Jehova tanúi! A vezetőitek szoktak nyelveken szólni? És ti magatok?
Szervusz
Nem látok őszinteséget a kérdésedben. Szerintem mindegy mit fognak válaszolni, csak vitára adna lehetőséget.
Miért nem kérdezed meg (például) a katolikusokat, reformátusokat... ugyan erről?
Vidiripi
Jehova tanúi vezetői nem szoktak nyelveken szólni. Csak olyan nyelveket ismernek amelyeket megtanultak. De az nem a szent szellem ajándéka.
KZitus! A katolikusok, reformátusok NEM hirdetik, hogy a vezetők szoktak több nyelven szólni. (Legfeljebb, ha tanultak több nyelvet.)
Ezt csak a Jehovák hirdetik.
Én több évtizedes tapasztalat után mondhatom, soha a tanúk nem hirdettek ilyet.
Na ugye én megmondtam előre!!
Csatlakozom a testvéreim válaszához,
Jehova Tanúi soha nem állították hogy nyelveken szólnak, sőt a Biblia fényében ez a valamikori ajándék, megszűnt.
A biblia egyértelműen kimondja, hogy nem lesz mindig nyelveken szólás, mert ez rész szerint való addig míg a teljes biblia kész nincs.
Az utolsó apostol halálával meg is szűntek ezek, s jóval később valaki hablatyolt magában valami démonit, és azt hitték, hogy Istentől szól nyelveken.
S azt is le kell szögezni, hogy a nyelveken szólás azt jelenti, hogy létező nyelveken szóltak hogy más nemzetiségűek is halljanak Isten királyságáról.Nem megmagyarázhatatlan balbla....
A nyelveken szólást inkább más felekezetek mondják magukénak,Pl Hit gyülekezete
Mi sem szóluk nyelveken, mert már minden nyelven olvasható a szent írás, Isten már nem ad ebből a lehetőségből senkinek.
"...sőt a Biblia fényében ez a valamikori ajándék, megszűnt."
Akkor nálunk a presbiterek miért szólnak nyelveken? :)
És milyen nyelveken szólnak? Angolul, németül?
Vagy valamelyik afrikai törzs nyelvén? Min Például a Zulu, vagy a Xhosza nyelv?
Esetleg görögül, vagy Héberül?
Ez a nyelv létezik? S ha igen biztos vagy benne hogy nem tanulták valaha egy nyelv iskolában?
S hogy lehet, hogy a Katolikus egyházban és egyéb felekezetekben nem tesznek ilyet, pedig hisznek Jézusban?
Maga a tanítása is megszűnt sok helyen. hogy azt mondják van még nyelveken szólás.
Miért szolnak nyelveken, a válasz egyszerű, de nem mondom meg.
For example, I now speak in a language they chose to.
Half of you dear friend, what you gain from it?
Par exemple, je parle dans une langue qu'ils ont choisi d'.
La moitié d'entre vous cher ami, ce que vous y gagner?
مثال کے طور پر، میں نے اب وہ انتخاب کیا ہے ایک زبان میں بات.
آپ عزیز دوست کے نصف، آپ کو اس سے کیا حاصل؟
Ad esempio, io ora parlo in una lingua che ha scelto di.
La metà di voi caro amico, quello che si guadagna da esso?
Remélem eltudták azok olvasni, akik nyelveken szólnak, és meg is értették. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!