Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy működik a nyelveken...

Hogy működik a nyelveken szólás, kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2013. jún. 30. 18:22
 1/10 anonim ***** válasza:
16%

Ha jól tudom a nyelveken szólás csak az apostolokra volt érvényes, hogy minél gyorsabban terjedjen az evangélium a különböző nemzetek körében is.

Most már ilyenre nincs szükség, mivel már lassan minden nyelven elérhetőek ezek az evangéliumok és maga a Biblia is.

2013. jún. 30. 19:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Első hozzászólónak:

Nem jól tudod, soha, sehol ilyen butaság nincs leírva.

Ez mese beszéd, azoktól, akik nem, vagy nem jól ismerik a szentírást, vagy egyszerűen nincs rá hitük, nem hitben, nem igei módon élnek, járnak, és a hitetlenségüket próbálják kimagyarázni. ennek semmi alapja sincs.

Minden hívőnek adatott:

Márk Evangéliuma:16:17 Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.

Pünkösdkor mindenkinek adatott akik ott voltak, nem csak az apostoloknak:

Apostolok Cselekedetei:2:4 És megtelének MINDNYÁJAN Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Lélek adta nékik szólniok.

Később megtért pogányok, azaz más nemzetbeliek is megkapták, ráadásul nem is tudták, hogy van, egyszerűen Isten az evangélium hallgatása közben betöltötte őket, és ezt látva Péter, és a többi apostol láthatta, hogy Isten nem személyválogató.:

Apcsel 10:44 Mikor még szólá Péter ez ígéket, leszálla a Szent Lélek mindazokra, akik hallgatják vala e beszédet.

45 És elálmélkodának a zsidóságból való hívek, mindazok, akik Péterrel együtt mentek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szent Lélek ajándéka.

46 Mert hallják vala, hogy ők nyelveken szólnak és magasztalják az Istent. Akkor felele Péter:

47 Vajjon eltilthatja-é valaki a vizet, hogy ezek meg ne keresztelkedjenek, kik vették a Szent Lelket miképpen mi is?

48 És parancsolá, hogy keresztelkedjenek meg az Úrnak nevében. Akkor kérék őt, hogy maradjon náluk néhány napig.

Apostolok Cselekedetei:19:6 És mikor Pál reájok vetette kezét, szálla a Szent Lélek ő reájok; és szólnak vala nyelveken, és prófétálnak vala.

Eleve két fajta van az igében, más nyelvek, és az új nyelvek.

A más nyelvekről írtál te, hogy az ott lévő diaszpórában élő, azaz más népek közt élő zsidók, vagy prozeliták, betelepedettek ki-ki a saját nyelvén is hallotta őket szólni. Másik, az "angyalok nyelvén szólok is"(1.kor.13.1) Az meg a mennyei nyelv, amiről Pál azt írja, ekkor az ember magát építi, mert a hite is épül, és olyan dolgokat mond ki, olyanokért könyörög, amiket maga nem tud, hane ma Szent Szellem könyörög ilynekor, vagy jár közben, és épülün ez által.

14-ben amit ki szoktak forgatni, meg arról bezsél, hogy a gyülekezetben emberi beszéd, prédikáció helyett is ki szoktak állni, és nyelveken beszélni mások előtt, ez helyett mondja Pál, hogy már ha valaki belép, nem érti mi ez, ezért jó, ha értelemmel beszélnek, imádkoznak, vagy prófétálnak, nem arról beszéli le az embereket, hogy ne imádkozzanak nyelveken, hiszen önellentmondásban lenne magával, is, és a teljes szentírással is.

Én megtérésem után azonnal megkeresztelkedtem, és utána mondták, olvassak utána, és imádkozzam, hogy a Szent Szellem betöltsön, és szóljak nyelveken. kb 2 hét után elkezdtem otthon nyelveken szólni, de bátortalanul. mikor kézrátétellel imádkoztak sokakért, mellettem ugyanúgy kezdtek sorban szólni, aztán hozzám érve, én is elkezdtem, úgy, mint a többiek ,meg ahogy korábban magamtól.

De a fent említett esetet is halottam a Hit gyülekezetben, hogy egy ember amcsi járt itt, és ugye többen imádkoztak magyarul a mikrofonnál, közben itt sokan a helyükön nyelveken szoktak. Az ember odafordult a mellette, vagy előtte állóhoz, hogy milyen szépen dícsérte Istent angolul, de az meg mondta, hogy ő egy szót sem tud, ő nyelveken imádkozott!

2013. jún. 30. 20:04
 3/10 anonim ***** válasza:
A nyelveken szólás az angyali nyelvek, melyet Szent Lélek adománya és érthetetlen az ember számára de van hogy prófétai adománnyal rendelkező másik személy értelmezi.
2013. jún. 30. 20:10
 4/10 anonim ***** válasza:
nem, ez csak részigazság, mint feljebb írtam, kétféle van. olvasd el! Az is igaz, amit írtál, de ez csak egy része.
2013. jún. 30. 21:44
 5/10 pelgrim ***** válasza:
0%

Az első válasz a helyes, „Ha jól tudom a nyelveken szólás csak az apostolokra volt érvényes,” azaz ma is előfordulhat de ennek valójában semmi köze olyan idegen nyelvekhez amit a szóvivő nem ismer. Ennek a jelenségnek a titka az, hogy úgy a szóvivő mint hallgatósága nem csak jelen van és hallgat, hanem tudatban olyannyira érdekelt, hogy egy fél szóból is megérti az egész mondanivalót, a szóvivőnek talán meg se kellene szólalni, a szándék már elég.

Ez volt a Szentlélek segítsége amit Jézus megígért. Nem csak az apostolok lelkesedése volt nagy, hanem a közelmúlt események által felizgatott hallgatók érdeklődése is. Az apostolok nem beszéltek idegen nyelvet, de olyan nagy volt az érdeklődés, hogy aki akarta értette szavukat.

Az amit ma nyelveken szólásnak neveznek, nem más mint a kis gyerek gagyogása, aki még nem tanult meg beszélni. Van egy keleti származású 'meditáció', ahol ugyanezt gyakorolják, és igen annak nagyon jól megfelel, de ez nem idegen nyelveken szólás.

2013. júl. 1. 00:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Első, és utolsó válazsnak semmi köze sem a bibliához, se ma valósághoz, saját vélemény. Én nem a sajátom írtam, hanem a bibliát.

ezek mellett kérdezte a tapasztalatot is, én azt is leírtam.

ezek fel sem akarják direkt fogni ,amit az ige erről állít, van a fejükben valami tan, vagy eszme, és ahhoz szabják az igét, amit nem lehet.

600 millió karizmatikus keresztény él a világon (ez kb 6-8 éves adat) ők java része szól nyelveken, és a biblia is ezt állítja.

ebből az következik, hogy 5,4 milliárd nem. de attól még hogy nem tudnak róla, vagy ha csak 1 ember is hiszi, és éli a bibliát, akkor is Isten igéje áll meg. Mert az ég és a föld ha el is múlik ,az ige, és Isten igazságai nem.

De ők csak hajtogassák, elég veszélyes rájuk nézve nem csak hogy kimaradnak, hanem a nyelveken szólás legügyögézése, ami elég veszélyes a Szent Szellem személyével szemben.

2013. júl. 1. 01:29
 7/10 pelgrim ***** válasza:

# 6/6 ma 01:29

Kedves utolsó válaszoló,

Úgy van én a saját véleményemet írtam le, nem a Bibliát idéztem, de a kérdező nem a Biblia után érdeklődött, hanem hogy hogyan működik a nyelveken szólás. Én leírtam azt amit tapasztalatból tudok róla, mert jártam a karizmatikus keresztény körökben, és végeztem meditációt is, ahol pontosan ugyanazt gyakorolják, csak nem csapnak oly nagy hűhót mint a karizmatikusok. És ismerem azt a jelenséget is amikor úgy a szóvivő mint hallgatósága nem csak jelen van és hallgat, hanem tudatban olyannyira érdekelt, hogy egy fél szóból is megérti az egész mondanivalót.

2013. júl. 1. 08:52
 8/10 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászólnak valószínűleg azért nem tudtál különbséget tenni a két megnyilvánulás között mert a két forrás között sem tudtál különbséget tenni!!! az egyik rossz a másik jó.

Mt 7,15-20:

15.Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában mennek hozzátok, de belül ragadozó farkasok!

16.Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Vajon szednek-e tövisbokorról szőlőt és a tüskéről fügét?

17.így hát minden jó fa nemes gyümölcsöket terem, s minden hitvány fa rossz gyümölcsöket terem.

18.Jó fa nem képes rossz gyümölcsöket teremni, sem hitvány fa nem teremhet nemes gyümölcsöket.

19.Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, mely nem terem nemes gyümölcsöt.

20.Tehát gyümölcseikről ismeritek fel azokat is.

Jak 3,12:

Vajon teremhet-e a fügefa olajbogyókat és a szőlőtőke fügét? A sós [forrás] nem adhat édes vizet.

2013. júl. 1. 09:15
 9/10 pelgrim ***** válasza:

Nem, a fügefa nem terem olajbogyókat, de termése azért még nem mérgező, ehető, izletes és tápláló.

Vajon mi rossz lehet a meditácoóban? Eredete nem sátáni, eredménye pedig jótékony hatással van a gyakorlójára.

2013. júl. 1. 20:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Mert Isten kívül van, belül romlás van, meg démonok. kiben mennyi.

Krónikák II. könyve:6:18 (Avagy lakozhatnék-é valósággal az Isten e földön az emberek között? Ím az egek és az egeknek egei téged be nem foghatnak, mennyivel kevésbbé e ház, amelyet én építettem.)

Mondjuk pont ilyenektől, és sok megvalósult igen erőteljes jelenléte, megjelenése miatt is ,ami a Földön volt Istennek, ezek miatt is volt nehéz dió a Zsidóknak, hogy Jézus eljött, és az Isten köztünk járt.

Erre a válasz, már arra, hogy miért ez a nagy különbség:

filippi 2:6 Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,

7 Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;

8 És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.

9 Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való;

10 Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.

11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Tehát a fiú, aki az atya teljes kiábrázolása, elhagyta a mennyei dicsősége nagy részét, majd emberként is egyre jobban kiüresedett, míg megcsúfolták, hamisan mevádolták, megkínozták, gyötörték, rágalmazták, mefeszítették szétverve. mindezt azért, hogy ezt, az Ádámnál majdnem Isteni szintről induló "dicsőségünket" elárultuk, bűnöknek adva magunkat, és ezért mi érdemeltük volna ezt a sorsot.

az, hogy valakiben benne lehesse naz Isten, Jézusnak meg kellett halni, és aki megtér, alámerítkezik, újjászületik, hit, víz és Szent Szellem által, akit csak jézus vérén engedett le az Atya mindne testre, akik hiszenk, azokra, azokba száll, azok töltekezhetnek be Vele.

nélküle senkiben nem lakik Isten. Persze démonok rendesen, sőt, meditációnál nagyobbakat is csinálnak démonok!

lásd, ezt a döbbenetes bizonyságot, miket lehet megtenni sátáni erőkkel.

Kb a hozzászólások közepe felé, nagy, és vastagbetűs hosszú hozzászólást főleg, de elején, és vége felé is érdekes van, de főleg a középsőt ajánlom.

[link]

2013. júl. 1. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!