Szerintetek nekem meg van a nyelveken szólás ajándéka, honnan tudom hogy meg van?
Ha Isten igazságát bizonyítod, közvetíted és használod, akkor mások is meg fogják érteni, nyelvtől és kultúrától függetlenül...
Hogy hiheted azt, hogy megvan, ha egyszer nincs?
Miért hinnéd ezt? Mi támasztja alá, hogy megvan? Ha meggyőződtél róla, akkor miért hiszed azt, hogy nem igaz?
Egyébként ha már ajándékot írtál, az ajándék nyílván nem csak ebben a formában valósulhat meg....
A nyelveken szólást szokták még úgy is értelmezni párán, hogy össze-vissza beszélsz és fetrengel örömödben....(meg hasonlók)
Na ez tőlem távol áll. Én ebben inkább démoni erőket látok, habár nem igazán veszem őket és magát a jelenséget sem komolyan....
Tényleg jó látni egy vidám csapotot egy normális kereten belül. És a tudat is kicsit pozitív, hogy ha keresztények, akkor csak nem fognak olyat művelni, amit nem szeretnénk magunknak és Isten ellenes.
De valahogy az őrjöngést nem bírom....
A boldogsággal pedig igee tudom n erős kettős érzésem van.
Hazudnék, ha ezt írnám, hogy nem tudom elviselni és nem vágyom rá. Az ilyen "hű de boldog" embereknek szerintem mindent meg kellene tenni, hogy a másik ember is olyan lehessen. Kellene beéljük egy erős motíváció, hogy megváltsák a világot, mint Jézus.
De ha körbe nézel, csak a pusztál van és a bűn...
Van vajon köztetek olyan, aki a boldogságát odaadná másoknak?
Bocsáss meg, nekem.
Ám a Biblia szerint a szellem ajándéka, az utolsó apostol halálával megszűnt, és a 20. századig nem is volt.
aztán valaki kitalálta, hogy megint van, pedig Pál leírta, hogy eltöröltetett, és más szellemi ajándékokat kell megteremni.
(Galácia 5:22, 23) 22 A szellem gyümölcse ellenben szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, 23 szelídség, önuralom. Ezek ellen nincs törvény.
akik ilyen dolgokban érintettek, azok magukat csapják be ezek nem a Teremtő Istentől jönnek.
Denlausgvekvnln ifnlojfg lfüböűbvgíbwk!
Qldefdeklgk fkes kekf legoik.
Értetted?
Akkor megvan!!!
Szia!
Szerintem megkaptad. Én például világosan és egyértelműen el tudtam olvasni a kérdésedet és semmiféle nehézséget nem okozott az értelmezése. Emberi nyelven tudsz kommunikálni. Csodálatos!
Feltűnt neked, hogy a pünkösdi-karizmatikus mozgalmak elterjedésével vált divattá az a jelenség?
Szerinted Jézus értelmes emberi nyelven beszélt vagy össze-vissza halandzsázott az embereknek?
Én sem hiszek ebben,egyszerűen nem értem,mi lenne ennek az értelme? Az,hogy valaki gyógyít,az mások javát szolgálja,de az,hogy halandzsa nyelven beszéljen.....
Szerintem itt félreértés lehet,az "új nyelveken szólás" azt jelenti,hogy fennköltebb,okosabb bölcsebb dolgokat fog mondani az illető.
Kedves Kérdező, a Márk 16 részének utolsó versei betoldások az eredeti Bibliában nem szerepelnek.
Jézust és a tanítványait semmi féle jel nem követi, egy azonosító jel van hogy szeretet van közöttük,
Bizonyos régi kéziratok (a Codex Alexandrinus, a Codex Ephraemi és a Codex Bezae) és fordítások (a latin Vulgata, a Cureton-féle szír változat és a szír Pesittá) a következő hosszú befejezést tartalmazzák még, amelyet a Codex Sinaiticus, a Codex Vaticanus, a sínai szír kódex és az örmény változat azonban kihagy:
9 Miután a hét első napján korán feltámadt, először Mária Magdalénának jelent meg, akiből hét démont űzött ki. 10 Ez elment, és beszámolt azoknak, akik Jézussal voltak, mert keseregtek és sírtak. 11 De amikor azok meghallották, hogy életre kelt, és hogy Mária látta őt, nem hitték el. 12 Ezek után pedig közülük kettőnek jelent meg egy másik formában útközben, amikor vidékre mentek. 13 Ezek visszamentek, és beszámoltak a többieknek. Nekik sem hittek. 14 Később azonban magának a tizenegynek jelent meg, amint az asztalnál feküdtek, és szemükre vetette hitetlenségüket és keményszívűségüket, mert nem hittek azoknak, akik látták őt, miután feltámadt a halottak közül. 15 Majd ezt mondta nekik: „Menjetek el az egész világba, és prédikáljátok a jó hírt az egész teremtésnek! 16 Aki hisz, és meg van keresztelve, megmentésben fog részesülni, de aki nem hisz, azt elítélik. 17 Továbbá, akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják kísérni: A nevemet használva démonokat fognak kiűzni, nyelveken szólnak majd, 18 és kezükkel kígyókat vesznek fel, és ha valami halálosat isznak, semmi kárt sem tesz bennük. Kezüket betegekre teszik, és azok rendbe jönnek.”
19 Az Úr Jézus pedig, miután szólt hozzájuk, felvitetett az égbe, és leült az Isten jobbjához. 20 Ők tehát elmentek, és mindenütt prédikáltak, s eközben az Úr együtt munkálkodott velük, és támogatta az üzenetet a kísérő jelek által.
Amikor Pál levelet írt a Korintuszban élő keresztényeknek – akik közül néhányan kétségkívül tudtak nyelveken szólni –, elmagyarázta nekik, hogy ’a nyelvek jelül vannak a nem hívőknek.
Tehát a nyelveken szólás a többi természetfölötti képességgel együtt azt jelezte a kívülállóknak, hogy az újonnan megalakult keresztény gyülekezet Isten helyeslését és támogatását élvezi. Ezek a természetfölötti ajándékok olyanok voltak, mint egy útjelző tábla: megmutatták az igazságot kereső embereknek, hogy merre találhatják meg Isten választott népét.
De fontos megjegyezni, hogy a Biblia nem tesz említést arról, hogy Jézus vagy a keresztény kor előtt élt próféták bármelyike tudott volna nyelveken szólni. Tehát a nyelveken szólás ajándékának, melyet Jézus tanítványai kaptak meg, nyilvánvalóan más célja is volt.
"Én sem hiszek ebben,egyszerűen nem értem,mi lenne ennek az értelme?"
Amikor nyelvi imával imádkozol akkor a Szentlélek imádkozik benned. Olyasmit kér amiről te nem is tudod hogy kérned kell. Pl. tegyük fel hogy valakiért imádkozol akit holnap el fog ütni egy autó. Ha nyelvi imával imádkozol akkor a Szentlélek benned kérni fogja az Atyát hogy élje túl a balesetet.
Róm 8,26 - Gyöngeségünkben segítségünkre siet a Lélek, mert még azt sem tudjuk, hogyan kell helyesen imádkoznunk. A Lélek azonban maga jár közben értünk, szavakba nem önthető sóhajtozásokkal.
"Szerintem itt félreértés lehet,az "új nyelveken szólás" azt jelenti,hogy fennköltebb,okosabb bölcsebb dolgokat fog mondani az illető."
Nem ezt jelenti, hanem azt hogy a Szentlélek imádkozik benne úgy hogy a hívő általában nem is érti hogy mit mond.
Kérdezőnek:
Ne hagyd hogy elbizonytalanítsanak a hitetlenkedők (hozzáteszem akiket nem szeretnék megbántani).
Nem tudom hogy megkaptad-e a nyelvi imát de egyesek szerint mindenki megkapja a Szentlélek keresztséggel együtt. Mondjuk én se kaptam meg még sajnos. Mindenesetre az biztos hogy sokat kell Istent dicsőíteni és ha valaki ezt teszi és kéri a nyelvi imát akkor az megkapja előbb vagy utóbb.
Akiket én ismerek és megkapták a nyelvi imát azok biztosan tudták hogy megkapták. Nem természetfeletti módon hanem egyszerűen csak azért mert amikor az ember dicsőítés közben egyszer csak elkezd magától értelmetlen szavakat mondani akkor az elég egyértelmű jel.
Neked volt már olyan amikor úgy gondoltad hogy na ez most a nyelvi ima?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!