékát pláne nem vetem meg, a kényszeres hablatyolást viszont igen. Az elképzelhető, hogy van 1000-ből 1-2 valódi is, őket se vetem meg, a maradék 998-999-et igen.

Amúgy ha a nyelvek ezen ajándéka ilyen gyakori, mutass már példákat az apostolok által gyakorolt nyelveken szólásra is. Ha nem is ilyen nagy számban, de azért csak kell lennie sok száznak. Nem?

2023. dec. 26. 13:43
 96/105 anonim ***** válasza:
24%

Hogy érted, hogy egy valódi? A többi az mi?

Érdekes, hogy a hit ajándékát nagyra becsülöd ezt meg megveted amikor SzentLélek által imádkozva épülünk a szentséges hitünkben: "Júd 1:20 Ti pedig szeretteim, épülvén (felépülve) a ti szentséges hitetekben, imádkozván Szent Lélek által,"

Lehet Júdás apostol is gyakorolta? Micsoda szentségtörés mi? Távol legyen!

2023. dec. 26. 14:10
 97/105 anonim ***** válasza:
61%
A Szentlélek a Bibliában 99,99%-ban értelmes szavakat adott az emberek szájába,. Amúgy szerintem nem gyakorolta Júdás apostol, nem utal rá semmi a Bibliában. Ha már karácsony, hirtelen Mária és Simeon jutott eszembe, akik mind a ketten a Szentlélek által beszéltek, miként meg is jegyzi az Írás, de mind a kettő esetben teljesen érthető nyelven.
2023. dec. 26. 14:30
 98/105 anonim ***** válasza:
18%
Értem és akkor most mert nem találsz a Bibliában példát akkor tiltani kell? Vagy akadályozni és eltériteni a kérdezőt? Amikor Pál irta, hogy szeretné ha az egész Korintusi gyülekezet nyelveken szölna? Valamint törekedjenek prófétálásra és a nyelveken szólást se tiltsák... Ezek a a szavak ugyanolyan súlyúak a Bibliában mint Jézus piros betűs szavai.
2023. dec. 26. 14:42
 99/105 anonim ***** válasza:
A Szentlélek általi beszédet érthető nyelven úgy hivják prófétálás.
2023. dec. 26. 14:51
 100/105 anonim ***** válasza:
25%

Én kaptam a Szent Szellemtől ilyen ajándékot. Eszem ágában sincs megkérdőjelezni, hogy jó-e... Minden, ami Istentől van csakis jó. Ennyire egyszerű.

Ha meg van a kapcsolat a Mennyei Édesapánkkal Jézus Krisztus által, akkor sem kérdéses.

Amúgy meg mindent Jézus Krisztustól szoktam kérdezni, ha nem értek valamit.

Ő válaszol ma is.

Áldás, békesség!

2023. dec. 26. 15:02
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!